Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

numarator pentru butonul soneriei

kkkabuu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kkkabuu

12

• leoncris

4

• remus68

3

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

un numarator mecanic actionat de un releu

Se gasesc in centrale telefonice electromecanice automate - modele din anii '70. De fiecare data cind se alimenteaza bobina dispozitivului cu tensiune, este atrasa o armatura. Aceasta impinge un sector circular dintat, cite un pas la fiecare actionare. Pe sectorul circular se gaseste o lamela care face contact pe rind, cu cite o pereche de lamele (trece printre ele) situate radial in jurul centrului sectorului dintat.S-ar putea sa mai gasesti pe la diferite firme sau unitatile de posta, unde sint scoase din functiune dar inca nu s-au casat.In toamna inca mai aveam una la serviciu dar nu mai stiu ce s-a intimplat cu ea intr-e timp.La acest tip, bobina lucreaza la 24V si sint 10 contacte dispuse radial.
Link spre comentariu

am reusit sa fac cceva da.am facut schema asta schema 2 nu prima http://niqro.3x.ro/coms1/CMOS2.htm

da imi numara si nu es blocheaza.si pe desupra imi numara si prea repede.la atingerea pinului reset icepe sa numere da repede si nici nu se opreste pina ce nu ating pinul X4-3 atunci se opreste.inca ma i caut daca ma poate ajuta cineva ceva de genul http://www.youtube.com/watch?v=4xuLl8J-fL

finca asta e bun ca la fiecare atindere numara doar unul si asa mai departe da nugasesc schema .are cineva vio ideie ce schema e aia.mersi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări