Vizitator mindkontrol Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 minusul scotea o mică stânteie.Nu aveti cumva un strap pe circuit(scurt), ati verificat cu ohmetrul?cele două strapuri sunt puţin curbate la o distanţă aproximativă de 3mm faţă de circuit, dar nu am măsurat pentru că nu deţin un aparat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Pai un multimetru estie minimul necesar pt electronica... Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Pai un multimetru estie minimul necesar pt electronica...este adevărat, însă nu sunt electronist dedicat. am făcut puţină electronică în şcoala profesională şi da, mi-a plăcut dar odată cu terminarea ei nu am mai ţinut legătura şi ar fi inutil să cumpăr acum un multimetru, ulterior să renunţ al mai folosi.p.s. aştept în continuare părerile voastre, referiloare la problema de ce nu funcţionează lampa în situaţia mai sus prezentată; mulţumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 La 15-50 ron cat e unul,poate fi de folos in mai multe situatiiPana la urma,de unde stii ca nu merg ledurile? Ca lumina lor sigur nu se vede cu ochiul. Pe camera nu se vede nimic cand te uiti prin ea la ele?Vezi sa nu fie unul din sir montat pe dos Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 La 15-50 ron cat e unul,poate fi de folos in mai multe situatiiPana la urma,de unde stii ca nu merg ledurile? Ca lumina lor sigur nu se vede cu ochiul. Pe camera nu se vede nimic cand te uiti prin ea la ele?Vezi sa nu fie unul din sir montat pe dospana la urma o sa achizitionez unul pentru a elimina orice dubi.cat despre leduri, dupa fiecare incercare nereusita, le am verificat bucata cu bucata in montaj cu o baterie de 3V in fata unei camere si toate se aprind. poate o sa fac si o demonstratie video in cursul zilei de azi. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 cele două strapuri.Ma refeream la strapuri nedorite, mustati/punti de cositor sau corodare incompleta. Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 cele două strapuri.Ma refeream la strapuri nedorite, mustati/punti de cositor sau corodare incompleta.Am curăţat placa cu acetonă şi o periuţă pentru o vizibilitate mai bună la contacte, nu se vede nimic dar aş merge mai repede pe corodare incompletă, deşi nu e nimic vizibil. am să cumpăr azi un multimetru şi o să verific circuitul. Revin apoi.Mulţumesc frumos pentru sprinjin. Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 am verificat cu ohmetrul şi am scurt pe alimentare. probabil nu a corodat complet în anumite zone. am verificat ledurile, ele nu sunt în scurt, doar pe alimentare.un sfat ? mulţumesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 am scurt pe alimentare.Cum ati ajuns la aceasta concluzie, pe ce domeniu era ohmetrul si ce afisa?Ati verificat cu ambele variante de polaritate la testere(+ la + si - la - si +la- si -la +)? Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 am scurt pe alimentare.Cum ati ajuns la aceasta concluzie, pe ce domeniu era ohmetrul si ce afisa?Ati verificat cu ambele variante de polaritate la testere(+ la + si - la - si +la- si -la +)?l-am setat pe funcţia cu sonorizare a ohmetrului, are şi un simbol al unei diode pe el. aceleaşi simtome pe ambele variante de testare Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 un simbol al unei diodeAceasta inseamna o rezistenta sub 30 de ohmi, nu scurt, masurati pe domeniul 200ohmi si vedeti cat afiseaza.In prealabil puneti testerele in scurt(varfurile impreuna), pentru a controla rezistenta testerelor(de contact si firele). Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 un simbol al unei diodeAceasta inseamna o rezistenta sub 30 de ohmi, nu scurt, masurati pe domeniul 200ohmi si vedeti cat afiseaza.In prealabil puneti testerele in scurt(varfurile impreuna), pentru a controla rezistenta testerelor(de contact si firele).pe poziţia 200ohmi a aparatului, valoarea măsurată pe circuit, este sub 1 şi corespunde cu cea dacă împreun vârfurile. cu siguranţă e un scurt. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 cu siguranţă e un scurt.Da, asa este, dar sugestia a fost pentru siguranta, mai ales ca am inteles ca este primul Dvs. multimetru, deci o eroare de masurare/interpretare era posibila. Link spre comentariu
Vizitator mindkontrol Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 am rezolvat scurtul, era din cauza mufei. am schimbat-o şi funcţionează.problema este că rezistenţele se încălzesc destul de tare, ledurile cred că şi ele, nu-mi dau seama dacă e de la rezistenţe sau altceva. să fie din cauza amperajului sursei, 1000mA ?mulţumesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 rezistenţele se încălzesc destul de tareLa ce valoare ati ramas pentru rezistente? Ce tensiune aveti pe terminalele led-ului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum