Marcel de la Deva Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Multumesc baieti sfaturile voastre in sunt de folos .Eu vreau sa fac boilerul la presiunea hidroforului si sistemul panou schimbator de caldura pe antigel pt. a nu avea probleme iarna din cauza inghetului chiar daca este un pic mai ineficient decit cel direct care trebuie sa il golesti cind da frigul. Pe moment lucrez si la boiler pt. ai monta serpentina si ai mari capacitatea la 120 l.Apropo e de ajuns 10 m de teava de 15 mm pt. serpentina ? Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Eu cred asa ca acea serpentina ar trebui sa aiba cam aceeasi suprafata de transfer de caldura cat o au acele tevi din captator impreuna. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 La 20 m umplu boilerul cu serpentina ,din datele de pe net ea trebuie sa fie in partea de jos a boilerului. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Eu am spus suprafata, deci se poate mari diametrul tevii serpentinei pt. echivalare si se micsoreaza nr. de spire. Desigur faci si tu cum crezi ca-i mai bine. Link spre comentariu
pusttiu Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 bn ziua, d-le Marcel de la Deva care sunt dimensiunile panoului? vreau si eu sa fac unu dar din poza nu-mi dau semana la ce distanta sunt puse tevile de 15...... si parca in poza cu panoul vopsit se vad 3legauri la exterior......nu e nevoie doar de un tur si un retur? ce solutie ati adoptat pina la urma cu boileru? eu am ceva pt facut curent si acum ma chinuie talentul si cu ceva pt apa calda. pana anul acesta o incalzeam in bidoane de 5l si era la 70gr.... acu am dus si ar fi mai lezer cu acest panou. multumesc. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Salut Pusttiu panoul are 2m inaltime si o,95 m latime ,am lasat la tevile de legatura cite 2 iesiri st. dr. sus jos pt. posibilitatea de racordare cu alte panouri .boilerul l-am marit la 100 l cu serpentina 10 m lungime , teava de 15 mm ,pe moment lucru la el ,revin cu poze . Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Tevile colectoare sunt montate din 10 in 10 cm in panou .Am izolat spatele panoului si l-am inchis cu tabla de AL. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Am montat si plexicul Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Cel vechi si cel nou Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 am terminat si boilerul a iesit cam la 110 l mai trebuie izolat si montat tot sistemul. Link spre comentariu
pusttiu Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 super fain,,,,,si panourile si boileru.....boileru din ce e facut? parca ar fi doua butoaie sudate cap in cap Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Azi am pus panoul de proba la soare umplut cu apa ,pe la 12 imi arata termometru cam 100 G nu stiu daca termometru este bun e antic .Boilerul e un fost boiler electric de 60 l pe care l-am prelungit cu o tabla galvanizata de 2 mm pt. ai mari capacitatea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Termometrul pare a fi defect,mercurul e imprastiat (intrerupt) si nu mai are cum sa indice corect Link spre comentariu
eugeniusro Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 trebuie scuturat putin termometrul ala Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Am incercat s-l scutur dar fara rezultat trebuie sa incerc cu altul oicum apa e foarte ferbinte ,te arde la mina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum