Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panouri solare ACM

Vizitator dobryraul

Postări Recomandate

Vizitator dobryraul

Salutare,

As vrea ca in viitotul apropiat sa imi cumpar un panou solar pentru producerea de apa calda( am inteles ca prog. Casa Verde se relanseaza, sper).

Cei care aveti asa ceva, aveti mai multe informatii sau lucrati in domeniu , as vrea ceva sfaturi legate de tipul, marca, care sunt cele mai bune/eficiente de pe piata.

Cele vidate am inteles ca sunt cele mai eficiente, lucrand si pe timp de iarna.

Care sunt cele mai bune modele/ cei mai buni producatori... raport calitate/pret?

multumesc de informatii

Mifty edit: Aici se găsește tratată aceeași problemă, dar cu o soluție suficient de diferită ca să fie considerată ”o alternativă”.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marcel de la Deva

31

• vfp_mihai

13

• lucione_cip

10

• gica70

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator icsx

intotdeauna e mai simplu mura-n gura. ideea este in felul urmator : pt cei nepriceputi (ca si mine de altfel) este mult mai de ajutor sa intrebam pe cineva care se pricepe si care ar putea sa ne dea ceva informatii direct la subiect. ma tot gandesc si eu de 1 an de zile sa montez niste panouri solare dar nush cat m-ar costa, am auzit si de un astfel de proiect care te-ar ajuta cu niste subventii. niste informatie cu privire la acest lucru ar fi bine venita.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cea mai buna solutie este sa te informezi direct de la o sursa demna de încredere(firma producatoare) si daca nu esti lamurit nici acum citeste si te informează !Sunt cărţi,broşuri reviste(Tehnium) plus ,,Gogu "

Link spre comentariu

salut , ma fratilor , eu lasasem "uitasem "adica, pe haion in masina o sticla cu apa , ma statuse masina la soare , si vrusi apoi sa beau din ea , ce sa vezi ,apa aia era nu clocotita , pocnea , , cred ca din cele mai simple sisteme si cele mai bune sunt cele facut de noi , ce naiba sa dam banii la altii, eu ma gandesc la un panou tip cutie de chibrite care sa aibe ca un sertar in ea sa poti umbla usor prin ,lateral , tuburi mici de teava de cupru lipite pe o tabla neagra vopsita bine etansat si termoizolat un panou cu 2 m2 cred ca imi ajunge sa fac un dus bun .am mai vazut la cineva construit un sistem de tuburi din sticla recuperate de la tuburile fluorescente , "neoanele" teava trecea prin tub spor la treaba si numai bine

Link spre comentariu

salut , ma fratilor , eu lasasem "uitasem "adica, pe haion in masina o sticla cu apa , ma statuse masina la soare , si vrusi apoi sa beau din ea , ce sa vezi ,apa aia era nu clocotita , pocnea , , cred ca din cele mai simple sisteme si cele mai bune sunt cele facut de noi , ce naiba sa dam banii la altii, eu ma gandesc la un panou tip cutie de chibrite care sa aibe ca un sertar in ea sa poti umbla usor prin ,lateral , tuburi mici de teava de cupru lipite pe o tabla neagra vopsita bine etansat si termoizolat un panou cu 2 m2 cred ca imi ajunge sa fac un dus bun .am mai vazut la cineva construit un sistem de tuburi din sticla recuperate de la tuburile fluorescente , "neoanele" teava trecea prin tub spor la treaba si numai bine

Da,e o idee cu tuburi de sticla recuperate de la neoane ! doar ca trebuie vopsite in negru si gasita o solutie viabila pentru conectarea la capete astfel incat sa nu umblii toata ziua ca pica apa...
Link spre comentariu

Tuburile fluorescente nu rezista la presiunea apei de 2,5 bari nici sa le armati cu kevlar... :rade:O serpentina de teava de fier galvanizat si vopsit in negru(cuprul iese din discutie din cauza pretului), pusa intr-o 'cutie' cu geam tras de 3mm s-ar putea face insa, in regim de amator+un vas de expansiune+un butoi de fibra de sticla, cam asta ar reprezenta un kit minimalist de ACM obtinuta solar. Merita investitia, daca stai la casa, mai ales in zona rurala!

Link spre comentariu

nu domnulor , poate ca n am fosts eu destul de explicit sau nu ati prins voi ideea, tuburile nu sunt sub presiune ,in ele nu se puna apa ci se introduce o teava mai mica din cupru vopsita in negru , tubul creaza efectul de sera, el se va freca cu o perie pe interior pentru a indeparta luminoforul.cuprul e scump da foarte usor de montat si lucrat cu el , la fier necesita sudura , cupru il imbini cu fitinguri si cositor spor la treaba

Link spre comentariu

tevile astea noi de apa sunt din plastic negru; se poate face un panou in care serpentina sa fie formata din tevi de apa indoite prin care sa circule un lichid care nu ingheata (antigel de ex)-printr-un schimbator de caldura poate incalzi apa dintr-un boiler. circuitul de antigel ar fi antrenat de o pompa care cupleaza/decupleaza in functie de un termostat care masoara temperatura apei din panou si din boiler in asa fel incat pompa sa mearga cand Tpanou>Tboiler

Link spre comentariu

pentru mine panoul in sinea lui , trebuie sa fie eco 100% deci pompa nu intra in sistem , ea consuma o mare cantitate de energie , o pompa de centrala termica consuma si 100w la 8 ore de functionare nu prea bine pentru mine, bine asta ar fi la mine ,dar daca cineva vrea sa opteze si pompa e treaba lui , serpentina nu e prea buna in circuit, mai bine se utilizeaza tuburi subtiri paralele ,care se unesc la capete in teava groasa turul si returul , iar acele tevi subtiri sa fie bagate in tuburi de neon , pentru a capta cat mai multa caldura , totul fiind intrun panou cu alt geam pe deasupra foarte bine termoizolat inclinat la aprox 45 grade , astfel se creaza circulatia prin termosifonare si nu mai avem nevoie de pompa .spor la treaba numai bine .

Link spre comentariu

Ce zice omu' si unde ati ajuns voi cu discutia....incepe sa nu imi mai placa forumul asta.

Evident e dreptul dvs. Chestiunea cu plăcutul/frumosul, nu se pune în discuţie şi nu se impune.

Fiind un forum de constructori amatori, obişnuim să nu ne prosternăm în faţa producătorilor industriali, motiv pentru care îndemnăm si pe alţii să nu o facă.

Ce doreşte iniţiatorul acestui topic, a se face de către noi, contravine regulilor forumului. Cum se poate numi o discuţie pe tema :

Cei care aveti asa ceva, aveti mai multe informatii sau lucrati in domeniu , as vrea ceva sfaturi legate de tipul, marca, care sunt cele mai bune/eficiente de pe piata.

Cele vidate am inteles ca sunt cele mai eficiente, lucrand si pe timp de iarna.

Care sunt cele mai bune modele/ cei mai buni producatori... raport calitate/pret?

?

Îi spune reclamă, nu ? Mai mult sau mai puţin mascată, dar sigur gratuită.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

eu am un panou solar nepresurizat de 100litriare 15tuburi vidatepooate face dus o singura persoana, adica curge apa calda cam 20minapa cind este soare are aproximativ 90grade in boilerul de sussunt super multumit de eaa costat 1300lei sistemul

Link spre comentariu

Ce zice omu' si unde ati ajuns voi cu discutia....incepe sa nu imi mai placa forumul asta.

Îi spune reclamă, nu ? Mai mult sau mai puţin mascată, dar sigur gratuită.
da desigur reclama , la ce ma duce gandul acum , e na sunt sigur ca va-ti gandit voi cei care vreti sa faceti bani din piatra seaca, pai imi fac un cont pe forum cu un nume si bag o intrebare apoi las lumea sa posteze putin , si apoi vin tot eu cu alt nume , si intervin ca am eu ca dreg etc, preturi alea alea , si poate prind vreu peste in carlig, sper ca ati prins ideea, spor la treaba numai bine
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Pe forumul de la Misunea Casa s-a ras-dezbatut subiectul captatorului solar pentru ACM (apa calda menajera).Concluzia, exprimata de un user "gogoson": varianta1, diy, cu captator plan: ieftin, insa cu randament modest, solutie "de vara";varianta2, productie industriala, tuburi concentrice din boronex (am spus bine? Corectati-ma daca gresesc). Pret semnificativ mai mare, insa si performante semnificativ mai bune, produce apa calda si iarna. Problema variantei2 e investitia (semnificativa)Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări