Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scoaterea unor condensatori de pe o punte redresoare

Vizitator eduardmihoc

Postări Recomandate

Vizitator eduardmihoc

m-am documentat cu privire la repararea subwooferului meu , si am ajuns la concluzia ca mi sa ars unul din 4 condensatori, pe un forum gasisem ca sunt inutili si as dori sa primesc un sfat profesional cu privire la inlaturarea tuturor 4, pe forumul repsectiv se sustinea ca inlaturarea lor ar rezolva problema. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

7

• Spitfire

1

• lorik199

1

• RazvanTi

1

Top autori în acest subiect

Si dumneavoastra ce spuneti, sant inutili sau nu? Cu alte cuvinte is prosti inginerii care au propus varianta asta de redresare sau nu? Si inca ceva..nu mai bine inlocuiti doar condensatorul defect? Oricum, nu cred ca acolo e defectul. Si ca sa nu spuneti ca nu va dau si un raspuns la obiect..puteti sa ii soateti pe toti 4. Eventual o sa sesizati un brum in boxe. Dar repet..nu cred ca acolo e defectul.

Link spre comentariu

Condensatorii de filtraj sunt clar inutili...un sistem audio bun ar trebui sa mearga numai la 50Hz, ca ala e bass de bass...50Hz, tata, nu dume... :ras: Ascultati pe Dl. Tessla si schimbati numai pe cel defect(daca e defect)...

Link spre comentariu
Vizitator eduardmihoc

nu am intentionat a insulta prin deschiderea acestui topic, sunt foarte la inceput cu electronica. Imi cer scuze daca am dat dovada de lipsa de respect sau orice fel de insulta.M-am interesat de rolul condensatorilor si sincer mi se pare intr-un fel absurd sa-i elimin din circuit, insa fiind neexperimentat nu puteam sa imi pun increderea nici in decizia mea si nici intr-un forum.Asta m-a condus la "forumul electronistilor" si sper sa imi clarific confuzia si sa invat pas cu pas.problema mai in detaliu este urmatoare:-am un sistem audio "genius sw 5000" subwooferul are incorporat transformator in el, iar acum 5 ore intreg sistemul a facut un boom, dupa care rezistenta sistemului la orice ridicare de volum a scazut, basul subwooferului este aproape insesizabil, iar in timpul readarii sunetelor(melodii) isi ridica si scade intensitatea. -Am verificat transformatorul, este intact nu are semne de supra incalzire.-mentionez ca boomul a avut loc dupa ce am scos jackul din telefon si lam conectat la computer(sistemul era aprins in tot acest timp).

Link spre comentariu

@Spittfire: am mai vazut discutii pe aceasta tema, la tipul asta de sistem, au condensatori im paralel cu diodele, si sunt de proasta calitate pusi si se strapung

@eduardmihoc: daca ce-i 4 condensatori sunt in paralel cu diodele(4 buc, ca in poza de mai jos), in imediata apropiere unde vin firele din transformator pe placa, si arata ca in poza de mai jos, pt moment poti sa-i scoti pe toti, dar du-te la magazin si zii acolo sa-ti dea 4 buc de 100nF la minim 100V, si punei in loc

Posted Image

O poza cu o dioda, ca sa le identifici, marimea poate sa varieze

Posted Image

Link spre comentariu

Domle nu ai insultat pe nimeni...parerea mea. Doar ca intrebarea m-a amuzat si a cauzat raspunsul pe care ti l-am dat si care zic eu ca nu a fost rautacios, doar ca nu m-am putut abtine :rade: . Oricum, mult mai amuzant a fost raspunsul domnului Spitfire :ras: . Revenind....ce intelegeti prin "a facut boom"? S-a auzit in difuzoare sau a pocnit ceva inauntru? Si de unde stiti (credeti) ca un condensator e defect? Si inca ceva, va referiti la aia mari de filtraj sau la cei pusi in paralel cu diodele puntii? Daca unul din aia mari e defect ar trebui sa se vada cu ochiul liber. Mai concret, condensatorul e umflat sau chiar explodat.

Link spre comentariu

Pai daca ii "dati jos" pe aia montati in paralel pe diode nu se intampla nimic, in afara de un eventual brum in boxe. Daca ii dati jos pe aia mari, de filtraj, iar nu o sa se intample nimic decat un brum pronuntat in boxe. Oricum, m-as mira sa fie strapunsi acei condensatori de pe diode. Nu cred ca sistemul e alimentat la o tensiune asa mare incat sa se strapunga, cat ar fi ei de "chinezarii". Dar cine stie...asteptam vesti de la dumneavoastra!

Link spre comentariu
Vizitator eduardmihoc

ma refeream la cei paraleli cu diodele, nu imi par a fi arsi sau ars vreo unul , dar e singura problema pe care am gasito in discutiile de pe diferite forumuri. E ast sau cea cu transformatorul, dar transformatorul nu are nimic, nu gasesc nici unu condensator umflat(ars). nu am intentionat a fo rautacios in replyul anterior doar ca nu poti sa stii cum intentioneaza lumea a spune prin scris. multumesc pentru ajutorul acordat pana acum

Link spre comentariu

Incercati sa demontati respectivii condensatori si vedeti daca isi revine. Eu zic ca cel mai probabil s-a "bulit" vreun integrat de ala final. Daca chestia cu, condensatoarele nu remediaza defectul incercati asa: din cate stiu eu sistemele astea is cu mai multi sateliti, difuzare pentru "centru" si alte p***ulereze de astea. Deconectatile pe toate si dupa aia incepeti sa le conectati pe rand. Si o sa vedeti care canale merg si care nu. Dupa parerea mea unele canale nu cred ca mai functioneaza.

Link spre comentariu
Vizitator eduardmihoc

am scos condensatorii, nu a remediat problema, se aude la fel de difuz, merg toate canalele, dar cand merg cand nu merg, dupa cate am observat depinde de frecventa pe care canta melodia si trebuie sa ii prind o anumita zona cu volumul trimis de computer.

Link spre comentariu

Pai daca nu gresesc sistemele astea au filtre active. Daca spuneti ca problema e doar cu anumite frecvente inseamna ca defectul e in filtrele active si cred ca problema va depaseste. Asa ca, mai bine la depanator cu el!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări