Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce restarteaza calculatorul ?

Sica

Postări Recomandate

Salut Am si eu o mare nedumerire , am un pc in urmatoarea configuratie :Procesor Celeron 2,4 Placa baza Intel 848P Neo - V DDR 400 512 MbAccelerator grafic Fx 5200/128 MbTuner Pinnacle stereoAcum problema : cand folosesc aplicatii video (Tv tuner , Filme ) se blocheaza calculatorul , de numai restartul ii vine de hac . acest fenomen se intampla aproximativ aleeator mai des cand de ex folosesc dualwiev / pe pc sunt cu Opera si pe tv vad un film , sau Opera si deschid o fereastra cu tunerul dupa 1-5 minute se blocheaza (restart) Un alt exemplu ar fi ca dupa ce dau drumul la calculator dupa 1-5 minute se inegreste ecranul pentru 5-20 sec (in functie de cat am setat in bios procesorul resp sergent capitam...colonel etc ), fenomenul se repeta de 2-4 ori dupa care se opreste , asta in cazul cand nu folosesc aplicatii video, cand se blocheaza de tot . Ce parere aveti - ???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sica

5

• i0nutzb

4

• ph3e4r

3

• Netcrusher

1

Top autori în acest subiect

Si eu banui ca softul de la tuner ar fi problema , de fapt el nici nu mergea cu SP 2 a trebuit sa instalez un patch ca sa mearga , dar vezi si cand nu deschid tunerul tot la fel se inegreste ecranul de 2-5 ori , chiar acum cand scriu s-a intamplat si nu am nici o aplicatie video deschisa , dar nu restarrteaza calcul , numai cand sunt cu tunnerul blocheaza de tot cum micsorez frecventa proc-ului ca nu pre merge pe placa asta pot doar sa fac overklok-dinamic areun meniu cu sergent capitan colonel general comandant etc dar pe toate la fel iar can dau pe set default aceeiasi chestie (este v de bios)cumva dr video cupl de baza->comflict , dar am inc o gr de dr ptr placa video, inainte aveam un span de placa de la Via si nu se bloca nimic si ce mai solicitari a avut,acum cu Intel varza

Link spre comentariu

sica, nu mai scrie cu prescurtări ce nu sunt evidente...am stat mai mult sa incer să înţeleg mesajul decât să-l citesc...

placa asta pot doar sa fac overklok-dinamic areun meniu cu sergent capitan colonel general comandant etc

WTF is this?? nu am înţeles ce legătura are armata cu asta... detalii pls..
Link spre comentariu

Acum scriu de pe pc inainte de pe telefon , scuze , in bios are un meniu care se cheama Frequency/voltage control aici ex optiunea de Dinamic OverClocking care are 7 trepte si anume Disabled , Private,Sergeant,Capitan,Colonel,General si Commander aceste fiind nivele de overclocking ajusteaza automat frecventa procesor in functie de complexitatea aplicatiei , tot in acest meniu am si Performance mode cu 2 trepte 1 normal si 2 Fast Alt meniu CPU ratio Selection , DDR frequency, Adjust CPU bus clock , DDR clock , Adjust AGP/PCI clock,CPU vcore adjust,DDR power voltage,AGP power voltage

Link spre comentariu

Da asa o fi pe ea scrie Intel 848P Neo - V +ICH5 Chipset Based , in alta ordine de idei am resetat biosul am instalat OP si cu pack 1 si cu pack 2 aceeasi chestiune. Daca activez pe nivelul 4 si dau fast tine mai putin faza cu inegritul monitorului, cred ca este tampit , chestia nostima este ca nu face mereu (blocare calculator ) , am verificat sa vad daca se incalzeste radiatorul de la Fx , nu , partea cu inegritul se intampla mereu , face de 2-5 ori dupa care se potoleste , poate ca nu ar fi mare problema , dar eu sunt un tip perfectionist si ma calca pe toti nervii

Link spre comentariu

Ideal ar fi sa rescrii biosu lasi totul pe default dai dumul la calc vezi daca merge totul oki instalezi OS-ul apoi verifici sa vezi daca nu sunt mai multe device-uri pe acelasi IRQ .Apoi incearca sa muti ti-vi tuneru pe alt slot pci poate ai ceva si pe la ala. Vezi daca nu se incalezeste tuneru. chipsetu la placa de baza, procesorul. Hmm cam atata im vine acuma in cap :(

Link spre comentariu

In principiu mare lucru nu ma-ti lamurit in afara de faptul ca ar trebui sa reinstalez bios-ul , o sa fac si acest lucru , si sa vad ce se intampla (tre sa caut o versiune mai "noua sau mai veche"de bios) - mie mi se pare cam anormal acest lucru dar o sa-l incerc

Link spre comentariu

Nu prea este probabil dar din anumite cauze se mai poate deteriora informatia continuta in bios si atunci un update ar fi f binevenit. De obicei cele mai noi aduc imbunatatiri. Daca nici asta nu da rezultate incearca sa schimbi componentele tale cu cele ale unui preten sa vezi la care nu mai face figuri .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări