Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Internet din modem

adi_0106

Postări Recomandate

am un coleg care el se crede cel mai mare meseriash in ale calculatoarelor ...... si s-a pus urmatoarea problemael are acasa internet de la RDS prin cablu TV ... probabil ca stiti care e sistemul .... cablul TV este bagat intr-un modem in care se baga 2 telefoane si un cablu de retea prin care "vine" internetulsi mai are si reteau veche - aia din cartier - retea de la care are si internetceea ce vrea el sa faca este sa bage iesirea de retea a modemului intr-un switch, in care sa bage cablurile catorva vecini si sa le dea internetel zice ca mufeaza cablurile, face conexiunile si merge treaba :smt017 de ce am eu oare impresia ca treaba nu e chiar asa de simpla ??? :smt075 :smt102

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

5

• i0nutzb

3

• cristimm

3

• ph3e4r

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu cred ca asa merge. Altfel se face de obicei si anume ii trebuiesc 2 placi de retea: una se leaga doar cu modemul si cealalta se leaga cu restul retelei (vecinii). In rest mai trebuie niste configurari si gata treaba.

Link spre comentariu

Nu cred ca asa merge. Altfel se face de obicei si anume ii trebuiesc 2 placi de retea: una se leaga doar cu modemul si cealalta se leaga cu restul retelei (vecinii). In rest mai trebuie niste configurari si gata treaba.

asta i-am zis si eu ... dar el in placa de retea are bagata reteaua din cartiersi chiar daca ....... calculatorul lui trebuie sa fie permanent deschis, nu ??si sunt naspa setarile care trebuie facute ???

sau o să folosească un router....

tipu e genu` ca el stie tot .... eu am incercat sa ii zic ca nu merge si ii mai trebuie ceva pe acolo .... dar el a zis ca merge ... ca nu are de ce sa nu mearga :smt021
Link spre comentariu

asta i-am zis si eu ... dar el in placa de retea are bagata reteaua din cartier

si chiar daca ....... calculatorul lui trebuie sa fie permanent deschis, nu ??

si sunt naspa setarile care trebuie facute ???

sau o să folosească un router....

tipu e genu` ca el stie tot .... eu am incercat sa ii zic ca nu merge si ii mai trebuie ceva pe acolo .... dar el a zis ca merge ... ca nu are de ce sa nu mearga :smt021

atunci.. ce-ţi baţi capul? :finga:

Link spre comentariu

imi place sa ma contrazic cu el .... ca nu are dreptate, da` se "tureaza" ca prostu :finga: bine ca nu merge treaba .... il las sa faca "investitia" sortita esecului si dupa aia ii zic "ce ti-am zis eu" :finga: asa imi place sa rad de astia care se cred destepti si gandesc cat un bec

Link spre comentariu

dupa cum a spus si i0nutzb ajunge un switch si merge

singura problema e ca nu e asa grozava conexiunea rds cable link ...

eu am cel mai bun abonement si abia imi ajunge .. daramite sa impart

:finga:

Link spre comentariu

dupa cum a spus si i0nutzb ajunge un switch si merge

singura problema e ca nu e asa grozava conexiunea rds cable link ...

eu am cel mai bun abonement si abia imi ajunge .. daramite sa impart

:finga:

intre router si un switch e o mica mare diferenta :axe:
Link spre comentariu

Cu switch nu cred ca merge. Switch-ul nu este altceva decat un hub un pic mai destept care nu mai trimite pachetele catre toate statiile (le invata IP-urile).Cu router merge asa cum a zis si Ionut.

Link spre comentariu

Router ....cea mai simpla solutie este un bulion si vre'o 2~3 sute de mii , si nu trebuie sa tii o "scula " pe post de server care sa mearga 24/24, iar daca vrei server,.. linux este cea mai optima solutie de gestionare a ip'urilor etx...si in plus de asta daca tot sacrifici un calc pentru a'l face server atunci cu linux poti folosi fara probleme un P1 , la cel putin 166mhz , si ram la vre'o,32 , dar merge si 16...., Routerele de pe piata acuma au de obicei 4 iesiri ,au dimensiunile unui pachet de cafea vidata , si mai au si optiunea de "autodetect aproape tot ..", dar asta nu te impiedica sa mai pusi switch'uri in limita de 250 si ceva de iesiri pentru ca atatea ip'uri se pot aloca de router....Asa am facut eu carcei la neuron ...sa ma gandesc la misjloace alternative, ....dar nu ajungi nicaierea....lasa'l in pace pe omul cu pricina ,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări