Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panouri solare ACM

Vizitator dobryraul

Postări Recomandate

Multumesc baieti sfaturile voastre in sunt de folos .Eu vreau sa fac boilerul la presiunea hidroforului si sistemul panou schimbator de caldura pe antigel pt. a nu avea probleme iarna din cauza inghetului chiar daca este un pic mai ineficient decit cel direct care trebuie sa il golesti cind da frigul. Pe moment lucrez si la boiler pt. ai monta serpentina si ai mari capacitatea la 120 l.Apropo e de ajuns 10 m de teava de 15 mm pt. serpentina ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marcel de la Deva

31

• vfp_mihai

13

• lucione_cip

10

• gica70

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am spus suprafata, deci se poate mari diametrul tevii serpentinei pt. echivalare si se micsoreaza nr. de spire. Desigur faci si tu cum crezi ca-i mai bine.

Link spre comentariu

bn ziua, d-le Marcel de la Deva care sunt dimensiunile panoului? vreau si eu sa fac unu dar din poza nu-mi dau semana la ce distanta sunt puse tevile de 15...... si parca in poza cu panoul vopsit se vad 3legauri la exterior......nu e nevoie doar de un tur si un retur? ce solutie ati adoptat pina la urma cu boileru? eu am ceva pt facut curent si acum ma chinuie talentul si cu ceva pt apa calda. pana anul acesta o incalzeam in bidoane de 5l si era la 70gr.... acu am dus si ar fi mai lezer cu acest panou. multumesc.

Link spre comentariu

Salut Pusttiu panoul are 2m inaltime si o,95 m latime ,am lasat la tevile de legatura cite 2 iesiri st. dr. sus jos pt. posibilitatea de racordare cu alte panouri .boilerul l-am marit la 100 l cu serpentina 10 m lungime , teava de 15 mm ,pe moment lucru la el ,revin cu poze .

Link spre comentariu

Azi am pus panoul de proba la soare umplut cu apa ,pe la 12 imi arata termometru cam 100 G nu stiu daca termometru este bun e antic .Boilerul e un fost boiler electric de 60 l pe care l-am prelungit cu o tabla galvanizata de 2 mm pt. ai mari capacitatea.

post-58768-139829408329_thumb.jpg

post-58768-139829408335_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări