Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2xDoinaAlfa

fgbogdan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fgbogdan

9

• lorik199

4

• sonic11

4

• zal

3

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

lipituri.

Posted Image

gauri

Posted Image

in functiune (chiar merge)

Posted Image

overview

Posted Image

urmeaza stabilizarea filamente pentru 6H8C, gaura pentru transformator, vopsire, si finisaje.

de ce stabilizare pentru filamentele tuburilor 6H8C??

vezi ca 6H8C este mai apropiat de ECC82

succes un lupta cu brumul,o sa ai destul

Link spre comentariu
Vizitator viobio

D-lor aceste amplificatoare Doina au fost de o calitate mediocra din constructie, chiar credeti ca se mai poate face ceva ?

se poate oprim carcasa,sasiul,poate traful de alimentare si reconstruim totul de la 0sau batem saua sa priceapa iapa!! :rade: bine ca se caznesc sa faca ceva ,asa invata...... mai bine asa decit nimic,si noi am inceput la felle doresc succes
Link spre comentariu

Stabilizare : deoarece nu am facut niciodata pana acum si sunt curios cum iese.Doina : era un fix de-al meu de a le reface. Acum 25 de ani pe una dintre ele o foloseam la discoteca - cu semnal direct de pe iesirea de casti de la un kastan si cu o boxa home made cu 4 difuzoare de 15W (asa cum erau in setul club 2000).poate e nostalgie pana la urma.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Stabilizare : deoarece nu am facut niciodata pana acum si sunt curios cum iese.Doina : era un fix de-al meu de a le reface. Acum 25 de ani pe una dintre ele o foloseam la discoteca - cu semnal direct de pe iesirea de casti de la un kastan si cu o boxa home made cu 4 difuzoare de 15W (asa cum erau in setul club 2000).poate e nostalgie pana la urma.

felicitarinu are rost sa faci stabilizare
Link spre comentariu

D-lor aceste amplificatoare Doina au fost de o calitate mediocra din constructie, chiar credeti ca se mai poate face ceva ?

se poate oprim carcasa,sasiul,poate traful de alimentare si reconstruim totul de la 0sau batem saua sa priceapa iapa!! :rade: bine ca se caznesc sa faca ceva ,asa invata...... mai bine asa decit nimic,si noi am inceput la felle doresc succes
Link spre comentariu

Cum sa invete ceva daca tot o tin Doina drept material didactic, pai sa fi avut informatile de pe internet acum... ani mai baga cineva in seama STK-uri sau alte doine ?
Link spre comentariu

Da aveti dreptatate nu am fost atent, diferenta ar fi ca se reduce zgomotu

cum ai aflat asta??
cu scuzele de rigoare, va apreciez mult munca si cunostintele dar nu cred ca trebue sa va dau definitia ecranului si ce face el
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

cu scuzele de rigoare, va apreciez mult munca si cunostintele dar nu cred ca trebue sa va dau definitia ecranului si ce face el

triodele din ECC83/6H2P sau alte duble triode asemanatoare NU SUNT ECRANATE CU NIMIC

cele rusesti au o tablita ecran intre cele doua triode ,acela este pinul 9,acea tablita este ecran intre cele doua triode,are rolul de a micsora diafonia intre triodele din acelasi balon

un ecran impotriva zgomotelor parazite trebuie sa inconjoare cele doua triode din tub!! si sa fie conectat la un pin al tubului

acest pin se conecteaza la masa sau in cel mai rau caz la catodul tubului

ecc83/6h2 nu au asa ceva

acel ecran se gaseste la tuburile de RF sau la cele care amplifica semnale mici ,ex EF86/EF804S

ecranul la EF804S este conectat la pinii 2/6 http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... EF804S.pdf

o seara frumoasa

Link spre comentariu

triodele din ECC83/6H2P sau alte duble triode asemanatoare NU SUNT ECRANATE CU NIMIC

cele rusesti au o tablita ecran intre cele doua triode ,acela este pinul 9,acea tablita este ecran intre cele doua triode,are rolul de a micsora diafonia intre triodele din acelasi balon

un ecran impotriva zgomotelor parazite trebuie sa inconjoare cele doua triode din tub!! si sa fie conectat la un pin al tubului

acest pin se conecteaza la masa sau in cel mai rau caz la catodul tubului

ecc83/6h2 nu au asa ceva

acel ecran se gaseste la tuburile de RF sau la cele care amplifica semnale mici ,ex EF86/EF804S

ecranul la EF804S este conectat la pinii 2/6 http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... EF804S.pdf

o seara frumoasa

Este ultimul raspuns pe care il dau pt. simplul fapt ca nu vreau sa poluez acest topic si nu in ultimul rand, nu i-mi plac discutiile contradictori

Ecranul din interiorul reduce efectul de diafonie rejectandul catre masa, efect care nu e dorit in aplicatii si care tot un zgomot este

Ecranul exterior rejecteaza catre masa o gama mai larga de zgomote,semnale parazite,etc(nu intru in detali din acelasi motiv)

Deci si unul si altu rejecteaza catre masa montajului niste semnale parazite, interferente.....etc

Eu unul nu vad ce as-fi putut gresi in postul de mai sus

Da din neatentie am facut acea afirmatie, dar de aici si pana la retoricul

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Este ultimul raspuns pe care il dau pt. simplul fapt ca nu vreau sa poluez acest topic si nu in ultimul rand, nu i-mi plac discutiile contradictoriEcranul din interiorul reduce efectul de diafonie rejectandul catre masa, efect care nu e dorit in aplicatii si care tot un zgomot esteEcranul exterior rejecteaza catre masa o gama mai larga de zgomote,semnale parazite,etc(nu intru in detali din acelasi motiv)Deci si unul si altu rejecteaza catre masa montajului niste semnale parazite, interferente.....etcEu unul nu vad ce as-fi putut gresi in postul de mai susDa din neatentie am facut acea afirmatie, dar de aici si pana la retoricul hai sa ne oprim aici ai dreptatea ta dar exprimarea nu a fost bunape aici se invirt tot felul de incepatori ,daca ei acumuleaza niste conostinte partial eronate nu este binenu mai fi asa sensibil ca esti barbat,se mai intimpla sa citesti si ce nu este pe placul tauo seara frumoasa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări