Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai bun ? , sau alternative.

Optiplex

Postări Recomandate

La fel cum zice si titlul. Care dintre aceste difuzoare ar fi mai bun. Sau in aceeasi zona de pret (50-60 euro/ difuzor) ceva mai bun.Folosite :in casa ,in boxa pe 3 cai, amplificatorul: JVC - AX2. Medii...inca nu se stie. Inalte: MOnacor DT-100Difuzoarele :1. Dayton DC300-82. Dayton SD270-883. SD215-884 Eminence Beta 12A/B5. Peerles 8305866. Visaton W 200 S7. Tonsil GDN 20/808. Tonsil GDN 20/60Astea sunt difuzoarele care (cred eu ) au un raport bun calitate pret. Daca imi puteti spune care ar fi mai bun dintre ele sau altul/altele mai bune in aceeasi zona de pret. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Optiplex

10

• BF37

5

• ahegyes

3

• Shambala

2

Top autori în acest subiect

Nu stiu ce preferinte muzicale ai , si ce asteptari ai de la aceste boxe , dar sa stii ca difuzoarele selectate de tine sant diferite si chiar foarte diferite intre ele , atat ca aplicatie cat si ca cunet.Sant prea mari contradictiile intre tipurile de difuzoare alese , ca sa poti face o comparatie cat de cat ( dupa parametrii )Eu totusi te sfatuiesc sa te orientezi catre Visaton sau Tonsil , pt ca le poti cumpara din tara si pt ca ai la dispozitie proiectele originale Visaton W 200 S vs Tonsil GDN 20/80 :da

Link spre comentariu

Camera de auditie e undeva la 5x4 (sufragerie obisnuita) incintele nu vreau sa depaseasca 80L fiecare. (am pitici pe creier si neaparat vreau 2 difuzoare per incinta, vor avea fiecare incinta separata deci 40L fiecare-maxim -din cate interpretez eu din dimulari, daytonul suna destul de bine la 42L 30 HZ) de aceea am dat difuzoare la 50E. Totusi, nu vreau sa imi prind urechile deci daca spuneti ca e mai bine cu un singur difuzor , o sa merg pe acea varianta decat sa imi prind urechile ca in proiectul cu Blue Tech.(bani cheltuiti prost, masuratori facute si rezultat 0 ) Muzica : In special Country si Jazz , dar ascult si House si uneori Hip Hop. Am dat difuzoare diferite din moment ce si genurile muzicale sunt diferite. In plus multe nu stiu cum suna si am pus mai multe in gandul ca le cunoasteti si stiti care ar fi mai recomandat.Am ascultat pana acum Peerles si Tonsil . Peerles are un bas superb (era un subwoofer). Tonsil am ascultat Altus 200 iar basul nu m-a multumit , era bun la instrumentala dar la House nu m-a atras . Wooferul sa fie de 8" sau 10" preferabil.P.S.Nu ma deranjeaza deloc sa copiez un proiect existent . Chiar mi-ar placea si ar simplifica mult lucrurile.Toate difuzoarele postate aici le-am vazut pe siteul audioalchemy.

Link spre comentariu

Ceea ce vrei tu e greu de realizat.....sa ai boxe care sa sune bine, pe toate genurile enumerate de tine mai sus ,in 2 cai ai nevoie de un difuzor de bass-medii foarte bun si implicit scump. Va trebui sa faci un compromisCeea ce vrei tu se poate realiza in cel putin 3 cai, unde raspunsul in frecventa al ansamblului poate fi mai bine controlat.

Link spre comentariu

In primul post s-a precizat intentia de a se lucra un proiect 3 cai.In ultimul inteleg ca s-a trecut la 2 cai. De departe cea mai ieftina solutie este cumpararea unor incinte 3 cai sh.

Link spre comentariu

Da e 3 cai,....se pare ca am fost cu capul in nori din nou :limb: . Scuze pt confuzia creataOricum tot cred ca va fi un proiect destul de dificil , iar mediile trebuie alese cu mare grija pt ca in jurul lor se va construi incinta

Link spre comentariu

Da , proiectul este 3 cai . si nu ... nu vreau sa cumpar , vreau sa fie ceva facut de mana mea.Va fi primul meu proiect de ... calitate si putere(cel putin in opinia mea) asa ca probabil va trece ceva timp pana ma voi apuca de el(timp in care adun bani si opinii...pana acum am doar 150E, mai am o pereche de Blue-tech ce trebuie vandute si mai aduc ceva fonduri :ras: ). De aceea va cer parerea de pe acum ca sa stiu ce voi face, de cati bani am nevoie si eventual ce va iesi. Sper ca nu va deranjeaza ca va cer de pe acum detalii. :jytuiyu Am facut ieri un drum pana la sat...si am recuperat westra (cred ca v-ati saturat sa tot auzit de ele :nas: ). Acelea ar fi destul de bune ? Daca da , inaltele sunt Monacor DT-100 mediile sunt Westra kw 160-1389 si bass...inca nu se stie.Daca nu ...Voi realiza 4 boxe pe 2 cai :1:O pereche dupa un proiect ce imi place si in care am increde ca suna bine.2:O pereche cu acele westra si cu inaltele de la Monacor.Mergand pe varianta 2 : Dupa parametri Westra, o incinta la 27L acordata la 36 HZ suna destul de bine , gresesc ? :ciuda:

Link spre comentariu

da, de acel model de westra e vorba. Pana acum cel mai convenabil e Dayton SD215-88, are un prec convenabil si are 86db. Inca intreb stanga-dreapta cine are ca sa ascult si eu o pereche. Multi le lauda(desi n-au ascultat) alii nici n-au auzit...Voi mai cauta si pe alte siteuri din tara sau din afara sa vad daca le gasesc si la pret mai mic . Am auzit ca in Anglia s-ar vine cu 15 lire (aprox 75RON) si aici se da cu 40euro (169 RON).Mai incerc si cu simulari in WinISD cu diferite difuzoare . ce urmaresc la acel goup delay? sa scap de spike sau sa il centrez pe alta frecventa?

Link spre comentariu

Pai ar fi o problema, Dayton-ul e "DVC" = 2 bobine de 8 ohm => boxe pe 4 sau 16 ohm ......Group delay-ul trebuie sa-l micsorezi pe cat se poate, el apare la ( bass ) incintele BR in jurul frecventei de acord.

Link spre comentariu

Atunci tind tot mai mult sa aleg varianta cu 2 cai . Totusi cineva din Germania mi-a recomandat firma Hivi. Am gasit si un difuzor de la ei in zona mea de pret: Hivi M6a. Spl de 88 si un volum al incintei destul de mic il recomanda. Acesta e destul de bun ? Daca nici acesta nu e bun voi incerca , daca imi permite si dansul, sa fac proiectul Imago a lui Ahegyes.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Revin in topicul asta . Cum am spus in posturile anterioare, merg pe 2 cai. Am asamblat o pereche de VTP cu Westra . Mai trebuie fonominul si sa vad ce finisaj pun(desi cred ca o sa ma multumesc cu cant negru si o vopsea discreta). Am dat comanda pentru tweetere : Monacor DT-99. Ma poate ajuta cineva cu o schema de filtru ? ...nu am incredere in calculatoarele online.

Link spre comentariu

Ai dreptate si imi cer scuze :jytuiyu .

De asemenea vreau sa dovedesc tie si celorlalti forumisti care cred ca doar vorbesc si nu fac nimic ca desi ma misc mai incet la un proiect, il duc la bun sfarsit. Nu pot sa lucrez decat in weekend cnad merg la sat....

Asezate : http://img846.imageshack.us/i/dscn4115.jpg/

fara difuzor : http://img3.imageshack.us/i/dscn4129e.jpg/

cu difuzoare : http://img3.imageshack.us/i/dscn4129e.jpg/ http://img192.imageshack.us/i/dscn4164z.jpg/

Gaurile pentru inalte nu le-am dat , desi in datasheet scrie ca au 7 cm diametru...prefer sa masor cu mana mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări