Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura confectionat de la 0

Florin31

Postări Recomandate

Salut, as vrea sa realizez singur un aparat de sudura de la 0, materiale as putea spune ca am cam tot dar as vrea sa ma ajutati care binevoiti cu sfaturi cum se face, ce se face, cat se pune,unde se pune, ma refer cate spire de anumita sarma se pune unde se pune ce miez sa folosesc,exact cum se procedeaza sa il fac de la 0 mi-ar fii de folos si ceva poze, va rog sa binevoiti sa ma ajutati si pe mine, nu am banii necesari sa cumpar unul materiale am , dar nu cam am cunostinte cum se procedeaza va multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin31

7

• lorik199

4

• Alecsandru90

2

• costinium6

2

M-am gandit la o idee insa nu stiu daca ar functiona,am un aparat radio ( cu pick-up) pe lampi care are in el un transformator mare de tot, cred ca are ce ceva amperaj daca reusea sa aprinda 5-6 filamente de lampi, ma gandeam sa iau acel transformator sa il desfac sa dau jos ( bobina cu sarma mai groasa si sa incerc sa pun una dubla cam de grosimea a 2 bete de chibirit ( cea actuala are grosimea a unuk bat de chibrit ma gandeam sa o pun dubla, ar merge? ar fii bine daca ar functiona si cu cel mai slab electrod , cel mai mic numar ( 2 ) sau cat este are cineva o idee?

Link spre comentariu

M-am gandit la o idee insa nu stiu daca ar functiona,am un aparat radio ( cu pick-up) pe lampi care are in el un transformator mare de tot, cred ca are ce ceva amperaj daca reusea sa aprinda 5-6 filamente de lampi, ma gandeam sa iau acel transformator sa il desfac sa dau jos ( bobina cu sarma mai groasa si sa incerc sa pun una dubla cam de grosimea a 2 bete de chibirit ( cea actuala are grosimea a unuk bat de chibrit ma gandeam sa o pun dubla, ar merge? ar fii bine daca ar functiona si cu cel mai slab electrod , cel mai mic numar ( 2 ) sau cat este are cineva o idee?

iti trebuie un transformator de vreo 20 ori mai mare ca ala din radio cu lampi
Link spre comentariu

Nu este viabil ceea ce propuneti dvs.In primul rand, nu puteti suda dispunand de o putere de numai 100-150 VA,cat poate avea acel transformator.In al doilea rand, nici nu ar incapea pe carcasa o sarma de bobinat de sectiune dubla.Chiar daca (prin absurd) ati reusi sa "inghesuiti" acel nou secundar, tensiunea pentru filamente(de circa 6,5 V) este cu totul insuficienta pentru amorsarea si intretinerea arcului electric.Cautati pe forum, veti gasi mult material despre realizarea transformatoarelor de sudura ! :da

Link spre comentariu

daca tot e subiectul asta...am un traf de sudura cu doua pamblici de cupru is secundar......e marisor...o sa pun si ceva poze....intrebarea e daca as putea inlocui pamblica cu sarma de cupru de 2 pentru a-l folosi ca traf pentru un amplificator? as fi nevoit sa bobinez si primarul , si daca se poate realiza....cate spire ar trebui sa adaug?il locul alora de cupru?(scoate 12v amperi nu stiu cati are...mai e o problema bazaie a nabiii.) :jytuiyu si daca poate cineva mai experimentat sa imi aprecieze la ochi cam cati wati ar duce...as vrea sa scot din el 50v (cu mediana la 25) intrebarea e daca as putea face asta fara sa rebobinez primarul :jytuiyu multumesc

Link spre comentariu

Cam cati amperi as reusii sa scot maxim dintr-un transformator din ala de ( radio cu lampi si puck-up ) trafu este destul de mare si are sarma bobinata pe el cam de grosimea unui bat de chibrit daca as schimba sarma de pe el as reusii sa scot un amperaj mai mare ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări