caris Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 am mai stat eu sa caut pe google si iata ce am gasit , o schema draguta care da 13,8V la 20A care foloseste 2n3055 ,deoarece nu ma lasa cei de pe site sa trimit poza cu schema ca e prea mare ca rezolutie, va trimit situ respectiv http://ludens.cl/Electron/Ps20/Ps20.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 toate schemele de surse liniare merg dupa acelasi principiuce vedeti voi sant numai variante constructive ce deriva din imaginatia sau restrictia de componente a proiectantuluiperformantele difera f putinfac pariu ca daca lansez o provocare cu ce marca de masina v-ati cumpara la capacitatea x si pretul y as primi raspunsuri diferite pt ca fiecare de fapt decide dupa mici dorinte personale,parametrii importanti ai masinii cred ca difera destul de putin la o anumita clasa functie de producator Link spre comentariu
Depanatorul Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Mai indicat ar fi montaje de alimentare/stabilizare cu (-) comun la masa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 am promis o schema dar atentie ca am uitat cevatl341 de sus se alimenteaza cu o rez de 1Kohm de la + 6800microFamplif operational este lm358rezist in serie cu pot de 1kohm se tatoneaza in funct de curentul minim si maximtestele le-am facut cu lm338 dar acesta nu difera de lm317 decat prin tens si crt maximeeu am ceva indemanare la montaje facute in aer si l-am testat asa-am pus si o pozaATENTIE-in speranta ca nu a deranjat pe nimeni greseala din schema ,fac corectia:intre divizorul pt reglaj tensiune format de 120ohm si potentiometru si pinul de reglaj al lm317 unde este si anodul diodei se monteaza o rez. de 220ohm altfel cand potent. este spre minim se anuleaza limitarea de curentscuze si am sa redesenez schema Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 am facut acest montaj ieri,in aerfunct. cred si sub 50ma limitarea,aveam un semireglabil si nu mergea asa finam pus numai tl431 pt ca sant precise si compensate termicscuze pt. metoda de postare a schemei,am primit cadou ap foto si e metoda cea mai rapida pt. minenu m-am descurcat cu EAGLE propus de tyc Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 daca intereseaza pe cineva pot incerca si o varianta in care sa inlocuiesc aplif. op. cu un etaj diferential cu 2 tranz.aveti si poza montajului experimental Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 buna mi-am facut si eu de curand rost de un transformator toroidal de 300VA la 12V si as vrea sa stiu de unde fac rost de o schema inteligenta care sa am reglare de tensiune pe iesire, sa fie stabilizata cat de cat, si protectie la scurtcircuit pe iesire sper ca nu am cerut prea mult,mersi dinainte pentru cei care se arata interesati S-ar putea sa am un trafo similar, caz in care poti sa-ti faci o sursa reglabila intre 0 si 30 de volti la vreo 12 amperi. Daca trafo-ul este la fel ca al meu (folosit pt. iluminatu' cu spot-uri) are infasurarea de 12V bobinata cu 2 fire in paralel, eu le-am inseriat si am masurat 26V in gol. Link spre comentariu
caris Postat Martie 9, 2011 Autor Partajează Postat Martie 9, 2011 deci sa inteleg ca pe secundar ai 2x12v sau cum? si daca da la cat il dai ? Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Cum am mai scris, trafo-ul tau, daca a fost folosit pt. iluminarea cu spoturi (12V si 300VA) este bobinat cu fir dublu. Verifica cate fire iti iasa din trafo, daca sunt cate doua care merg la fiecare "papuc" atunci le poti inseria si vei avea un trafo care scoate aprox 26V in gol la un 10 A lejeri. Link spre comentariu
caris Postat Martie 9, 2011 Autor Partajează Postat Martie 9, 2011 nop, am doar 2 fire intrare 220 si 2 fire iesire 12 v , si nu 4 fire cum as fi vrut Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum