Vizitator TNTStelutza Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Buna Ziua, nu stiu daca am postat corect, sunt nou aici si teoretic e legat de lasere leduri alea alea . Sunt in clasa a-X-a la un colegiu de Tehnica de calcul, fac tot felul de montaje, oricum daca ma puteti ajuta ar fi frumos ma descurc cat de cat, dar nu sunt chiar asa avansat! :-" Deci fiind pasionat de domeniul acesta incerc sa fac diferite proiecte gen cel de mai jos: t0FTzUhdg3w Lista cu chestii necesare unde am niste probleme: 1. Sirena 12V. (m-am descurcat, am folosit un clacson de masina )) 2. Tranzistor 2n3904 (aici nu stiu, npn sau pnp?) 3. Condensator 1000uF (m-am descurcat) 4. Transformator 9V (m-am descurcat) 5. Rezistena Variabila 5K (am fost la magazin sa cer si desi mi-a fost predat la liceu rezistenta variabila, ei au zis ca nu exista asa ceva, si mi-au dat un potentiometru caruia i-am dat foc din greseala ) pentru ca nu am nici cea mai vaga idee ) 6. "Fotocell" (aici cer o fotodioda ? din cate stiu eu, foto dioda produce din lumina curent, si proiectu meu e alimentat deja, deci c-am ce anume sa cer ?) 7. Laser (m-am descurcat) 8. Transformator pentru laser (m-am descurcat) 9. Swith ON\OFF (m-am descurcat) Ma puteti lamuri la punctele 2,5,6 ? Va rog frumos de tot :P Si mai jos se afla schema! Si dupa "photocell" urmeaza in serie niste liniutze, acolo ce sa fac, ramane ground, nu leg nimic ?) Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 In primul rand, o dioda laser in spectrul vizibil nu e o solutie optima pentru o bariera, ar trebui una IR, apoi diodele laser din "pointere" nu au viata lunga, oricum ar trebui alimentata cu o sursa de curent constant... O schema buna de bariera IR ar fi asta: http://www.2electronic.com/infrared-alarm-security/ Link spre comentariu
Vizitator TNTStelutza Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Arata destul de complicata schema ta, poate am sa incerc pe vitor, desi nu cred ca m-as descurca. Si daca te uiti pe lista, am adaugat transformator pentru laser, bateria slabeste si nu mai are aceasi putere ;)). Si probabil ca dioda laser nu are o asa lunga durata de viatza , da zic eu ca pentru un incepator e destul de oky ), tinand cont ca e pentru camera mea, ce nu e prea mare, si nu prea vizitata de hoti )Multumesc de raspuns, mai astept :-"! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 ... da zic eu ca pentru un incepator e destul de oky )...Multumesc de raspuns, mai astept :-"!Pana una alta ,nu mai astepta si invata semnele conventionale; fa sch indicata de Spitfire si intreba unde ai nelamuriri,poti sa incepi cu emitatorul. Link spre comentariu
Vizitator TNTStelutza Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Uite, promit sa incerc si schema aia , ce am ales eu e simplu si pana joi teoretic trebuie facuta )(ma laud la practica ceva proiecte la libera alegere), plus am cumparat deja pentru schema asta piese ;)). Sa o termin pe asta si o sa incerc sa folosesc si IR ). Ma ajutati la intrebarile de mai sus :-"? Va rog frumos :P Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Sch aia o sa functioneza,dar sti ca daca e joi e Belgia.Deci si prin urmare sch nu e functionala ,e numai sch bloc.Teoretic cea prezentata de Spitfire e gata.Succes Link spre comentariu
Vizitator TNTStelutza Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Am so fac si paia . Serios, vreau sa o fac pe asta :p stiu ca fara munca nu invetzi, si ca la un moment dat o sa trebuiasca sa o fac si schema aia dar ar dura prea mult si eu joi am practica. Va implor ajutati-ma ) cu ce va cer ;)). Ce anume sa cer la magazin :-" ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Fa o lista cu piesele care sant in componenta montajului;TLC555 inlocuiestel cu NE555,iar pt IC 1 cere un receptor de infrarosu pt TV, de 36kHz. Link spre comentariu
Vizitator amatoru Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 din cate poti vedea tie la receptor iti cere o baterie(+ si -)plusu din cate se vede pe schema deja trebuie pus undeva...liniutele alea de la gnd se leaga la - bateriei...sa ma corecteze cineva daca am gresit! Link spre comentariu
Vizitator TNTStelutza Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Tyc multumesc de ajutor , dar ajuta-ma la ce iti cer! Am fost astazi la liceu si am intrebat o profesoara, care imi preda Bazele Electronice Digitale, si mi-a raspuns la cateva intrebari!Mi-a ramas atat, ce sa cer pentru fotocell ? -Foto rezistor-Foto diodaCe anume ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Sch aleasa de tine e sch bloc,nu una functionala...am impresia ca bat saua sa priceapa iapa.O fotorezistenta,valoarea e indicata in sch. Link spre comentariu
Vizitator TNTStelutza Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Mersi frumos de tot Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Nu ai pentru ce. Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 O schema buna de bariera IR ar fi asta:http://www.2electronic.com/infrared-alarm-security/Am construit acest sistem de alarma dar cred ca am o problema : buzzerul este activ atata timp cat receptorul "vede" dioda IR si se opreste atunci cand intre cele doua se interpune ceva; N-ar fi trebuit sa fie pe dos? adica sa se activeze buzzerul atunci cand intre receptorul si emitatorul Ir se interpune ceva? Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Probabil ati inversat pinii 555-ului, de ex. 4 cu 6... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum