nana Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Am nevoie de alegerea unui motor pentru un robot care o sa aiba o masa totala de vre-o 30Kg, eu m-am gandit in cazul acesta sa pun 4 motoare astfel incat sa duca aceasta greutate, insa controlul simultan a 2 motoare implica serioase probleme, de acceasi as prefera totusi 2 motoare. Am gasit un site in care sa dimensionezi motoarele robotului http://www.robotshop.com/dc-motor-selec ... lang=en-us insa problema care nu o inteleg acolo cand raporteaza Torqul este stall torque sau este continuous torque. Problema este ca nu vreau nici sa supradimensionez motoarele pentru ca nu are rost sa investesc bani degeaba Link spre comentariu
RazvanTi Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 de obicei, producatorul specifica tork-ul instantaneu sau maxim.in cazul calculatorului postat de tine tork-ul este continuu.cel putin asta este parerea mea. (te intreaba acolo si cat timp functioneaza robotul) Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Cele mai bune motoare pentru ce vrei tu cu un raport greutate-parametri functionali bun sunt motoarele din masinile cu acumulatori dar problema e sa gasesti 4 identici. Comanda nu este asa complicata(parerea mea)cea mai simpla comanda este cea folosita la locomotivele electrice unde se pot monta mai multe motoare cate unul pe fiecare roata sau boghiu dar asta numai daca sunt motoare cu colector si numai daca turatia nu variaza de la un motor la altul. Daca variaza atunci iti trebuie cate un brushed speed controler pt fiecare motor si un "creier" care sa comande controlerele. Daca dai mai multe detalii despre ce anume vrei sa faci si mai ales cum vrei sa faci poate rezolvam ceva. Succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum