Vizitator leevyou Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Rog ajutor de la experimetatii electronisti de pe acest forum.Am nevoie de un milivoltmetru care sa poate masura tensiuni alternative de audiofrecventa pentru folosire la calibrarea sculelor audio. Am observat ca, din pacate, majoritatea multimetrelor actuale nu pot masura voltaje la frecvente de peste 400hz. Care ar fi cel mai ieftin aparat capabil de masurare in banda audio si unde l-asi putea gasi de vanzare? Multumesc. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Care ar fi cel mai ieftin aparat capabil de masurare in banda audio si unde l-asi putea gasi de vanzare?Un microampermetru cu sensibilitatea de 10kohm/V(100 uA)+4 diode EFD108(germaniu)+o rezistenta aditionala, calculata pentru valoarea tensiunii(10Kohm/V-deci daca tensiunea maxima de masurat e 100V, rezistenta aditionala va avea 10Kohm/VX100=1000Kohmi, adica 1M). Link spre comentariu
Vizitator leevyou Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Multumesc pentru raspunsul prompt. Cred ca montajul la care se face referire mai sus nu este mare lucru pentru un electronist, bun practicant, dar pentru mine este un pic prea mult neavand posibilitati de creare montaje de la 0.Deci asi dori un aparat gata construit, eventual daca exista vre-un multimetru cu astfel de capabilitati si totusi sa nu depaseasca aproximativ 100EUR. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum