Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RIPSPEED CMR-1000

Vizitator fuel4hatred

Postări Recomandate

Vizitator fuel4hatred

Am si eu un CD/MP3 player auto al carui potentiometru nu mai mergecum trebuie. Am cautat peste tot pe internet schema electronica ca sa schimb potentiometrul respectiv. Ma poate ajuta cineva fie cu shema fie poate stie cineva ce tip de potentiometru am nevoie?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai85

2

• dan cod

1

Vizitator comfel

Am si eu un CD/MP3 player auto al carui potentiometru nu mai mergecum trebuie. Am cautat peste tot pe internet schema electronica ca sa schimb potentiometrul respectiv. Ma poate ajuta cineva fie cu shema fie poate stie cineva ce tip de potentiometru am nevoie?

RIPSPEED CMR-1000 -este cu fata detasabila .. se poate curati potentiometrul .de ce vrei sa il inlocuiesti ..???
Link spre comentariu
Vizitator comfel

M-am gandit ca din moment ce nu mai merge bine poate trebuie inlocuit. Se curata usor sau operatia e complicata?

demonteaza fata (ai surubele mici in spate )si ai acces la potentiometru iar cu un Spray Contact (poti folosi si alcol tehnic nu spirt medicinal ,contine apa ),il cureti este f simplu .. :da Citeste aici .....viewtopic.php?f=13&t=40850
Link spre comentariu
Vizitator comfel

Dar nu dezlipesc potentiometrul de pe placa, nu?Il las acolo, dau cu spray si cam asta e tot.

Dai cu spray in asa fel incat sa intre in potentiometru si in acelasi timp anvarti de potentiometru sa se curete in interior si cam atat .. :da
Link spre comentariu

ok. multumesc mult pt indicatii.

S-ar putea ca acel potenstiometru sa fie de fapt ,,potenstiometru digital,,(se invarte continuu sau doar 3/4 din tura)si atujnci se schimba total problema.Atunci nu este potentiometru ci de fapt da niste contacte la invartire.Ca si la aparatele Ford,Audi VW etc.Ar fi buna o poza cu el.
Link spre comentariu

acela nu este un potentiometru normal, rezistiv. Volumul fiind digital este un encoder cu microcontacte. poti incerca o baie in alcool izopropilic si apoi sa ii dai cu un spray de contact. daca nu da rezultate si te pricepi il dai jos cu grija fara sa strici cablajul, folosind o pompa de fludor sau tresa absorbanta , il desfaci ,il cureti, arcuiesti un pic lamelele de contact si il ungi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator fuel4hatred

Am fost astazi la magazin si am luat alcool si ce imi trebuia. Am facut cum ai spus tu si acum merge perfect. Multumesc mult pentru ajutor.

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Am fost astazi la magazin si am luat alcool si ce imi trebuia. Am facut cum ai spus tu si acum merge perfect. Multumesc mult pentru ajutor.

Alcoolul trebuia amestecat intro seringa cu putin ulei de mecanisme fine apoi injectat in potentiometru.... :da
Link spre comentariu
Vizitator fuel4hatred

Pai uite exact cum am facut.L-am scos (potentiometrul). L-am desfacut, l-am pus intr-o baie de alcool izopropilic dupa care am pus nitel ulei de mecanisme fine (putin, nu prea mult), am mai ridicat nitel lamelele de contact si l-am remontat.E OK?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări