Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2xDoinaAlfa

fgbogdan

Postări Recomandate

Paradoxal poate, tuburile metalice sunt mai zgomotoase decat cele de sticla...la ECC83 n-am observat nici o imbunatatire cu/fara cilindru de tabla pe ea...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fgbogdan

9

• lorik199

4

• sonic11

4

• zal

3

Top autori în acest subiect

Nu e mai simplu să preîntîmpini cauzele zgomotelor parazite, decît să te lupţi cu ele după ce termini un amplif?Carcasa de fier, poziţionare corectă tuburi-trafo, trasee de filamente, de masă, etc.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

felcitari pentru post si pt realizari...dar in poza finala nu vad trafurile de iesire sunt sunt asezate.....1. se poate o poza cu interiorul? nu sunt zg,brum indus de pozitia aleasa pt trafurile de iesire? 2. pina la urma nu ati mai schimabt nici o piesa in montajul de doina? totusi e ceva diferenta intre ecc81,83 si 6n8s ...

Link spre comentariu

poza nu am- dar cu prima ocazie cand o sa o desfac ii fac.

trafo out sunt in coltul diagonal opus fata de cel de alimentare. se vad prin gaurile carcasei in poza http://www.fagadar.ro/DIY/Doina/Doina_Alfa_5.jpg

am schimbat partea de alimentare, condensatorii de cuplaj, si cei electrolitici - dar cu valori apropiate de ce era in doina.

am eliminat reglajul de ton si partea de microfon.

alte modificari nu am facut la schema.

Da - sunt convins ca sunt diferente - dar pentru moment am facut 1:1 - cand o sa pot sa realizez ce trebuie sa schimb o sa revin la ea.

brum nu am, poate si datorita topologiei cu un singur punct de masa, dar am o problema pe care nu stiu inca sa o identific - la volum mai mare - incepe sa se gatuie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări