Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spray POSITIV 20 - Care este metoda de folosire?

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Incepator

3

• Stefan

3

• Murcielad

2

• cristitranca

2

Top autori în acest subiect

Vizitator byteworks

Unii spun ca o metoda ca asta cu uleiul, dar cu cevadizolvant de vopsea gen tiner, tinind o foaie normalatiparita in vapori chestiei se obtin linii mult mai opace sibine definite. Cel care a incercat a folosit o cutie inchisa,cu o sita inauntru pe care a pus hirtia cu tiparitura in sus.Pe fund a pus cirpe muiate in dizolvant.N-am incercat personal.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Kimnotyze

E prea complicat ronut!micutu, cablaj se gaseste pe Maica Domnului, la Conex sau la magazinele din jur si este destul de scump.Eu prefer sa dau 450.000 pe un spray Positif.20 si imi cumpar cablajele din talcioc sau de la relatziile mele (odata am luat cu 70.000 7 placi dublu placate de 30x30cm)!

Link spre comentariu
Vizitator andrey82

a incercat cineva sa faca cablaje cu metoda serigrafica? adik sa imprime serigrafic conexiunile? cred ca vopseaua serigrafica nu este dizolvata de clorura ferica.... sau nu e asa? ceva pareri? anybody....?

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Eu am facut cablaje folosind vopsea serigrafica (are culoarea albastra). Le desenam folosind un toc. Intra-adevar, clorura feerica nu se atinge de vopsea, dar nu cunosc metoda serigrafica, am inteles ca este necesara o sita serigrafica foarte fina si alte echipamente....

Link spre comentariu
Vizitator andrey82

E destul de nashpa cu serigrafia... te murdaresti din cap pana in picioare... e nevoie de f f f multa rabdare pana inveti sa faci si sa expui corect sita...(asta daca nu te invata cineva). Dar se pot face chestii destul de finute si la nivel de amator(liniile de 1 mm imi ies fara nici un fel de prb acuma...).

Link spre comentariu
Vizitator andrey82

Explica-ne si noua procedeul, ce fel de sita folosesti si cum se face! :)

Uffff...... e o gramada de scris :( O s aincerc sa scriu totusi ceva....Sita vine "tratata" cu o solutie fotosensibila(amandoua fetele, atentie sa fie un strat subtire si uniform). Se face calcul(se poate folosi si film sau folie, dar costa o gramada de bani) si se expune sita(pt expunere eu folosesc un proiector de 500w, il tin cam 10-11 min la o dist de aprox 70 cm). Dupa faza asta se spala sita la apa, se lasa un pic la uscat(vreo 20 min). -> se poate trece la lucru..... Daca vrei mai multe info scrie pe mp ca mi se pare ca e un pic cam offtopic
Link spre comentariu
Vizitator stal

Salut la toata lumea!!! 1. Chestia cu uleiul...e echivalentul desenarii cu mina....Scuze dar o folie de laser e maxim 7-10 mii lei 2. Banuiesc ca din moment ce faci un cablaj la 3 luni poti da 200-300 mii pe o lampa uv adecvata. (am luat de la SH o chestie de bronzat cu 4 tuburi UV de 25 cm.merge perfect si are si ceas de expunere!!!) 3 As vrea sa atrag atentzia asupra sticlei care ar trebui sa lipeasca f.bine folia de cupru.Ar trebui sa fie de quartz. 4. Temperatura clorurei ferice sa fie 40-50 grade (personal am introdus un halogen de 12 v auto) 5 Daca se lucreaza INGRIJIT rezultatele sunt uluitoaresi o intrebare : Cum se creeaza stratul veerde?.... mask-ul ala stie cineva bine? Am vazut ca au aparut spray-uri

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator neuronul electronic

E prea complicat ronut!micutu, cablaj se gaseste pe Maica Domnului, la Conex sau la magazinele din jur si este destul de scump.Eu prefer sa dau 450.000 pe un spray Positif.20 si imi cumpar cablajele din talcioc sau de la relatziile mele (odata am luat cu 70.000 7 placi dublu placate de 30x30cm)!

unde se gaseste spray din asta?caut de vre-o 2 ani asa ceva
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

in legatura cu arzatorul din becurile de pe stalpi: nu se incalzesc daca sunt scoase din luminofor?(intre el si sticla exterioara se afla un gaz numit luminofor) cum le pot raci? nu merg infiletate intr-un soclu conectat direct la priza? fara droser? ce s-ar intampla? ar exploda? ca nu prea imi sta sa cumpar lampi cu UV speciale, si am cateva becuri de pe stalpi....

Link spre comentariu

Sa o luam pe rand:-luminoforul nu este gazul ce se afla intre balonul de sticla si cel de quartz, ci este stratul de "pulbere" cu care este acoperit balonul de sticla, iar acest praf este excitat de radiatia UV;-de incalzit se vor incalzi, poti incerca sa le racesti utilizand un ventilator;-daca sunt becuri pt care nu trebuie drosel atunci le poti folosi ca atare (eu am pe acasa un asemenea tip), dar daca ele sunt facute sa functioneze cu drosel atunci nu merge fara

Link spre comentariu

deci arzatoarele nu se incalzesc tare? ajung vreo 2 ventilatoare de 8mm de sursa de computer? daca tin cablajul 5minute ar fi de ajuns, la un arzator de la un bec de putere mica? (cel mai ieftin care il gasesc pe piata) care se conecteaza direct la retea, ca ale mele merg doar cu balast

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări