Vizitator smilex Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Din superficialitate am raspuns la o problema, abia acum am parcurs topicul. @caris: Am inteles ca ai un traf de 12Vca/300W (aprox) si doresti sa faci o sursa reglabila, cu protectie, scotand maxim din ea? Link spre comentariu
caris Postat Februarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2011 da ai inteles aproape perfect insa vreau daca e posibil sa fie si reglabila intre 1v si cat scoate 11v sau cat o fi Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Nu-i pacat ca pentru o sursa ce o vei folosi ceva vreme, nu scoate macar 15V? Sunt o gramada de aplicatii la tensiuni 12-15V. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Pun o schema de principiu care urmeaza a fi dezvoltata daca iti convine. Iti ofera un minim de 1,6V. Link spre comentariu
caris Postat Februarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2011 si ce face mai exact schema , ca nu inteleg de acolo care sunt finalii si daca se poate regla tensiunea de iesire sau are protectie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 vei folosi numai 4 buc.,cred ca vei cere rar 25a din acea sursa Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Uite, am dezvoltat un pic, 2N3055 se mai pot adauga. Am pus schema initiala pt. ca mult mai important decat stabilizatorul, este intelegerea functionarii lui. Esti de acord? Link spre comentariu
caris Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 aha schema are doar 3 de 2n3055, si restul T1 si unde nu scrie ce tranzistori sunt sau nu conteaza atata timp cat sa nu fie de putere si sa fie pnp sau npn , din T5 intra in potentiometru la care zici ca pot regla tensiunea pe iesire? si scopul ledului care e sa fie on cand e in functiune sau ?, si rezistorii de cat sunt? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Abandonez, pun o schema completa in speranta ca o vei executa ad litteram. Totusi, in mintea mea a incoltit ideea ca pe topicul deschis de miticamy referitor la teorie, sa initiez o mica analiza (daca te intereseaza) referitoare la surse liniare (desigur, cu permisiunea domniei sale). Mentionez ca in fata stabilizatorului mai trebuiesc un traf cu o punte de min. 20A si 2 condensatori de 100n intre capetele secundarului si masa. Si sigurantele aferente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 salut,tot ce este util celor ce doresc sa construiasca surse este bine venit aiciam mai gasit ceva variante Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 @smilex -cel mai bine ar fi sa pui schema de principiu + formulele de calcul. Fara formule...mai greu de realizat si invatat! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 @Dr.L: Desigur, absolut tot ce cunosc. Tranz. BC547-cele cu emitorul comun ar trebui montate cat mai apropiat sau chiar lipite pt. o mai buna stabilitate termica. Si ca de obicei, mi-a scapat ceva: Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 eu nu folosesc surse liniare pt. curenti mari am 4 surse liniare cu lm317 la care ma bazez pe limitarea proprie de 1,5a pt. ca am promis sa fac niste experimentari,azi am adaugat unui lm338 un shunt si un lm358 si am resit sa limitez curentul la 150ma.se poate si mai putin dar nu am pus semireglabil-nu am atata timp trebuie sa invat sa desenez schemele cine vrea sa ma ajute poate fol. mp sau [email protected] atasez si o poza, montajul fol. trafo din stanga,are sarma mai groasa desi este in aer montajul este stabil Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 miticamy ai email . Link spre comentariu
caris Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 pai nu trebuie sa fie neaparat liniara poate fi si in comutatie sursa daca stie cineva , numai ca ce mai fac cu acel toroidal de 25 amperi , ca in comutatie nu mai ai nevoie de transformator asa de mare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum