Vizitator tyc Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Bobinele de aprindere nu sant alimentate din exterior- de la 6 sau 12V.Cum poti proceda:1.Masoara diametrul sarmei care e la bobinele de lumini+claxon;2.Scoate din tabel ce amperaj duc;3.Amperajul astfel obtinut imparte-l la 2;4.Scoate din tabel ce diametru corespunde si alege sarma de bobinaj corespunzatoare;5.Determina daca i-ti incape un nr dublu de spire cu noul diametru;6.Daca da,desfa toate infasurarile notand cu atentie! sensul si nr de spire,infasurarea de aprindere las-o neatinsa;7.Bobineaza cu noua sarma magnetoul respectand sensul si dubland nr de spire la fiecare bobina in parte.Sau poti folosi un magnetou de Hoinar.Poti sa faci si numai o bobina pt incarcare,restul le lasi asa,dar in acest caz o sa ai probleme cu luminile (deficientele sistemului original).Majoritatea motocicletelor au baterii AGM, ATV-urile folosesc intamplator acest tip de baterii. Link spre comentariu
sabyn Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 multumesc pt raspunspoate ma repet eu vreau sa folosesc doar bobina pt aprindere si bobina pe 12V decat ptr incarcarea bateriei,celelalte bobine le scot ,nu mai am alti consumatori(becuri,claxon.....),pot folosi o punte redresoare(ex:de la o bormasina cu dublu sens?)si releu de incarcare de Dacia?(problema ar fi cum se leaga daca merge?).din schema din prima pagina nu inteleg unde se leaga borna DF Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Daca nu mai sant alti consumatori,tensiunea pt incarcarea bateriei se poate colecta de pe o infasurare ramasa,redresata cu o punte de diode si regularizata cu un releu regulator (ala de Dacie nu e bun,e pt alta topologie). Trebuie un releu de scuter/mower/mai. Tensiunea generata se limiteaza prin consumatori,in lipsa acestora o ia la deal(creste) . Incarcarea bateriilor de acumulatoare cu Pb se face la un curent de 10% din capacitate; avand in vedere ca bateria va fi de 4Ah =>0,4A . Pont: o punte redresoare de 10A e 2,5lei http://www.tme.eu/dok/01_diody_i_mostki ... 5-1010.pdf Am si o sch de releu ,daca vrei sa-ti faci. Link spre comentariu
sabyn Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 nu prea le am cu constructia der daca zici ca nu gasesc in comert asa ceva da-mi si schemamerci Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 [attachment=0]Mower.png[/attachment]RL nu e necesara ,Ign Switch se shunteaza(elimina) .Sarma din bobina magnetoului trebuie sa duca 0,5A .Puntea redresoare e de 10A. Link spre comentariu
sabyn Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 merci pt schema dar trebuie si timp pt ea.recomanda-mi un releu mai convenabil de scuter Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum