iuli09 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 am nevoie de un Ohmmetru capabil sa masoare valori sub un Ohm : de ordinul miliohmilor sau daca se poate, chiar microohmilor.Imi puteti recomanda ceva ? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 am nevoie de un Ohmmetru capabil sa masoare valori sub un Ohm : de ordinul miliohmilor sau daca se poate, chiar microohmilor.Imi puteti recomanda ceva ?Cu un ESRmetru bun se poate masura in intervalul 0,1-1 mai mici de 0,1 nu stiu.Parca mai demult am vazut prin pferta miliohmetru.Dati o cautare pe google. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 ne puteti spune o aplicatie unde aveti nevoie de masurat microohmi?la placile mari de calculator din anii 80 se foloseau trasee subtiri care treceau printre pinii integratelornu se fol. SMD-uricu un lm324 si 20 led-uri am facut un ,,miliohmetru,, cu care ajungeau la mai putin de 1cm de scurtcircuitnu era nevoie sa fie precis precis,el pe o placa de 40cm x 30cm ajuta muncitorul sa se apropie destul de mult ca apoi cu o lupa sa gaseasca scurtule adevarat ca injectam 200ma in circuit Link spre comentariu
tv1 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 am nevoie de un Ohmmetru capabil sa masoare valori sub un Ohm : de ordinul miliohmilor sau daca se poate, chiar microohmilor.Imi puteti recomanda ceva ?Ai bani disponibili sa cumperi asa ceva ?http://www.seaward.co.uk/products/indus ... iohmmeters Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Masoara o sarma de un ohm si pe urma taie-o in cate bucati (egale) vrei; sper ca subler ai!. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Masoara o sarma de un ohm si pe urma taie-o in cate bucati (egale) vrei; sper ca subler ai!.faza e ca aparatele "comune" nici valoarea aia de 1 ohm n-o masoara ok Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 parca n-as da 2000 de lire pe Cropico DO7Plus ; as fi avut nevoie de un aparat care sa masoare rezistente atat de mici ca sa pot calcula lungimea unor conductori ; Problema mea e ca mi se returneaza destul de des resturi de conductor ; la lungimi relativ mici si sectiune de 1,5 sau 2,5 mmp rezistenta este sub 1 ohm si n-am un aparat care sa-mi masoare valoarea exacta. daca desfac din folie conductorul sa-l masor il incurc de nu-l mai desface nimeni (mai ales daca e vorba de Myf). de aici si problema mea . Dar daca nu se poate ...nu se poate , o sa ma chinui in continuare :cry: Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 acum ca ai spus despre ce este vorba se poate face cevaa masura simplu o rez. se trece un curent cunoscut prin ea si se masoara caderea de tens.voltmetrele obisnuite masoara precis milivoltiai nevoie de un generator de curent constant ales functie de sarma ce o masorila un traf cu multe inf.(magnetofon KASHTAN?) am pus la o baterie de 12v o rez. de 10ohm/16w in serie cu fiecare infasurare si masuram caderea de tens. pe sarma de bobinajimpreuna cu mas. tens. in alternativ am avut o imagine completa a trafuluidaca ai un alimentator care nu-ti trebuie putem incropi o schema Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2011 de un alimentator pot face eu rost ...daca se poate o schema ar fi excelent Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 acum ca am citit mai exact ce vrei ma gandesc ca niste tabele de la producator cu rezistenta pe metru te-ar ajuta mai multsau macar rezistivitatea specifica a metalului,aliajului folositpt.sarma de 2,5mmp metoda de care am spus s-ar putea sa aibe nevoie de un curent cam maricelmai sun un prieten Link spre comentariu
Myhayxx Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 daca e vorba de Cu uite un tabel care poate te ajuta: Link spre comentariu
florincccc Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Eu as merge pe metoda propusa de miticamy (o sursa de curent de 1A si masurarea caderii de tensiune pe cablu) cu o precizare: OBLIGATORIU 2 borne separate de curent si 2 de tensiune, nu cumva sa conectezi si sursa de curent si milivoltmetrul prin aceleasi fire ca ajungi la erori uriase. Adica trebuie sa ai separat o sursa de curent la care legi cablul cu 2 crocodili si separat milivoltmetrul (un multimetru banal de 20 lei) pe care-l conectezi cu 2 crocodili separati la cablu. Unul din motivele pentru care multimetrele uzuale nu masoara corect in domeniul miliohmilor este exact asta: indicatia aparatului este compusa din suma rezistentei de masurat plus rezistenta testerelor plus rezistentele de contact si in domeniul miliohmilor rezistentele astea sunt mai mult decat semnificative si nici macar nu sunt constante ca sa le eliminam prin scadere. Pentru eliminarea lor se foloseste metoda cu borne separate de curent si de tensiune. Link spre comentariu
bolek Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Adica metoda clasica , cu voltmetru si ampermetru "amonte" sau "aval", functie de ce erori predomina (caderea de tensiune pe ampermetru, la R f mici) , sau rez finita a voltmetrului (la R f mari). Link spre comentariu
dariuspopescu Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 MAVO-35 avea un sunt anexa cu care se putea masura pe scara de sub 1 Ohm.Cred ca se poate gasi usor acest tip de ap.masura. Link spre comentariu
techs Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Si puntea romaneasca RLC E0711 masura rezistente cu o rezolutie de 1 miliohm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum