Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sugestii amplificator 100W

wiseboy1900

Postări Recomandate

Buna ziua.Am 2 transformatoare,primite cadou.Fostul proprietar le alimenta pe ROSU+ALB la 220V.

Posted Image

Posted Image

ROSU - ALB= 4 ohm

ROSU - PORTOCALIU= 3,6 ohm

ALB - PORTOCALIU= 1 ohm

ALBASTRU - ALBASTRU = 1,6 ohm

ALBASTRU - NEGRU = nu conduce

MARO - MARO = 1 ohm

MARO - NEGRU = nu conduce

MARO - ALBAsTRU = nu conduce

GALBEN - GALBEN = 0,8 ohm

GALBEN - NEGRU = nu conduce

NEGRU - NEGRU = 2,6 ohm

RESTUL COMBINATIILOR = nu conduce

MARO - MARO = 28,5 Vac

ALBASTRU - ALBASTRU = 51 Vac

GALBEN - GALBEN = 11 Vac

NEGRU - NEGRU = 8 Vac

GROSIME CONDUCTORI IN SECUNDAR

GROSIME CONDUCTOR ALBASTRU = 1 MM

GROSIME CONDUCTOR MARO = 1,5 -2 MM

GROSIME CONDUCTOR GALBEN = 1,5 -2 MM

GROSIME CONDUCTOR NEGRU = 0,2 MM

Pe mine m-ar interesa o schema simpla pentru 2x100W 8 ohm.Nu ma deranjeaza sa folosesc amandoua trafurile in aceeasi cutie.Imi puteti spune care din kiturile domnului SORTEH mi s-ar potrivi cel mai bine (asta in cazul in care schema e prea complicata)pentru una din tensiunile trafurilor?Nu ma intereseaza ceva cu integrate.Nu stiu dak sa folosesc alimentarea de 51V sau cea de 28V.Stiu ca o sa creasca dupa filtrare cu tensiunea x 1.4.Nu stiu nici care e GND-ul trafului.VA MULTUMESC!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

4

• wiseboy1900

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ar fi cea mai buna schema pt ca foloseste si 2n3055.Stiu ca poate nu e o intrebare inteligenta,dar care tensiune trebuie sa o folosesc,51V sau 28V?Din acest traf.Nu gasesc mediana.Adica nu trebuie sa aiba totusi un GND traful?MERSI MULT!

Link spre comentariu
Ar fi cea mai buna schema pt ca foloseste si 2n3055

Se poate monta orice alt tranzistor NPN de putere care are minim caracteristicile lui 2N3055.

care tensiune trebuie sa o folosesc,51V sau 28V?

Daca folosesti cea de 28Vca, vei alimenta amplificatorul cu 38Vcc si vei obtine o putere de 30W/4 ohmi sau 15W/8 ohmi. Daca utilizezi 51Vca, vei alimenta amplificatorul cu 70Vcc. Este o tensiune destul de mare de alimentare pentru un amplificator cu 2N3055. Ce mai scrie pe capsula tranzistorilor dupa ...3055? Mai este vreo litera sau grup de cifre? De cine sint fabricati?

nu trebuie sa aiba totusi un GND traful?

Nu.

Link spre comentariu

Momentam am niste 2n3055-uri dar nu reusesc sa citesc ca sunt foarte vechi si stersi.Dar nu pot folosi alt tip de 2nXXXX care sa reziste?2n3773 parca era,sau ceva de genul asta.Ar merge?sau ceva asemanator.Mersi pt sfaturi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări