hpavictor Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Ma bucur ca te vei ocupa singur , fara a a deranja ..............daca tot nu poti intelege ( viewtopic.php?f=40&t=77231 ) iti recomand ca lectura obiligatorie regulamentul forumului , chiar nu avem timp pentru tine , esti offtopic !!! Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 esti offtopic ..... Am cerut deja inchiterea subiectului, deoarece vad ca irita , cu toate ca eu nu am facut "mişto" de nimenia, doar vreau sa construiesc un amplificator , din pasiune. Daca chiar era problema ca nu este pus corect trebuia mutat. In legatura cu timpul pretios era mai simplu sa scri cum se leaga corect , in maxim doua fraze, decat sa faci atatea recomandari la citit regulamentul.O zi cat mai placuta sa aveti.PS : Daca se poate inchide, muta sau chiar sterge. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Am reusit sa le inseriez si singur , cu rezultatul dorit . +-41v. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Bravo! Obţii cam 50W/8Ohmi cu tensiunea aia. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Am pus o punte de 50 A , si in momentul de fata am pe filtrj 2*3 condensatori de 2200 uf la 63 V si 2 cond de 470 la 200V , am facut in simulator cu Livewire, si nu mi-a dat rezultatele care le am reale . In alternativ am 1*42.7 si 1*36.9 dup condensatori am +59.3 si -59.4, imi apare o mica diferenta plus fata de minus, care la un moment dat dispare . Pe simulator cu acelasi curent in alternativ am 55.62. Vreau sa mai fac rost de ceva condensatori pt filtraj sa ajung la minim 10000 uf. Ce vreau sa inteleg si cu rezistenta de 6.8 k , care am introdus-o in simulator si imi aparea oscilatie . Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Bravo! Obţii cam 50W/8Ohmi cu tensiunea aia.Dupa redresare si filtrare 59 V , zici ca 50w la 8 Ohmi , chiar credeam ca scot ceva mi mult ... catre suta , nu ii nici o problema cat , doar sa o vad ca merge . Si mai ales sa o fac cu un cost minim .... .Inca mai studiez la ceea ce ai scris tu ... sau dumneavoastra Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Păi ai scris mai sus că ai obţinut +/-41V, sau ai încurcat tensiunea alternativă cu cea continuă? Dacă e vorba de 2x41Vca atunci redresat vine cam +/-55V. Ptr un amplif de 2x100W/8 Ohmi e excelent, dacă-i asigură un curent minim de 6A. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Intradevar am screis +-41 , in loc sa scriu ca in alternativ . Ca amperaj nu stiu exact cat am , trebuie sa mai fac masuratori .Am facut o simulare in Livewire ca sa inteleg mai bine procesul. Am introdus in simulator si rezistentele de 6.8K si imi arata o variatie de tensiune 58 volti urca si scade cu 0.5 v foarte repede. Nu stiu de ce si daca am facut corect simularea. Mai jos am atajat o poza a simulatorului, in partea de jos este exact ce am in momentul de fata si fizic, si in partea de sus , ce a-r ttrebui sa fac dupa schema . Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Emil nu este indicat sa ai o atitudine sfidatoare sau de superioritate fata de colegii de forum, sunt unele postari ale tale care dau acest inteles, fii cat mai scurt si la obiect si vei descoperi raspunsuri pe masura. Si revenind la subiectul discutiei, daca spui ca ai traf 41-0-41 atunci redresat si filtrat vei avea +/- 57Vcc ceea ce este suficient pentru 100W, dar acum ramane totusi sa alegi si ce amplif vei face, cel mai probabil ceva pe tranzistori, alege-ti totusi o schema, devreme ce spui ca esti la inceput de drum sa fie ceva simplu, eventual aceasta http://elforum.info/download/file.php?id=9773&mode=view, este un amplif destul de usor de realizat care ofera totusi putere si calitate rezonabila, l-am realizat si eu si am fost multumit de el. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Imi cer scuze daca s-a inteles ca atitudinea me este sfidatoare sau superioara , nu a fost nici o intentie . Ideea era sa imi ating obiectivul.... sa am informatia care sa ma ajute la constructia amplifului.Cred ca o sa ma apuc de unul cat mai simplu si stabil. Daca se poate si la un cost cat mai mic, pt a evita pierderi mari in cazul unei ratari Schema care mi-ai dat-o cred ca se incadreaza destul de bine la cerintele care le am. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Ok atunci spor la lucru, iata si varianta mea de cablaj pentru acea schema: http://elforum.info/viewtopic.php?p=290109#p290109 Succes LE: Acum am observat ceva, in cablajul meu s-a strecurat o mica eroare, R19 de la ground lift trebuie sa fie de 10Ohm si nu asa cum este prezentata in cablaj, imi cer scuze pentru eroare Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Multumesc mult pt cablaj. Acuma trebuie sa vad cum il adaptez la radiatorul care il am , pt ca este in forma de "U", dar cred ca le voi pune una deasupra la cealalta . zilele urmatoare o sa ma apuc de facut cablajele.Pe partea de preamplificare (partea de atac), ce schema (simpla si eficenta) imi recomandati? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Preamplificator pe CI sau tranzistori? Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Buna intrebare , sincer nu stiu . Care se potriveste mai bine pt amplificatorul care doresc sa il construiesc?? Tu ce ai folosit ? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Tine mai degraba de preferinte, de potrivit s-ar potrivi oricum, depinde ce astepti de la el, sunt unele scheme cu tranzistori care desi par ceva mai complicate dau totusi rezultate mai bune, iata ce am folosit eu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum