Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema sursa cu protectie la scurtcircuit pe iesire

Postări Recomandate

un raspuns mai detaliate bine sa fol. traful pt ca ai izolatie de reteace am vrut sa spun este sa nu scoti curentul mare cu o sursa liniarafaci doua surse separate -una cu lm317+1 x 2n3055 pt.5auna in comutatie pt 20--30apoti face si alta sursa in comut. ridicatoare pt. tens. mari, ex.20---40v la1--2asursa liniara este buna pt. unele montaje sensibile la perturbatiile produse de cele in comutatie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

un raspuns mai detaliate bine sa fol. traful pt ca ai izolatie de reteace am vrut sa spun este sa nu scoti curentul mare cu o sursa liniarafaci doua surse separate -una cu lm317+1 x 2n3055 pt.5auna in comutatie pt 20--30apoti face si alta sursa in comut. ridicatoare pt. tens. mari, ex.20---40v la1--2asursa liniara este buna pt. unele montaje sensibile la perturbatiile produse de cele in comutatie

Link spre comentariu

un montaj simplu,testat azilimiteaza la aprox 5,5atz pnp-bd236tz npn-2n3055r1=1ohm/3w r2=r4=27---47ohm r3=0,22ohm/5watentie la diode-una este normala(ex 1n5402) dar cealalta este Schottky(din atx)restul din pdf-ul lm317am scris undeva ca am testat si limitarea reglabila la lm338 cu o val minima de 150maramane sa o desenez

Link spre comentariu

da draguta schema, mai nou am dat pe net peste un mj11032 e un darlington care duce si 50 A pe colector, stiu ca sunt darlington care duc si mai mult decat asta, dar eu tot sursa liniara vreau sami fac deoarece din ea o sa pot incarca chiar si baterii de la ups sau chiar de masina, binenteles ca evit tot circuitul de protectie si trag niste fire chiar dupa puntea redresoare pentru asta, dar cand nu voi incarca acumulatori ,sa am si acest circuit dupa puntea redresoare care sa pot alimenta mai multe aparate de consum deodata, fascinant dar adevarat, mai incolo mar tenta o sursa la care sa am tensiune reglabila pana la 24V la un curent de 15-20 A, dar sal termin pe asta si apoi oi mai vedea.

Link spre comentariu

Nu mai stiu de unde am luat-o dar e sigur testata, si apropo e tot liniara, nu e deloc in comutatie, la intrare trebuie un traf tapan, exact cum are Caris, o punte redresoare de 25A/100V, si filtraj corespunzator, se adauga schema de am propus-o care are si limitare de curent, si avertizare cu led la iintrarea in functiune a protectiei, eu pe asta vreau sa o fac, dar ceeea ce ma doare pe mine e sursa aceea auxiliara de -5, si intrebarea mea ar fiii daca se poae renunta la ea, deoarece eu nu am nevoie ca tensiunea sa-mi plece din 0V, ptr ca asa cum vad eu lucrurile, fara tensiunea de -5V, cu potentiometrul VR1 si semireglabilul VR3 inseriati si pusi la masa, punctul de 0V pe schema , schema functioneaza asigurand un reglaj in plaja 1,2-15V, conform schemei, dar schema se poate adapta, utilizand un operational gen A741, alimentat la 34V, ptr un reglaj in plaja 1,2 -30V, acum rog pe d-l Miticamy sa ma corecteze daca nu am dreptate doarece eu vrea chiar azi sa ma apuc de ea, sa-i fac cablaj. Numai bine !

Link spre comentariu

am promis o schema dar atentie ca am uitat cevatl341 de sus se alimenteaza cu o rez de 1Kohm de la + 6800microFamplif operational este lm358rezist in serie cu pot de 1kohm se tatoneaza in funct de curentul minim si maximtestele le-am facut cu lm338 dar acesta nu difera de lm317 decat prin tens si crt maximeeu am ceva indemanare la montaje facute in aer si l-am testat asa-am pus si o poza

Link spre comentariu

schema ta nu poate funct fara minus 5v chiar daca vrei de la1,2v pt ca 741 cred ca are nevoie de cel putin 2v intre intrari si cea mai de jos tens la iesire--asta din auzite,nu am lucrat cu 741 sa scot totul de la ellm358 in schimb funct de la 3v alimentareun alt truc la AO este intrarea cu tz pnp in loc de npn pt ca in fel se poate merge cu tens de intrare aproape de tena minus de alimentaresalvati pdf-urile 741 si 358 si uitati-va la aplicatiipovesteam de colegul la care apelez cu problemele mai dificile-peste 60% din cunostinte le-a acumulat din cataloagepersonal nu a facut montaje,decat cele proiectate pt firma unde lucra-el este si acum un colectionar de cataloage

Link spre comentariu

Am facut schema postat de mine, cu componentele de acolo, la care i-am adaptat partea de -5V luata din schema dvs, si am alimentat cu 35V, dar asa cum este ea proiectata nu scoate mai mult de 15V, intre 0 si 15V, dar nu imi functioneaza protectia, si nu ineleg de ce? Poat ma ajtati sa modific componentele si sa o fac sa scoata intre 0 si 30V si sa-i fac si protectia, probabil daca as alimenta cu maxim 18V ar mege si protectia ma gandesc, nu stiu, schema dvs funtioneaza cu o alimentare de 34V si variaza tensiunea intre 0 si 30V nu, limitarea fiind la 5,5A, nu?

Link spre comentariu

da imi place ideea ca unii din voi cum e Sclipici a si testat circuitul chiar daca nu exact cum scrie la carte, macar a incercat nu ca mine asteptand sa am deja schema gata testata si functionala, cand nu le ai mai bine stai deoparte , totusi ma bate gandul sa fac si eu schema asta de la 0-30v, ca de bine de rau daca ma lasa adaptorul de la laptop alimentatorul adica pot alimenta cu un curent mare laptopul la 19V, si mai ales ca am si un laptop care suge cam 5A curent, deci binenteles ca vreau o schema care daca e posibil sa folosesc un ridicator de tensiune de la cei 12V care ii am la toroidal.sau daca nu un alt transformator, sau oricum daca e sa am 0-30V macar sa am cel putin 10 A pe iesire ca altfel nu se merita efortul.

Link spre comentariu

cauta in pdf-ul integratului folosit si vezi daca permite tens la care l-ai folosit--35v se insumeaza cu minus 5v--rez 40vtens de iesire e data numai de divizorul rezistiv de la iesire,CI face numai limitarea de curentcel putin schema mea e verificata,incearca sa faci montajele rapid in aertesteaza etajele pe blocuri functionale-nu e nevoie la inceput sa pui radiatoarefa montajele cu fire de leg cat mai scurteprima etapa--vezi ca face stabilizarea in domeniul propuspasul 2--adaugi etajul de limit crt care poate fi construit tot in aer ca un monoblocam pus si poza cu montajul meu cu 338,limitare 150ma---5afara radiator pui sarcina 2--5sec timp in care osc-ul e pus pe iesire sa vezi rapid val tens si daca ai eventual oscilatii sau riplu retea si poti citi si curentul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări