Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinta pe 3 cai

Dj_Dog

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

10

• Dj_Dog

6

• radue

4

• ICEMAN

3

Top autori în acest subiect

In legatura cu incinta mai apare o problema:sensibilitatea de 99 dB la ce frecventa e? ca cei 93 dB poti fi la 100 Hz si pe la 60 Hz sa fie 90 sau ( cu siguranta ) mai putin.Eu zic ca mai mult de 95 dB nu are incinta aia.

de acolo din grafic ..... cei 99 db par sa fie intre 60 - 70 hz
Link spre comentariu

am simulat incinta cu 2 X 200lpp fara camera aia care o are difu de medii si fara peretii suplimentariconcluzia:la 1 W - 93.4 db la 50 hz, 93.6 db la 60 hzla 100 W - 113 db la 50 hz, 114 db la 60 hzla 200 W (daca rezista difuzoarele - desi nu cred :finga: ) 116 db la 50 hz, 117 db la 60 hz (vrea sa fie un stil de hp15w :smt005 :smt005 :smt005 )aveti mai jos design-ul facut cu basssbocs arhivat

Link spre comentariu

am simulat incinta cu 2 X 200lpp fara camera aia care o are difu de medii si fara peretii suplimentariconcluzia:la 1 W - 93.4 db la 50 hz, 93.6 db la 60 hzla 100 W - 113 db la 50 hz, 114 db la 60 hz

pai daca vede chinezu rezultatele se zgarie pe ochi ca nu a cerut mai mult pe difuzor :rolleyes: totusi eu nu cred ca aceste rezultate sunt obtinute si fizicun tovaras vrea sa-shi faca o pereche de boxe shi poate il conving sa faca proiectu asta sa vedem si noi cum sta treaba :rolleyes:
Link spre comentariu

interesant proiect :smt118 chiar sunt si eu curios daca dintr-un difuzor cu un SPL de 91 db/w/m asa cum scrie pe site la KON (desi cred ca sunt mai putini) poti face o incinta care sa aiba un SPL de 99 dbas proiecta incinta in basssbocs dar nu stiu ce tip de incinta sa selectez :rolleyes: asteptam si parerile altora !!!

Daca are 2 rezonatoare pe spate ce tip de incinta poate fi?Daca wooferele chinezesti citate au declarat 91 dB/w/m si real sub 88 dB/w/m, la 99 dB/w/m ajungi foarte usor importand diferenta tot din China! Cine a facut proiectul?Pentru cine nu stie, daca pe medie a folosit un mid- bas nu e nici o problema! Poti folosi si un woofer daca merge linear acolo unde ai nevoie!
Link spre comentariu

+ ca sunt 2 difuzoare puse in paralel => inca 3 db+ ce mai are si cutia ..... ca nu e chiar simpla .... exista sanse sa se ajunga la 99 dbboxele astea de la firmele mari .... au sute de W si le convine sa le faca SPL mic ... ca se echivaleaza cu sutele de W care ii bagi in ele

pai daca pui 2 difuzoare in paralel... la 1W/m nu vei avea +3dB pt ca pe fiecare dif va fi cate 0,5W :toimonster: vei avea aceeaisi dBvei avea 3dB in plus prin faptul ca vei putea baga in ele o putere de 2 ori mai mare decat intr-un singur dif dar asta nu este un castig de dB... un dif care suporta aceeasi putere ca astea 2 la un loc si are un spl cu trei 3dB mai mare va trebui sa pui ca sa ai 3dB castig :yawinkle:
Link spre comentariu

Eu stiam ca la dublarea puterii creste SPL cu 3 dB.Deci daca un difuzor are la puterea max sa zicem 120 dB, 2 difuzoare la puterea maxima ( identice ) vor avea 123 dB, bineinteles dublul puterii din prima.VOi ati vazut ca are puterea nomilana de 100 W RMS.De cand nominal=RMS ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări