yo9hnf Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Va salut !Ma intereseaza sa fac un mic site care sa gazduiasca colectia mea de tuburi.Presupunand ca mi-am cumparat domenil (ex. domeniu.ro), au de ales pentru gazduire doua variante : acasa (pe un server linux) sau pe spatiu inchiriat.Calculand ca un calculator ar consuma 0.2Kwh....intr-o zi consuma 4.8Kwh....care inseamna (la un pret de 0.33lei/Kwh) 1,6lei.....care raportat la 30 de zile inseamna un pret maxim de 50lei/luna.Pe langa consumul (grosolan) calcular, ar mai trebui discbui discutat si de viteza de upload pe care o ofera providerul (abonament RDS 100Mb)....si care nu stiu exact la ora asta care e. In plus, RDS nu-mi ofera un IP static, lucru care banuiesc ca nu-i tocmai un plus.Intrebare:As putea sa folosesc un calculator/laptop cu Ubuntu pe post de server web? Se merita? Incomodeaza faza cu IPul dinamic?Multumesc! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 Merci ! Interesanta idee pentu inceput !Am gasit o oferta de hosting 1euro/luna cu 100Mb disponibili, trafic de 10Gb (iar peste parca 2lei/Gb).Site-ul pe care vreau sa-l fac ar trebui sa-mi gazduiasca colectia de tuburi ; nu stiu exact la ora asta cam cat ocupa de exemplu 100 de poze la o rezolutie cat de cat ok.Presupunand ca am o 100 de poze de 200Kb (total 20Mb)....asta inseamna ca pentru un numarul de vizitatori care pot vedea toate pozele de pe site (fara taxe suplimentare petru mine) ar fi de 10.000/20 = 500 vizitatori?radu Link spre comentariu
gaby Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Sfatul meu, pentru inceput fa-ti webserverul acasa si monitorizeaza traficul si consumul de energie si vezi pe urma cum este mai rentabil pentru tine. Link spre comentariu
riderinblack Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Am gasit o oferta de hosting 1euro/luna cu 100Mb disponibili, trafic de 10Gb (iar peste parca 2lei/Gb).Site-ul pe care vreau sa-l fac ar trebui sa-mi gazduiasca colectia de tuburi ; nu stiu exact la ora asta cam cat ocupa de exemplu 100 de poze la o rezolutie cat de cat ok.Dezavantajele de a tine serverul acasa:1) netul mai poate pica uneori;2) curentul se poate intrerupe pentru diferite perioade de timp;3) necesitatea de a face personal toate configurarile serverului + asigurarea securitatii acestuia.Daca cele de mai sus nu constituie un impediment poti sa-ti faci server, altfel iei un cont platit si pozele le poti link-a de pe un dropbox (de exemplu, dar mai sunt si altele). Link spre comentariu
ph3e4r Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 yo9hnf am eu o idee buna, il hostezi la mine gratis Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 Iti multumesc ph3e4r ! Lasa-mi te rog niste detalii pe MP sau pe [email protected] Eu am mai gasit niste servere de host cu 1Gb spatiu si trafic nelimitat cu 1-2 euro/luna....dar nu stiu cat de seriosi sunt. Inca un lucru....referitor la domeniu....ar trebui sa-mi cumpar un domeniu .ro sau .eu (.com) ? Ma gandesc ca un domeniu .com este mai atractiv pentru straini.. Link spre comentariu
ph3e4r Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 vreo 4 gb pot sa iti dau trafic nelimitat Link spre comentariu
ph3e4r Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Daca eu am trafic nelimitat pe server prin mostenire de la clasa parinte rezulta ca si el va avea trafic nelimitat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum