emill_sorin Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Buna, Deschid acest subiect nou, deoarece doresc sa ma apuc sa construiesc un amplificator de aproximativ 100 w la un 8R . Deoarece sunt mai la inceput cu activitatea aceasta, si am mai construit numai cateva amplificatoare mai mici cu TDA-uri , doresc sa o construiesc cat mai bine, si acest lucru sa il fac de la inceput . Sper sa am si ajutorul vostru , deoarece multe lucruri nu stiu, dar sper sa le invat . Inca nu m-am gandit la o schema anume , deoarece doresc ca in prima faza sa ma ocup de alimentare. In momentul de fata am doua transformatoare identice de 1x56 V , la care ma gandeam ca sa le inseriez pt a obtine 2 x 56 care dupa filtraj sa imi dea 2 x 78.5. La aceste trafuri nu am reusit sa masor amperajul sa vad cat scot (se pare ca cev nu stiu eu cum se face corect). Celalt transformator care il am este de 2*19 , pe amperaj mai ridicat si de 2*19 amperaj mai scazut . La acesta ma gandeam sa inseriez cele 4 iesiri pt a obtine 2*38 in alternativ ca sa imi dea un 2*53 volti dupa filtrare, la acest transformator sunt inseriate cele ambele iesiri de 19 volti, asa ca teoretic am 2*38 care mai trebuie sa le inseriez .Astept sfaturi si sugesti , dar si critici, deoarece din toate am cate ceva de invatat. Multumesc. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 Cine poate sa imi spuna daca se poat sa fac amplificatorul cu transformatoarele care le am , sau cu care a-r fi mai bine sa incep acest proiect. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Daca vrei sa intrebi despre transformatoare, uite-aici un topic dedicat viewtopic.php?f=41&t=89&start=1860 cu un titlu corespunzator. cred ca o sa incerc ceea ce cred eu ca este mai bineSucces! Link spre comentariu
md_2910 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Nici macar nu stii cu ce vrei sa faci amplificatorul,cu tranzistori bipolari,mosfeti sau cu circuite integrate. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2011 Intradevar nu am scris cu ce doresc sa il fac, dar stiu ca vreau sa il fac cu tranzistori. Din cate m mi citit pe cest forum , am inteles ca la un amplificator bun ai nevoie de o sursa buna , stabila si puternica. de aceea am deschis acest subiect nou, unde sa pot sa cer informatii , sfaturi, si sugestii, in ceea ce priveste "incercarea mea". Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva , dar am considerat ca acesta este locul bun al acestui subiect, daca m-am inselat ....se poate muta. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Nu ne deranjeaza ca nu primesti sfaturi , poti continua ! Dar daca ai fi citit regulamentul si subiectele de pe forum gaseai garantat ceea ce doresti , dar nu cred sa existe prosti care sa caute pentru tine , asa ca vezi singur - singurel ca exista rubrica pentru scheme de amplificatoare , dar si o sectiune pentru incepatori ! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Mai mult decit interesant viewtopic.php?f=205&t=38151 Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2011 Din pacate m-am facut inteles gresit ..... nu am nevoie de nimenia care sa caute sau sa munceasca in locul meu, pt ca atunci imi cumparam gata facut de firma , ideea este ca imi place sa fac , si intradevar am nevoie de sfaturi, de aceea am deschis acest subiect , ca sa iau proiectul de la zero si unde a fiu sfatuit si criticat pt a obtine un rezultat bun. Deoarece am inceput cu transformatorul care am considerat ca este prima parte a proiectului , nu cred ca era necesar sa fractionez subiectul (jumate la transformatoare si jumatate la amplificatoare).PS: nu am stat degeaba nici panba acuma , si am cautat, si descarcat cateva zeci, daca nu sute de scheme , ca sa imi fac o idee .... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Dacă nu eşti chiar începător, ştii să citeşti o schemă, să faci cablaje, să foloseşti aparatura de măsură şi înţelegi fenomenele dintr-un amplif, încearcă ăsta: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2011 Imi placee ce ai realizat , , mai mult ca sigur o sa ma apuc de acest proiect , numai ca la mine o sa dureze mai mult , din cauza timpului . Cred ca o sa imi iasa un amplif bun. Inca mai am de studiat .... sper ca in caz de intrebari am ajutorul tau .... Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2011 Pt inceput ma gandesc sa folosesc transformatorul din imaginea 024 . ca sa il inseriez. Am inteles , din cate am mai cautat si citit ca se poate cu schema de mai jos , pt a obtine un 56 volti . Sau se mai poate inseria inainte de punte , dar nu sunt sigur cum pot identifica "inceputul" si "sfarsitul" bobinajului, aceasta varianta nu mi se pare asa de costisitoare. In momentul de fata am inseriate cele 2 iesiri de 19.3v in una de 38.6 si cred ca se poate inseia cu cea de 43.7 pt a obtine 41.15 volti inainte de punte . Daca stie cineva cu se poate inseria si in ultima mea varianta astept cu nerabdare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Poti sa faci orice amplificator iti doresti , la sectiunea incepatorilor , daca chiar nu pricepi cum este cu mersul electronilor prin fire . Oricum nu aveam pretentia sa respecti regulamentul , reiese din atitudinea ta ........ Daca nu ai gasit scheme care sa te multumeasca , este clar ca nu aici tebuie sa postezi , ci unde te-a indrumat ZAL . Si mai regleaza curentul de repaos , dupa ce o sa faci ceva palpabil............... Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Multumesc pt raspuns dar cred ca era mult mai usor sa imi spui :""fa priama schema sau daca era simplu sa imi explici cum se insereaza in metoda 2 , daca se poate sau nu." Cred ca se putea discuta mai scurt si la subiectul dorit , dar din pacate uni stiu mai multe decat altii, iar cativa din acei "altii" au mai multa insistenta decat acei " uni "... Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Scurt si la subiect....................ori stii si ca urmare nu ai nevoie de ajutor in a lega acele trafo , ori postezi la incepatori . Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Decat cu asemenea raspunsuri , mai bine ma ocup singur . Se poate inchide acest subiect, pt ca nu o se se ajunga decat la "vorbe", in loc de solutii . Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum