Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM pentru un motor de 12V 2A

Vizitator

Postări Recomandate

Imi pare rau dar nu am stiut ce nume sa pun la topic-ul acesta. O sa atasez o schema mai jos si-o sa ma explic ce mi-as dorii...dar nu am nici o idee de moment.

Posted Image

In imagine este schema unui PWM pentru un motor de 12V 2A .. si as vrea sa-i aduc urmatoarea modificare...

- Considerand plaja RV1 [1-100%] direct proportionala cu turatia motorului 1-100% se doreste acomodarea unui circuit care sa aiba proprietatea de-a creea o frecventa (notata LED) in urmatoarele situatii aproximative:

- RV1 = 5% | LED = 2Hz

- RV1 = 100% | LED = 7Hz

ia in interval-ul 5%-100% LED este proportional adica pe la 50% o sa aiba vre-o 4Hz.

PS: pun si schemain Proteus ca sa fie mai usor ...

Exclus varianta de citire a turatiei de pe ax motor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RazvanTi

1

• ALEy

1

Top autori în acest subiect

Nu neaparat sa fie schema de mai sus pentru PWM. Dar am nevoie sa controlez un motor de la un potentiometru si direct proportional sa se aprinda un LED in functie de turatie in intervalul 2-7Hz in limita de minim-maxim al turatiei...fara insa sa citeasca numarul de ture al motorului pentru ca nu am acces la asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări