Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa 4x18w

Vizitator cristimarck

Postări Recomandate

Vizitator cristimarck

Buna ziua,ma intereseaza daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema. am o lampa 4x18w cu balast electromagnetic si starter. datorita problemelor am decis sa-i schimb balasturile electromagnetice cu electronice. problema este ca am gasit balast electronic de 2x36w pe care am incercat sa-l leg punand cate 2 tuburi de 18w in paralel. in rest am respectat schema de pe balast. cand am aprins am constatat ca nu se aprind decat 2 tuburi din 4 si anume cele conectate primele la balast; celelalte 2 care sunt legate in paralel de la cele care functioneaza nimic.are cineva cumva o schema pentru asa ceva ?multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• cristi_ozana

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu se poate ce doriti, numai la balast electromagnetic la 50 Hz se pot inseria...astfel:

Posted Image

Daca puteti procura doua drossele clasice de 36W, merg cele patru tuburi puse astfel la ele.

Link spre comentariu

Daca ai cumparat balasturi electronice chinezesti ai luat cea mai mare teapa. Dearece dupa cateva zeci de ore de functionare se strica. Eu sunt adeptul balasturilor clasice deoarece daca sunt calculate corect nu ai probleme nici dupa sute de ore de functionare. Asta ti-o spun din experienta deoarece la serviciu am cateva sute de lampi genul pe care l-ai descris tu si functioneaza cel putin 17 - 18 ore pe zi fara a avea probleme. Mai am si unele lampi cu balast electronic PHILIPS care la fel functioneaza foarte bine. Pe langa astea mai am si vreo 20 lampi chinezarii la care saptamanal se intervine deoarece ori cedeaza balastul ori ard tuburile.

Link spre comentariu
Vizitator cristimarck

nu. balastul pe care-l am nu este chinezarie. este grecia. nu asta e problema; problema este ca nu reusesc sa fac sa mearga toate 4 tuburile chiar si pt. o ora. merg doar 2 si anume primele in care ajunge tensiune din balast. acum incerc sa fac ceva modificari si sa le pun in serie cate 2, incercand sa simulez 2 tuburi de 36w. teoretic trebuie sa mearga intrucat la balastul electronic nu mai am starter si nici condensator. daca reusesc va tin la curent . daca totusi are cineva o schema ar fi ok.ps. doar nu crezi ca daca sunt philips sunt facute in Olanda ? tot Asia sunt.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări