Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tester trafo linii

_adi_

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• _adi_

6

• dan cod

4

• dumitru_a

2

• nel65

2

Top autori în acest subiect

uite una care merge perfect,o am de cativa ani

mersi mult!!! o aveam dar era indicatiile erau scrise in spaniola sau eu mai stiu ce limba, acum e perfect ca pot sa intelec cat de cat, mersi mult!
Link spre comentariu

Salut, as vrea sa fac un tester pentru trafo linii, aveti vre-o schema care functioneaza bine? nu conteaza gradul de complexitate. va multumesc pentru timpul acordat!

Daca vreti un tester bun se poate face destul de usor.Un oscilator cu 555 pe frecventa liniilor 15625Hz un tranzistor driver un traf driver si un final linii si efectiv traful testat este legat ca si in tv,totul alimentat la 12V un ampermetru in serie pe alimentare si un voltmetru pe FIT cu un divizor bun de tensiune in acest fel masoara si FITul si consumul trafului sigur nu scapa daca este defect.Sper ca am fost explicit in ce am spus.Pe acest principiu este facut si testerul de HR pe care eu il am si l-am desfacut sa vad cum e facut.
Link spre comentariu

Salut, as vrea sa fac un tester pentru trafo linii, aveti vre-o schema care functioneaza bine? nu conteaza gradul de complexitate. va multumesc pentru timpul acordat!

Daca vreti un tester bun se poate face destul de usor.Un oscilator cu 555 pe frecventa liniilor 15625Hz un tranzistor driver un traf driver si un final linii si efectiv traful testat este legat ca si in tv,totul alimentat la 12V un ampermetru in serie pe alimentare si un voltmetru pe FIT cu un divizor bun de tensiune in acest fel masoara si FITul si consumul trafului sigur nu scapa daca este defect.Sper ca am fost explicit in ce am spus.Pe acest principiu este facut si testerul de HR pe care eu il am si l-am desfacut sa vad cum e facut.
mi-se pare ca am vazut o schema de genul, dar avea indicatii in spaniola si am lasat-o balta..
Link spre comentariu

Daca vreti un tester bun se poate face destul de usor.Un oscilator cu 555 pe frecventa liniilor 15625Hz un tranzistor driver un traf driver si un final linii si efectiv traful testat este legat ca si in tv,totul alimentat la 12V un ampermetru in serie pe alimentare si un voltmetru pe FIT cu un divizor bun de tensiune in acest fel masoara si FITul si consumul trafului sigur nu scapa daca este defect.Sper ca am fost explicit in ce am spus.Pe acest principiu este facut si testerul de HR pe care eu il am si l-am desfacut sa vad cum e facut.mi-se pare ca am vazut o schema de genul, dar avea indicatii in spaniola si am lasat-o balta..Eu am postat o schema asemanatoare din pacate acum nu o am la dispozitie,nu conteaza ca este in spaniola valorile pieselor sunt aceleasi si eu zic ca merita facuta.

Link spre comentariu

mi-se pare ca am vazut o schema de genul, dar avea indicatii in spaniola si am lasat-o balta..

Eu am postat o schema asemanatoare din pacate acum nu o am la dispozitie,nu conteaza ca este in spaniola valorile pieselor sunt aceleasi si eu zic ca merita facuta.

pai ar fi bine sa incerc sa o fac, si asa, nu gasesc CMOS-ul 4015 pentru primul

Link spre comentariu

se gaseste 4015 pe toate drumurile...! se comercializeaza sub denumirea cd4015 , sau mmc4015 , sau hef4015 , sau tc4015...!

da, stiu, eu inca nu am gasit, mai caut...
Uite ca am gasit si schema.Pe langa ce e in schema recomanda si partea de masurare FIT eu facut-o cu divizor din potentiometru de focalizare rusesc se mai gasesc prin comert si cu un voltmetru digital.Eu l-am facut demult inainte de a-l face HRul pe a lor care l-am cumparat dar nu e mai bun ca cel facut cu nimic.Sper sa reusesti.Succes.
Link spre comentariu

asta e interesanta ca poti sa masori si inalta, imediat ce fac rost de un 555 ma apuc de treaba, stiu ca chiar aveam asa ceva demult, dar cine stie pe unde or mai fi... va multumesc, dupa cum ma stiu cred ca intr-un final le voi face pe amandoua!

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări