Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma Laser

Vizitator TNTStelutza

Postări Recomandate

Vizitator TNTStelutza

Buna Ziua, nu stiu daca am postat corect, sunt nou aici si teoretic e legat de lasere leduri alea alea :d. Sunt in clasa a-X-a la un colegiu de Tehnica de calcul, fac tot felul de montaje, oricum daca ma puteti ajuta ar fi frumos ma descurc cat de cat, dar nu sunt chiar asa avansat! :-"

Deci fiind pasionat de domeniul acesta incerc sa fac diferite proiecte gen cel de mai jos:

t0FTzUhdg3w

Lista cu chestii necesare unde am niste probleme: :d

1. Sirena 12V. (m-am descurcat, am folosit un clacson de masina :)))

2. Tranzistor 2n3904 (aici nu stiu, npn sau pnp?)

3. Condensator 1000uF (m-am descurcat)

4. Transformator 9V (m-am descurcat)

5. Rezistena Variabila 5K (am fost la magazin sa cer si desi mi-a fost predat la liceu rezistenta variabila, ei au zis ca nu exista asa ceva, si mi-au dat un potentiometru caruia i-am dat foc din greseala :)) pentru ca nu am nici cea mai vaga idee )

6. "Fotocell" (aici cer o fotodioda ? din cate stiu eu, foto dioda produce din lumina curent, si proiectu meu e alimentat deja, deci c-am ce anume sa cer ?)

7. Laser (m-am descurcat)

8. Transformator pentru laser (m-am descurcat)

9. Swith ON\OFF (m-am descurcat)

Ma puteti lamuri la punctele 2,5,6 ? Va rog frumos de tot :P

Si mai jos se afla schema!

Posted Image

Si dupa "photocell" urmeaza in serie niste liniutze, acolo ce sa fac, ramane ground, nu leg nimic :d?:))

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• iuli09

2

Vizitator TNTStelutza

Arata destul de complicata schema ta, poate am sa incerc pe vitor, desi nu cred ca m-as descurca. Si daca te uiti pe lista, am adaugat transformator pentru laser, bateria slabeste si nu mai are aceasi putere ;)). Si probabil ca dioda laser nu are o asa lunga durata de viatza :d, da zic eu ca pentru un incepator e destul de oky :)), tinand cont ca e pentru camera mea, ce nu e prea mare, si nu prea vizitata de hoti :))Multumesc de raspuns, mai astept :-"!

Link spre comentariu

... da zic eu ca pentru un incepator e destul de oky :))...Multumesc de raspuns, mai astept :-"!Pana una alta ,nu mai astepta si invata semnele conventionale; fa sch indicata de Spitfire si intreba unde ai nelamuriri,poti sa incepi cu emitatorul.

Link spre comentariu
Vizitator TNTStelutza

Uite, promit sa incerc si schema aia :d, ce am ales eu e simplu si pana joi teoretic trebuie facuta :))(ma laud la practica ceva proiecte la libera alegere), plus am cumparat deja pentru schema asta piese ;)). Sa o termin pe asta si o sa incerc sa folosesc si IR :)). Ma ajutati la intrebarile de mai sus :-"? Va rog frumos :P

Link spre comentariu
Vizitator TNTStelutza

Am so fac si paia :d. Serios, vreau sa o fac pe asta :p stiu ca fara munca nu invetzi, si ca la un moment dat o sa trebuiasca sa o fac si schema aia dar ar dura prea mult si eu joi am practica. Va implor ajutati-ma :)) cu ce va cer ;)). Ce anume sa cer la magazin :-" ?

Link spre comentariu
Vizitator amatoru

din cate poti vedea tie la receptor iti cere o baterie(+ si -)plusu din cate se vede pe schema deja trebuie pus undeva...liniutele alea de la gnd se leaga la - bateriei...sa ma corecteze cineva daca am gresit!

Link spre comentariu
Vizitator TNTStelutza

Tyc multumesc de ajutor :d, dar ajuta-ma la ce iti cer! Am fost astazi la liceu si am intrebat o profesoara, care imi preda Bazele Electronice Digitale, si mi-a raspuns la cateva intrebari!Mi-a ramas atat, ce sa cer pentru fotocell ? :) -Foto rezistor-Foto diodaCe anume ?

Link spre comentariu

O schema buna de bariera IR ar fi asta:http://www.2electronic.com/infrared-alarm-security/

Am construit acest sistem de alarma dar cred ca am o problema : buzzerul este activ atata timp cat receptorul "vede" dioda IR si se opreste atunci cand intre cele doua se interpune ceva; N-ar fi trebuit sa fie pe dos? adica sa se activeze buzzerul atunci cand intre receptorul si emitatorul Ir se interpune ceva?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări