Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie amplificator 100w / 8 Ohm

emill_sorin

Postări Recomandate

Q3 , trebuia sa apara in schema si pe cablaj cu baza unita de colector?

:da Da! Exact! Bineinteles! Indiferent ca alimentezi amplificatorul cu o tensiune mai mica sau mai mare.Asa cum vezi si in atasament - este un exemplu din alta schema.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

56

• Marian

24

• remus68

20

• hpavictor

4

Top autori în acest subiect

Deci sa inteleg , ca Q3 , trebuia sa apara in schema si pe cablaj cu baza unita de colector , sau numai la sursa mea de tensiune (mai mica decat cea recomandata) +-25V , trebuie unite . :nebunrau: :nas:

Emil bineinteles ca Q3 va avea baza si colectorul unite indiferent de tensiunea de alimentare, de altfel atat schema cat si cablajul propuse de mine pentru acest amplif chiar au Q3 in aceasta configuratie, faptul ca pe modulele tale nu a fost asa este doar o mica scapare din partea ta insa nimic grav devreme ce am rezolvat fara sa schimb componente importante :DPS; In caz ca ai vreo nelamurire uita-te din nou pe cablaj si schema si vei vedea ca am dreptate :da
Link spre comentariu

Merci de sfaturi , intradevar acuma ma uit iarasi pe cablaj si observ foarte clar ca sunt unite , dar cand am facut placile eu le-am modificat , crezand ca este o eroare la imprimare :da . Sunt convins ca dac o sa mai fac lte module pe aceasta schema , vor iesi din prima, si sunt mai mult ca sigur ca o sa mai fac :da . Aceasta statie o sa o finalizez cu ceea ce am , o sa o pun la "muzeu" ca prima mea statie pe tranzistori , construita.

Link spre comentariu

Ma bucur ca s-a lamurit acest aspect ca nu as fi vrut sa fiu din nou acuzat ca dau sfaturi aiurite altora asa cum s-a intamplat in alte situatii, eu stiam bine ca acel tranzistor are baza si colectorul unite la tot ce am postat eu, fie ea schema, cablaj sau silk screen cu dispunere piese, trebuie doar un pic de atentie si sunt convins ca o sa-ti mai doresti sa faci alte module la acest amplif mai ales cand o sa ai un traf potrivit si niste boxe dotate :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări