Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor Samsung/flick-are luminozitatea

Vizitator mugurut

Postări Recomandate

Vizitator mugurut

E vorba de un monitor Samsung SyncMaster 205BW.De o bucata buna de timp fiu-meu se plange de faptul ca luminozitatea imagini e fluctuanta,dublata de un bazait/fasait in concordanta cu modificarile luminozitatii.Ar fi vreo sansa sa repar placa sau e mai sigur sa o inlocuiesc?O sursa in caz ca-mi trebuie placa respectiva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tntgarbage

2

posibil sa va lase unul dintre neoanele monitorului, sau poate aveti un contact imperfect in zona invertoarelor, sau chiar un cond pe una din ramurile invertoarelor.Desfaceti-l si reveniti cu ceea ce constatati in neregula.Daca nu sunteti in domeniu, notati ce scrie pe placa cu invertoarele.succes !

Link spre comentariu
Vizitator mugurut

Am reusit cu mare grija,sper,sa desfac monitorul.La tuburi am desfacut si am observat ca toate au in zona dinspre electrozi opusa alimentarii inele negre,foarte bine evidentiate,iar capetele dinspre alimentare semne mult mai sterse.Am sa incerc sa pun poze cu placa cu sursa si invertoarele.Ca notatii sunt urmatoarele:pe placa scrie FSP060-1PI02,la invertoare scrie SPI STR00051/0725 4 FC GP.

Link spre comentariu

desi nu par condensatorii umflati, desfaceti placa cu invertoarele si uitati-va pe partea cablata, urmariti contacte imperfecte (lipituri) sau zone mai inchise la culoare(mai incalzite).Daca totul e normal - refaceti totusi lipiturile pe transformatoarele invertoare - nu ramine altceva decit sa testati monitorul cu alte neoane - iar daca defectul persista- sa identificati care din cele 2 transformatoare invertor este de vina.succes !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări