Vizitator VaD_Sunete Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Salutare din nou! Am cautat in aceasta categorie niste scheme de amplificatoare mai simple,dar n-am gasit (poate am orbu' gainii).As dori o schema cat mai simpla pt un amplificator ,usor de construit pt un incepator...M-ar interesa toate detaliile construirii: schema + ,,schema" printabila pt Pcb + piesele necesare...Vreau ca amplificatorul sa fie micut,si sa aibe destula putere sa ,,dea" in niste boxe portabile,mici pt telefoane etc...Ca sursa de alimentare nu vreau sa ma chinui sa folosesc un traf,vreau sa folosesc ori o baterie,ori un cablu usb (+-5V),ori sursa calculatorului...Sau poate fi si ceva mai puternic ,dar sa nu fie nevoie de traf (nu stiu de unde sa fac rost)...Exista alternative pt un transformator? Cu integrate etc?Eventual daca ati construit si voi de asemenea un amplificator,va rog sa atasati si pozele cu el! Sunt cam || (paralel) in acest domeniu,si mi-ar trebuie foarte multe detalii.Si inca o rugaminte: un site inafara de adelaida de unde pot comanda piese? O seara buna! Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 pai hai sa o luam cu amplificatorul. ai zis ca vrei ceva micut sa poti sa il alimentezi la baterie sau port usb uite aici unul foarte simplu alimentat la 12V. are numa 5-6 piese:| scoate 2x22W. este integratul TDA7377 http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/82979/STMICROELECTRONICS/TDA7377.html nu e nevoie sa iti fac si schema PCB ca e prea simplu... poti sa faci toata treaba in palma... sper numai ca stii de unde incepe numerotarea pinilor vezi ca in data sheet ai mai multe scheme si pentru 4x6W si pt 2x6W + 22W(asta e pt sisteme audio 2.1) tie iti trebuie aia din figura doi de la pagina 4 adica double bridge. piesele care iti trebuie sunt scrise acolo daca ai vre-o intrebare nu e nici o probleba. numai intreaba;) si daca vrei ceva mult mai mic... ceva ce eu am avut pe bicicleta:D ai asta TDA 2822 http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/25055/STMICROELECTRONICS/TDA2822.html astuia ii trebuie umpic mai multe piese... dar e inca simplu... vezi ca RL care arata ca niste rezistente sunt defapt difuzoarele:D toata chestia se alimenteaza la 3V ai acolo si un pcb dar nu se prea distinge.... daca nu te descurci iti pun dupamiaza si o schema de PCB... folosesti prima schema (typical application circuit) daca ai intrebari nu ezita sa le pui Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 cat despre site pt piese poti sa iei de la meevarom (inlocuiesti cei doi "e" cu i, daca puneam numele complet mi-l cenzureaza ca sa nu fac reclama;)sau ar mai fi si tehnooelectric.ro ( cre ca si pe asta il cenzureaza deci am scris cu doi de "o", tai tu unul Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Pentru alimentare pe usb am facut eu un amplif dupa schema de mai jos...ieftin...sigur si relativ...."bun" daca nu esti un audiofil...eu am integrat ampliful asta in carcasa de mouse reglajul volumului facandu-se prin doua semireglabile verticale pe care am prins butonul de scroll al mouse-ului...ma rog...am mai pus si doua asa zise vumetre...mai degraba le numesc led flasher pe marginea mouse-ului....ma rog...ceva mai complicat...dupa ce termin cu totul....om sa postez sa vaza tot poporul ce se poate face cu o carcasa de mouse si un amarat de LM386. Sper sa te ajute....alimentarea amplificatorului am facut-o chiar prin cablul usb al mouse-ului. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 interesanta schemacre ca o fac si eu de chestie asa:D Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Atunci poate te ajuta astea cu ceva.....proiectul complet...la L1,L2,L3 cu L123 se conecteaza Led-urile ...pentru un canal...pentru celalalt canal se conecteaza intre L11,L22,L33 cu L112233. daca nu v-ati prins cum se monteaza Led-urile am sa pun separat si schema de led flasher sau vumetru...sau cum vreti sa ii ziceti.Succes. Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 multumesc.pui si vre-o poza cu realizarea?:Dsau vre-un video? de curiozitate... nu am de gand sa il fac chiar in momentul asta dar la un moment dat intr-o zi libera poate Link spre comentariu
Vizitator VaD_Sunete Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Stefan,cred ca am sa folosesc schema a doua,cea pe care o folosesti tu pe bicicleta...Voi folosi amplificatorul,culmea,intr-o masinuta teleghidata impreuna cu 2 difuzoare sau unul singur! Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 interesanta ideie cu masinuta...dar de unde ii mai dai si semnal? ca iti incarci masinuta aia cam multicel...ca alimentare... ca nu e bine sa ii dai din aceasi baterie cu masinuta poti sa folosesti si o baterie de telefon de 3.7V ca nu e problema. eu foloseam doua baterii de nokia (dinala vechi nu mai stiu cum se numea) puse in paralel si ascultam toata ziua la el cu doua miniboxe de 1W:D Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 multumesc.pui si vre-o poza cu realizarea?:Dsau vre-un video? de curiozitate... nu am de gand sa il fac chiar in momentul asta dar la un moment dat intr-o zi libera poate Dupa ce termin pun tot...momentan sunt in reconditionarea laboratorului..... adica sus in pod.:P Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 pai spor la treaba atunci sanatate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum