hILIE Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Buna ziua. Doresc sa-mi construiesc un minicuptor prin inductie dupa schema de mai jos: Bobina de inductie va avea o frecventa de rezonanta de aprox. 70-80 Khz iar nelamuririle pe care le am sunt legate de transformator. Pt acest transformator as dori sa folosesc doua miezuri recuperate dintr-un amplificator auto, amplificator ce avea un smps de aproximativ 800W. Ambele miezuri au in total o sectiune de aprox 2cm patrati. Acum as dori sa stiu daca aceasta sectiune este suficienta pt acel transformator, daca rezista la aceasta frecventa , cam cate spire ar trebui sa pun si nu in ultimul rand grosimea sarmei. Daca mi-ati da cateva sfaturi legate si de bobina L1 as fi cel mai fericit Ps: Miezul va avea raportul de 1:1 si va avea rol de izolare galvanica. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 nu stiu ce sa-ti spun despre toruri, dar uite aici detalii despre L1 http://danyk.wz.cz/induk3.html Link spre comentariu
hILIE Postat Februarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2011 De acolo e luata schema de mai sus. Acolo foloseste o frecventa intre 110-210kHz, eu vreau sa folosesc pana intr-o 100kHz, cat despre bobina eu vreau sa o cosmetizez, sa fie mai compacta ca la cum a facut ala acolo pt un asemenea cuptor ar trebui sa insir fire pe toata masa de lucru. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 M-am prins ca schema e de acolo, de aceea ti-am dat si link-ulNu stiu ce sa zic, dar firul ala daca-l infasori strans n-ar trebui sa ocupe prea mult spatiuIar tu te-ui exprimat gresit, pt ca ai cerut detalii despre L1, corect era sa ceri o alternativa mai mica ca si gabarit pt L1 Link spre comentariu
hILIE Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Cu transformatorul am reusit sa o scot pana la urma la capat, urmeaza sa-l testez. Totusi legat de bobina aia, ce rol are?Orice raspuns, oricat de semnificativ ar fi el este binevenit. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Unul f important,daca e prea mica,pusca- daca e prea mare bubuie.Oare intra in rezonanta cu sarcina? Link spre comentariu
hILIE Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 Stai sa vad daca am inteles... Daca e prea mica (inductanta) impusca finalii, iar daca e prea mare ce sa bubuie? Daca are o inductanta prea mare, avand in vedere frecventa de lucru acea bobina se va comporta ca o rezistenta si randamentul va fi scazut . Cat despre rezonanta ma cam indoiesc sa intre, poate doar cu condensatorul ala inseriat cu rezistenta aia de 4,7 ohm. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Tot aia;inductanta ai impedica traful sa ajunga la saturatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum