Vizitator mindkontrol Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 rezistenţele se încălzesc destul de tareLa ce valoare ati ramas pentru rezistente? Ce tensiune aveti pe terminalele led-ului.rezistenţele sunt aproximativ 18ohmi iar pe leduri am aproximativ 1,5V...nu ar fi trebuit 3V ? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 rezistenţele sunt aproximativ 18ohmi iar pe leduri am aproximativ 1,5V...nu ar fi trebuit 3V ?Dar tensiunea de alimentare cat e cu led-urile conectate?Lasati doar un sir, si masurati curentul pe scala de 200mA in SERIE cu montajul Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 i am aproximativ 1,5V...nu ar fi trebuit 3V ?Nu neaparat, am gasit in foi de catalog intre 1,4V si 1,7V.Pentru 18 ohmi aveti un curent de cca. 330mA pe ramura, daca ramaneti la aceasta valoare(daca stiti ca led-urile suporta acest curent), rezistentele trebuie sa fie de minim 2W, pentru 18 ohmi.P.S. Oricum nu poate debita sursa acest curent, Dvs. aveti 8 siruri, ceea ce inseamna, 0,33A x 8= 2,64A. Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 rezistenţele sunt aproximativ 18ohmi iar pe leduri am aproximativ 1,5V...nu ar fi trebuit 3V ?Dar tensiunea de alimentare cat e cu led-urile conectate?Lasati doar un sir, si masurati curentul pe scala de 200mA in SERIE cu montajulnu ştiu cum să interpretez, am măsurat câte o grupă şi am 9V pe fiecare, la fel şi pe alimentare pe tot.sursa am măsurat-o şi îmi scoate 12,5 cu aproximaţie Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Incercati cu 47 ohmi la 1W, pe sir. Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Incercati cu 47 ohmi la 1W, pe sir.mulţumesc frumos, am să încerc aşa ! Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Atentie, la LED-urile INFRAROSII bariera de potential e de ordinul a 1,1-1,3 volti. (Aceasta creste odata cu cresterea energiei fotonului corespunzator fiecarei culori, de la 1,6 pentru rosu, vreo 2 volti pentru verde, pana la 3-3,6 volti pentru albastru)La tensiunea de bariera se adauga si pierderi pe rezistentele parazite (la toate semiconductoarele reale apar caderi de tensiune pe zonele de cristal si pe terminalele alea cat firul de par, dintre cristal si terminalele care ies din capsula, mai ales spre curentii maximi suportati de dispozitiv)Dv ati gresit la calculul rezistentei de limitare; este posibil sa fi "scapat" ceva LED-uri ca urmare a limitarii tensiunii prin depasirea limitei de curent a sursei. Succes in continuare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum