Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie amplificator 100w / 8 Ohm

emill_sorin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

56

• Marian

24

• remus68

20

• hpavictor

4

Top autori în acest subiect

Acuma imi faceam lista de cumparaturi.Am inteles ca MJE350 si MJE340 trebuie sa fie complementare .... nu stiu daca vorbesc prosti dar daca este asa trebuie sa le verific.... defapt mai intai trebuie sa invat sa le verific :jytuiyu :da

Link spre comentariu

Se numesc ei tranzistori complementari, au polaritati opuse deci nu ai griji de asta, tu poti eventual sa-i masori chiar si pe cei noi pentru a evita folosirea unora care eventual au ceva defecte din fabricatie, se pot masura sau cu multimetru analogic ( din acela cu ac ) la ohm, intre baza si ceilalti 2 pini iti va da dioda, iar intre colector si emitor nu trebuie sa dea nimic, sau cu multimetru digital, masurarea factorului de amplificare HFE, ii vei introduce in priza respectiva avand grija sa respecti polariotatea pinilor si afli, insa eu as recomanda prima varianta, e mai simpla si destul de sigura.

Link spre comentariu

In ceea ce priveste partea de alimentare sunt pozitionate 2 rezistente de 4.7K la 5 W , exact asa ai pus ?

Acele rezistente se pun pe cele 2 ramuri ale sursei spre a descarca condensatorii, nu este obligatoriu sa le pui insa sunt utile.
Link spre comentariu

Am luat o parte din piese astazi, mai putin finalii.... am cautat cea mai bun oferta ..... diferente si de 3 lei la bucat de la un magazin la altul . In functie de rttimpul care il am o sa incerc sa termin in aceasta saptamana partea de amplificare .Din pacate nu am gasit rezistente de 10 ohmi la 5W (R16) pe schema veche , am observat ca este trecut de 3W .... dac nu gasesc in oras de 5W se poate folosi si cea de 3W ?

Link spre comentariu

Revin cu o mica intrebare : am mai cautat rezistente de 10 ohmi la 5W (R16) , dar nu am gasit , iar un vanzator mi-a recomandat de 9.1 la 5 W , dupa ce i-am explicat la ce imi trebuie. Ce imi recomandati : sa folosesc cele de 9.1 la 5W sau cele de 10 la 3W, sau sa mai caut de 10 la 5W ??????

Link spre comentariu

AM INTELES, ASTAZI VREAU SA MA APUC DE LIPIT PIESELE, MAI PUTIN DE FINALI CARE INCA NU II AM . lA FINALI , UN VANZATOR DE PIESE MI-A RECOMANDAT IN LOC DE IRFP240 SA PUN IRF640 CA II MAI IEDFTIN (DAR II DE 125W NU DE 150 SI AMPERAJUL ESTE MAI MARE 18 A)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări