Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif PP cu 6H13C

danzup

Postări Recomandate

Am terminat si eu ampliful cu 6N13S in PP si pun cateva poze cu el .

Schema este clasica , cea folosita de mine si la monoblocurile cu 6P3S adica :

Posted Image

transformatoarele sunt pe tola de transformator de UPS cu 4 straturi pentru primar si 4 straturi pentru secundar intercalate.

Carcasa este fidela stilului personal de a face un melanj intre caldura lemnului si moliciunea cuprului alaturi de duritatea aluminiului ca si suprafata omniprezenta in toate realizarile .

Liniile fluide sunt intretaiate de suruburi care dau o tenta "hard industrialista" obiectului .

In ochii privitorului acest amplificator cu tuburi se impune hotarat ca un "eye- catch" neobisnuit prin alaturarea materialelor componente.

Sper sa va placa la fel de mult ca si mine si inchei scurta dar viguroasa dizertatie despre designul si ideile pe care le-am avut atunci cand am purces la realizarea lui (a amplificatorului care va sa zica !).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

9

• blue

7

• mișa

5

• simson

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu propun sa alimentezi defazorul si prima trioda la tensiune mai mare, de exemplu 300V. In situatia actuala sigur lampile finale nu sunt atacate la maxim.

Misa m-am gandit si eu la acest aspect dar pana la urma suna bine si asa cum e (observi ca am modificat valorile la primele etaje ca sa mearga bine cu tensiunea respectiva).Am sa fac o analiza mai minutioasa si daca reiese din calcul ca trebui , le voi alimenta la mai mult .Multumesc !
Link spre comentariu

Poti sa faci un test simplu in acest sens: pui o sonda de la osciloscop pe o grila a lampilor finale iar cealalta sonda pe iesire (normal, cu sarcina pe iesire) Dai semnal crescator si vezi care semnal e limitat primul.

Link spre comentariu

Te felicit si eu pentru realizare. :aplauze Arata super,dar ce putere are?Intreb pentru ca am observat ca tensiunea anodica este de doar 180 de volti.

Tensiunea maxima a acestei lampi oricum nu trece cu mult de 200V .In schimb am prin ea la idle aproximativ 100mA per fiecare jumatate de lampa !Nu am facut nici o masuratoare deocamdata doar ascult acest amplificator .Voi reveni cu masuratori .
Link spre comentariu

Rezistentele din catod finale =valoare foarte bine aleasa pentru regimul de alimentare dat=capabilitate maxima etaj final in clasaA (subsciu la sfatul @misa = tensiune mult prea mica de alimentare etajul de atac/defazor ,ca sa dati tuburile finale "peste cap" practic aveti nevoie de 47 x 2 Vvv , 100Vvv pe fiecare grila tub final sau altfel spus 200Vvv la iesirile din defazor ),cred ca sunetul obtinut va satisface pe deplin..., ar fi interesant sa precizati si de ce Raa ati uzitat pentru regimul dat ?!(clasaA-PP=alternante intregi-nelimitate asimetric pe fiecare ramura/anod PP=SUPER).

PS.__"cu 6N13S in PP" un singur tub se poate obtine 7W-sinus in sarcina clasaA-PURA(si/sau ceva mai mult in AB)... ,(devenise cam anosta "zona" ,acum sa revigorat).

Link spre comentariu

In schema aia 12AX7 este alimentata la 400 de volti si cat timp o sa reziste?In datasheetul acestei lampi scrie foarte clar maxim 250 de volti tensiune anodica.M-am uitat si in catalogul de tuburi pe care il am acasasi acolo scrie negru pe alb ca tensiunea anodica a acestei lampi este de 250 de volti

Link spre comentariu

Interesanta schema, defazor SRPP cuplaj in catod si alimentare optimizata insa rezistorul de negativare automata este nedecuplat, probabil autorul a introdus o reactie negativa locala din cauza cistigului mare de tensiune in defazor, ar fi o solutie curioasa daca rationamentul meu este corect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări