MifTy Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 PET-urile au să dispară, stai tu liniştit, şi asta curând!!! :Dsticlele "de sticlă" au să fie prezentate la acea vreme ca "o mare descoperire a savanţilor americani de renume mondeal"!!! Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 PET-urile au să dispară, stai tu liniştit, şi asta curând!!! :Dsticlele "de sticlă" au să fie prezentate la acea vreme ca "o mare descoperire a savanţilor americani de renume mondeal"!!! Pe ce va bazati, va rog???Epuizarea rezervelor de petrol? Polietilena de inalta densitate nu mai are nimic de-a face in prezent cu petrolul...iar sticlele PET vor rezista cel putin 50-100 ani de acum inainte, pana vor fi inlocuite de altceva...si, slabe sanse, de antica sticla... Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 ...mai precis din 480W să scoţi 2000 şi să prăjeşti vreo 2 tigăi de cartofi. Nu condamn pe nimeni care spune că nu se poate. Aşa avem cu toţii implementat în creierNu e implementat nimica in creier domle.....doar ca unii dintre noi santem mai greu de pacalit. Daca exista o minune de asta o puneau in functiune cei care furnizeaza energia electrica si in loc sa construiasca o "ferma" eoliana de 25 de hectare, o reduceau la doar 5 hectare, de exemplu. Si inca ceva....din 480 W si la "iesire" scoti 2000.Buuuun. Si daca la "iesire" mai montez o minunatie din aia, cat obtin? Dar daca montez "in cascada" o suta de chestii din alea?! Iluminezi tot Focsaniul si jumate din Golesti cu un pumn de dolari?! Hai domle sa nu mai alergam dupa cai verzi pe pereti....asa pot si eu sa construiesc o impamantare din aia "smechera" cu trei electrozi infipti in pamant la distante de 7-8 metri intre ei si "iau" doar faza de la retea iar nulul e furnizat de impamantarea asta despre care spuneam. Si gata.....uite minunea! Numa ca asta se numeste furt! De undeva trebuie sa provina energia "lipsa"...undeva-ul ala se numeste RENEL...sau Electrica...cum s-o mai numi acuma. Apropo....sa ne spui si noua ce iti zic nenea aia de la Elsevier daca le scrii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 In afara de sa 'dati copy all inainte de submit' mai am niste sfaturi, pentru toata lumea: -fii impartial, gandeste cu mintea ta, fara pasiuni, fara idei preconcepute, nu e bine nici sa porti ochelari de cal nici sa te imbeti cu apa rece Revenind, am o intrebare legata de link-ul de la inceput. Undeva in josul paginii: http://jnaudin.free.fr/kapagen/kapagen33pio.htm autorul face bilantul puterilor si ii iese 96%. In primul rand ca bilantul puterilor nu inseamna nimic, oricine poate face dintr-un W un KW sau un mW sau oricat vreti voi, fara probleme. Cea care se conserva e energia, nu puterea. Presupunand ca in pagina data sunt puteri medii, masurate pe aceeasi perioada de timp, atunci unde e castigul? Ce e neobisnuit? Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Nu e nici un castig domle...doar pierdere 4%, mica e-i drept dar pierdere! Concret...puterea activa "introdusa" ( e foarte apropiata de aparenta, de asta am considerat asa...dupa cum se poate vedea am fost si indulgent ) este de 1059 W. Iar puterea "rezultata" este de 1017. Nu e nici un castig.Ca sa "absorb" 1059 W ai nevoie de 7 (mai exact 7.06) becuri din alea de 150 W conetate in paralel la retea. Iar dispozitivu ala ce face...ridica tensiunea si apoi se conecteaza 14 becurile in serie. Si astea 14 becuri fac lumina, aproape, cat alea 7 becuri conectate in paralel la retea. Rezultatul.....nu e nici o economie...nici la "curent", nici la numarul de becuri.Nu e nici o minune...numa ca unii vad in orice ciob de sticla care straluceste mai tare un diamant veritabil. Minune era daca se prezenta un bilant de genu: Uite frate conectez la 220V si "trag" 3 A si dupa "dispozitivu minune" scot 600 V la 10 A. Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Si la ce-ti foloseste?! Chestia aia e buna in locul unui traf ridicator de tensiune. Asta daca intr-adevar are acel randament de 96%. Nu stiu de ce au numit chestia aia ceva cu "gen" de la generator...ca nu genereaza nimic...joaca rolul unui traf ridicator obisnuit. Iar ca randament...un traf ridicator de putere mare nu e departe...doar ca dispozitivu asta e mai mititel pentru aceiasi putere vehiculata. Din punctul asta de vedere poti sa spui ca e ceva inedit...da' nu ca "genereaza" 2000 W cu in "input" de 500 W...si asta pe baza "energiilor subtile ale naturii". Link spre comentariu
rasputin Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 ce nu inteleg io la kapagenul ala - unde ma-sa e aratata exact o schema cu fiecare fir unde vine, sectiuni, tipul miezului de fier (daca exista). schema sa gasesc si ma apuc sa-l frec.O schemă, la maniera la care doriţi dvs., a generatorului conaşului Tariel, nu veţi găsi. Chiar şi pe forumurile vorbitorilor de limbă rusă, sînt şanse mici să găsiţi aşa ceva. Pe aceste forumuri veţi găsi scheme ce se vor variante ale schemei lui Tariel, în fapt scheme încercate de diversi useri de pe acele forumuri. Se pare că pretinul Tariel nu a făcut publică schema instalaţiei sale, variantele de pe net fiind "releveuri" a ce sa înţeles şi intuit din filmele şi pozele instalaţiei lui Tariel.Legat de forumurile ruseşti, cei de acolo nu vor să treacă drept mai " catolici decît Papa", aşa cum se obişnuieşte pe la noi, şi nici nu cred că tot ce zboară se şi mănîncă. Pînă la a pune în balanţă energiile intrate sau ieşite din sistem, ei văd provocarea în reuşita punerii în funcţiune a unei astfel de instalaţii. Chiar şi prin prisma unui simplu transformator electric, instalaţia în cauză captează atenţia şi doar prin prisma masei mult mai reduse, comparativ cu un trafo. clasic, pentru aceeaş putere electrică transferată. Pe diverse forumuri veţi găsi paralelisme între instalaţia lui Tariel şi oarece instalaţii ale lui Tesla. Adevărul este, că cel puţin la nivel schematic, de principiu, unele lucruri se cam potrivesc. Acu', aşa pentru a fi imparţial, e bine să vă spun, că tot pe la ruşi, veţi găsi şi paralelisme între desene mai ciudate, din piramidele egiptului, şi oarece variante ale bobinelor lui Tesla şi Tariel. Ce m-a impresionat pe mine, e faptul că nici aceste paralelisme nu produc "istericalele" de la noi. Legat de studiul randamentului, conaşul Naudin (probabil că şi Tariel păcătuieşte în acelaş mod, oricum francezul spune ce face şi cum face, deci luăm de bune ce zice el) cred că greşeşte cînd face bilanţul puterilor. Sigur nu este de rea credinţă, doreşte un rezultat corect, oricare ar fi el. Ce îmi pare mie anapoda, este faptul că se apucă si face o "echivalenţă" între intensitatea luminoasă şi puterea electrică a becului, alimentat fiind cu 50Hz, dar becurile în instalaţie nu sînt alimentate cu 50Hz. Eu cred că, dacă frecvenţa tensiunii instalaţiei sale este cu mult mai mare de 50Hz, ca la cele ale ruşilor, atunci măsurătorile sale sînt eronate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Intensitatea luminii e data de cantitatea de energie 'bagata' in bec. Inertia termica a filamentului filtreaza (integreaza sau mediaza, cum vrei sa-i zici) impulsurile. Asa ca (cel putin teoretic si daca frecventa curentului prin becuri nu e mult mai mica decat durata in care se incalzeste/raceste filamentul) frecventa nu conteaza. Chiar daca masuratorile ar fi eronate, din moment ce acea energie nu e in stare sa faca becurile sa lumineze mai tare atunci o fi ea mai multa dar e degeaba, ca nu e buna la nimic.S-au folosit becurile si intensitatea luminoasa pentru masurarea energiei de iesire pentru ca e mai ieftin. Normal se foloseste un calorimetru true RMS, bazat pe o rezistenta care se incalzeste intr-un mediu cunoscut si izolat adiabatic. Un calorimetru true RMS e o jucarie foarte precise dar mult prea scumpa la nivel de amator. Pentru mine masurarea luminii becului ar fi fost suficienta pentru inceput doar ca nu-i iese mai mult decat baga. Si dupa ce a masurat asta nici ca a mai publicat, dar nici nu a sters site-ul, de unde inteleg ca a fost doar o incercare nereusita din care nu a iesit nimic special.Nu inteleg nici de ce aproape toate link-urile catre filme cu replicari ale experimentului bat catre pagini care nu exista. Link spre comentariu
rasputin Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Legat de frecvenţă, adevărat e că filamentul integrează, şi tot adevărat e că o poate face pentru anumite valori ale frecvenţei, eu însă pun sub semnul întrebării rezultatele din alt motiv.În mod firesc, pe lîngă energia ce se transformă în lumină o parte se transformă în căldură. La o frecvenţă de 50Hz avem o anumită proporţie de transformare a energiei electrice în celelalte două forme de energie amintite. La valori mari ale frecvenţei, efectul pelicular al curentului electric îşi face simţită prezenţa, motiv pentru care la suprafaţă putem atinge temperaturi la care intensitatea luminoasă este egală cu aceea la 50Hz, însă partea de energie electrică ce se transformă în energie termică la 50Hz, în acest caz înclin să o consider mai mică. Posibil e ca raţionamentul meu să fie greşit, totuşi în cazul încălzirii (călirii) în curenţi de înaltă frecvenţă el se verifică.Nedumerirea legată de link-uri o am şi eu. Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Vad ca , colegul skaarj nu a mai zis nimica cu "instalatia" lui de obtinere a 2000 de watti din 480 de watti. "Kapagen"-ul ala nu e altceva decat un transformator ridicator de tensiune...iar la becurile cu incandescenta nu se speculeaza altceva decat efectul Joule...unde nu importa ce "forma de unda" are curentul. Poate unii sant pacaliti de faptul ca se folosesc becuri cu halogeni...va reamintesc, poate ati chiulit la orele respective de fizica sau de chimie, halogenii astia se folosesc doar pentru a lungi viata filamentului si atat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Pana acum am crezut ca ai experimentat ceva legat de link-urile alea doua de la inceput. ...De prin februarie am proiectat și apoi m-am jucat cu niste electrolizoare (2l apa distilata, 1% concentratie NaOH). Am modificat un motor de la un generator electric ca sa poata sa functioneze cu treaba asta. Senzori de debit de aer Honeywell AWM3300V pe intrarea de aer si de HHO, senzor Figaro TGS5042 (monoxid de carbon) in fata la esapament, astea pentru monitorizat. Modificat aprindere, cu aia originala motorul face bau. Inca depind de priza, tot sistemul e alimentat printr-un autotraf de la 220V, iesirea din autotraf e redresata cu o punte de 40A, fara filtru capacitiv. Un ampermetru de c.c. in serie cu electrolizorul, un MAVO pe scala de 100vcc in paralel cu electrolizorul. Ampermetru zice 6A, MAVO oscileaza prin jurul lui 60V. La iesirea din motogenerator (Honda GX200 196cmc, alternatorul 2.2kW) am cuplat o aeroterma de 2000W inseriat cu un ampermetru de curent alternativ. in paralel cu aeroterma, un MAVO pe scala de 500Vca. Ampermetru a zis 9A, MAVO oscila usor in jurul lui 200V....Cu asta m-ai facut tare curios. Imi vine sa dau o fuga pana la tine, sa bem o bere si sa-mi arati cum ai facut, da' am citit mai jos ca pana dupa teza nimic. Multa bafta!Tare as vrea sa mai fac urmatoarea masuratoare. As lua un contor de energie electrica, din ala cu rotita de aluminiu, in carcasa neagra de ebonita, cum avea toata lumea ca sa plateasca curentul. Sa fie din ala cu rotita, adica analogic, NU digital. Se gasesc usor pentru ca s-au tot inlocuit in ultima vreme cu modele noi, digitale. As pune contorul inainte de autotraf si as numara cate ture face rotita de la contor intr-un interval de timp. Pe urma as muta contorul inainte de aeroterma si as masura iar. Daca ai timp, sa-mi zici. Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 In mod clar o sa fie o diferenta intre cat "absorbi" de la priza si cat consuma aeroterma...insa anomalia tot nu e de gasit! Ia sa luam in calcul si energia chimica "inmagazinata" in soda caustica . Solutia ta apoasa de soda pe care o electrolizezi tine la nesfarsit? Sau din cand in cand tre sa mai cumperi soda si apa distilata? Ca daca solutia e vesnica...intr-adevar e o anomalie...sistemul tau absoarbe o putere X si furnizeaza o putere Y, unde X>Y...asta da...e o anomalie. Dar tu ce-ai facut...ai mintit prin omisiune si i-ai lasat pe naivi sa creada ca produci energie din nimic! :rade:Si apropo de teza...daca as fi in locul tau e nu as pomeni ceva de vreo "anomalie"....daca tu unei chestii care nu contrazice nici o lege a fizicii ii zici anomalie.....sa nu se trezeasca vreun profesor mai neam prost si sa-ti puna nota mica. Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Ziceai ceva mai sus de 2 litri de electrolit....poate sant eu "Toma Necredinciosul", dar e greu de crezut ca poti alimenta prea mult timp electrogeneratorul tau cu hidrogenul rezultat prin electroliza a doar 2 litri! Mai ales daca generatorul are o sarcina de 2000 W. Iar de distilat apa nu toata lumea poate sa distileze...iar de cumparat nu e chiar asa ieftin. Apropo...din ce ai confectionat electrozii? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 ...@RoGeorge: am facut comanda de o placa de plastic. cand sunt mai liber si dupa ce montez placa, cu cea mai mare placere. in seara asta motoru a facut mofturi numai cu o celula. am doua contoare cu disc (unu pe bec, unu pe prize) de-mi spune cu cat ma fura la camin prin contoaru digital. ampermetre iau de la facultate, am doua MAVO, am materiale....Daca zici ca ai de toate atunci vin cu ceva rece sa nu ni se-ncalzeasca prea tare celulele. Ma intereseaza in special electrogeneratorul. La masina e prea complicat, sunt prea multe variabile de tot felul, de la gropi in sosea pana la directia vantului! Singura metoda care merge la sigur pe masini e motorul cu sarma de aluminiu. O testase si Volvo (sau alt nume mare, nu mai stiu) si ziceau ca obtinusera un debit de gaz suficient pentru un motor de masina. Alta alternativa mai simpla la benzina nu stiu.L.E. Vad ca i pus si poze cat am scris eu. Imi place cum arata! Astept PM dupa reparatii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Gasesti pe net, o caut si iti trimit ce am. Inlocuieste complet benzina, adica produce suficient gaz si iese mai ieftin decat benzina, nu stiu de ce nu se foloseste, nu are legatura cu HHO, am fost cam offtopic. Se foloseste o sarme de aluminiu pe post de combustibil si se poate face DIY, dar e metoda stiuta, nimic special la ea. Si in plus nu o poti folosi ca sunt patente inca valabile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum