Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator cuptor inductie.

hILIE

Postări Recomandate

Buna ziua. Doresc sa-mi construiesc un minicuptor prin inductie dupa schema de mai jos:

Posted Image

Bobina de inductie va avea o frecventa de rezonanta de aprox. 70-80 Khz iar nelamuririle pe care le am sunt legate de transformator. Pt acest transformator as dori sa folosesc doua miezuri recuperate dintr-un amplificator auto, amplificator ce avea un smps de aproximativ 800W. Ambele miezuri au in total o sectiune de aprox 2cm patrati.

Acum as dori sa stiu daca aceasta sectiune este suficienta pt acel transformator, daca rezista la aceasta frecventa , cam cate spire ar trebui sa pun si nu in ultimul rand grosimea sarmei.

Daca mi-ati da cateva sfaturi legate si de bobina L1 as fi cel mai fericit :limb:

Ps: Miezul va avea raportul de 1:1 si va avea rol de izolare galvanica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hILIE

4

• lorik199

2

De acolo e luata schema de mai sus. Acolo foloseste o frecventa intre 110-210kHz, eu vreau sa folosesc pana intr-o 100kHz, cat despre bobina eu vreau sa o cosmetizez, sa fie mai compacta ca la cum a facut ala acolo pt un asemenea cuptor ar trebui sa insir fire pe toata masa de lucru.

Link spre comentariu

M-am prins ca schema e de acolo, de aceea ti-am dat si link-ulNu stiu ce sa zic, dar firul ala daca-l infasori strans n-ar trebui sa ocupe prea mult spatiuIar tu te-ui exprimat gresit, pt ca ai cerut detalii despre L1, corect era sa ceri o alternativa mai mica ca si gabarit pt L1

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Stai sa vad daca am inteles... Daca e prea mica (inductanta) impusca finalii, iar daca e prea mare ce sa bubuie? Daca are o inductanta prea mare, avand in vedere frecventa de lucru acea bobina se va comporta ca o rezistenta si randamentul va fi scazut . Cat despre rezonanta ma cam indoiesc sa intre, poate doar cu condensatorul ala inseriat cu rezistenta aia de 4,7 ohm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări