Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif PP cu 6H13C

danzup

Postări Recomandate

Imi cer scuze daca sunt off-topic. Tocmai am terminat de realizat acest amplificator si am adaugat aici cateva fotografii. Totodata vreau sa le multumesc tuturor membrilor de pe forum care mi-au acordat sprijin si mi-au raspuns intrebarilor legate de acest amplificator, precum si maiestrului tamplar care mi-a oferit carcasa. Astept parerile dvs.

post-56918-139829381894_thumb.jpg

post-56918-13982938191_thumb.jpg

post-56918-139829381925_thumb.jpg

post-56918-13982938194_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

9

• blue

7

• mișa

5

• simson

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bravo dom'le! Nu te cunosc dar sper ca esti de buna credinta... :-0Vezi ca sint niste butoane pe-acolo prin care poti sa-ti deschizi un subiect numai al tau. Ar fi indicat s-o faci si sa mai atasezi si schema pe linga pozele cu amplificatorul.Bravo! Suna bine, asa-i? .. la cit sint de mari transformatoarele alea...

Link spre comentariu

Ai lucrat foarte ingrijit felicitari. Pozitia radiatorului de pe rezistoare nu este prea bine aleasa , convectia aerului este foarte redusa, practic rezistoarele sint ecranate termic de acea incearca sa montezi placa eventual pe lateralele cutiei sau intr-o pozitie cu radiatorul deasupra rezistoarelor :da

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Imi cer scuze daca sunt off-topic. Tocmai am terminat de realizat acest amplificator si am adaugat aici cateva fotografii. Totodata vreau sa le multumesc tuturor membrilor de pe forum care mi-au acordat sprijin si mi-au raspuns intrebarilor legate de acest amplificator, precum si maiestrului tamplar care mi-a oferit carcasa. Astept parerile dvs.

foarte ingrijit lucratsper sa amplifice la fel de frumosfelicitari pentru realizare,mai sunt si oameni care nu doar teoretizeaza excesiv :aplauze
Link spre comentariu

Daca tot veni vorba de teoretizare excesiva sa vedem totusi cu ar mai putea fi teoretic-excesiv cu acest tub in audio 6H13C(6AS7)-PP-un singur tub etaj final(cind lucram intr_un anumit regim , Raa=4K5 !!! dar poate fi si Raa=5K/ ...,cind Raa=5k teoretic-excesiv se pare ca ar fi circa 20W in sarcina la iesire...,cind Raa=4K5/ "nu mai conteaza"...).

Desigur se poate simula si chiar realiza practic acest regim(cine ne opreste ?... ,daca stim sa proiectam un driver capabil de 360Vvv=127Vef pentru fiecare grila de comanda 6H13C ,etaj driver 6H8C sau alt tub...).

Raa marime importanta(regim-clasa).

............................................................................................................................................................

Felicitari mariusamplifier pentru realizare.

post-18717-139829382077_thumb.gif

Link spre comentariu

Referitor la realizarea lui @danzup am doua intrebari: -daca traful de iesire are intrefier -cat este tensiunea in catodul triodelor din balonul 6N13C

NU are intrefier deoarece este un PushPull.Tensiunea anodica este de 210V aproximativ .
Link spre comentariu

Scuze ptr. insistenta dar tot nu am aflat cat este tensiunea pe CATODUL triodelor 6N13C

Conform legii lui Ohm : U = R * I rezulta conform datelor din prima pagina :U = 0.1A * 470Ohmi = 47Vsi la masuratoare tot pe acolo da in jur de 48V...47V masurat cu un voltmetru.---------------------------------------------------------------------------------Felicitari mariusamplifier , ai lucrat foarte frumos , ordonat si elegant .Un super amplificator sper ca esti multumit. Si la mai multe realizari la fel de frumoase.Acum la al meu voi schimba transformatorul de alimentare ca sa alimentez partea de atac pe la 300...320V in timp ce tuburile finale vor ramane la 200..210V . Misa si Valderama au dreptate : cand vrei sa dai mai spre maximul volumului apare un pic prea repede limitarea , lucru repede observat cu boxe care stau mai slab la parametru sensibilitate (optim ar trebui peste 92dB pe boxa ca sa fie ok in variata initial a constructiei ).Si voi lucra sa finalizez carcasa .
Link spre comentariu

Intrebarille care au fost puse au un motiv bine intemeiat.Tubul 6N13C este conceput ptr. a lucra ca element regulator in stabilizator de tensiune si nu s-a pus accent pe egalitatea triodelor.Din experienta afirm ca din 20 de tuburi eventual gasesti 1buc 6N13C care sa aiba cele doua triode egale. De aceea am insistat asupra tensiunii din catozii triodelor masurati exact.De ce am intrebat de intrefier? Intradevar traf. iesire de la etajul push-pull nu necesita intrefier deoarece din cauza curentilor de sens contrar se evita magnetizarea miezului.Afirmatie adevarata teoretic.Adevarata daca amandoua jumatati ale etajului final au toate proprietatile perfect identice.Aceasta conditie in practica se realizeaza foarte greu,( mai ales cu 6N13C),care are ca rezultat existenta unui curent asimetric si care face din traf. iesire electromagnet Dar exista si posibilitatea ca din noroc ai gasit tubul 6N13C cu cele doua triode identice

Link spre comentariu

Intrebarille care au fost puse au un motiv bine intemeiat.Tubul 6N13C este conceput ptr. a lucra ca element regulator in stabilizator de tensiune si nu s-a pus accent pe egalitatea triodelor.Din experienta afirm ca din 20 de tuburi eventual gasesti 1buc 6N13C care sa aiba cele doua triode egale. De aceea am insistat asupra tensiunii din catozii triodelor masurati exact.De ce am intrebat de intrefier? Intradevar traf. iesire de la etajul push-pull nu necesita intrefier deoarece din cauza curentilor de sens contrar se evita magnetizarea miezului.Afirmatie adevarata teoretic.Adevarata daca amandoua jumatati ale etajului final au toate proprietatile perfect identice.Aceasta conditie in practica se realizeaza foarte greu,( mai ales cu 6N13C),care are ca rezultat existenta unui curent asimetric si care face din traf. iesire electromagnet Dar exista si posibilitatea ca din noroc ai gasit tubul 6N13C cu cele doua triode identice

In cazul meu practic dintre 4 bucati de tuburi rusesti pe care le am surpriza : toate 4 au aproximativ aceasi parametri .Deci la mine 100% toate 4 tuburi au masurate de mine aproximativ aceeasi parametri incadrindu-se intre 47 si 48V cadere de tensiune pe katod puse in amplificatorul meu iar curentul se incadreaza in plaja 100mA +-0.005A .Despre ce scriu altii nu ma pronunt pana nu pot masura macar 1000 de tuburi , cum acest lucru nu pot sa-l fac ma opresc aici .
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

"""""""This is a Private AlbumPlease enter the password from album mariagaby5 to view this private album.Private Album Password: Note: cookies must be enabled and not blockedView Album"""""""""imi cere parola ca sa vad imaginea!poate postati altundeva imaginea!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări