fgbogdan Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Am 2 Doina Alfa Super http://www.fagadar.ro/DIY/Doina/Doina_Alfa.jpg vreau sa fac un stereo (de fapt o sa refolosesc din ele numai transformatoarele de iesire si rezistentele). as vrea sa inlocuiesc T2 (ECC83) cu un 6N8S si sa renunt la T1 (sa introduc semnal direct in defazor). o sa am suficient semnal pentru finale asa ? sau sa mai pun o jumatate de 6N8S (ceea ce este T1 acum). sau ... nu merita .... ca atat schema cat si transformatoarele sunt romanesti ? Link spre comentariu
RockDok Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Eu as lasa T1 iar de meritat nu vad de ce sa nu merite sa-l faci. Si Qoad-ul foloseste acelas tip de defazor, e drept cu EF86 dar principiul este acelas. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 as vrea renunt la T1 (sa introduc semnal direct in defazor)Deci sa faci intrarea pe C5; depinde de la ce sursa vrei sa aplici semnal amplificatorului. Daca are semnal suficient de puternic, de ce nu. Link spre comentariu
fgbogdan Postat Februarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2011 da, intrare pe C5 - dar elimin reglajul de ton - deci o sa intru direct in grila lui T2.semnal - in general de la placa de sunet sau de pe DAC, rar de pe CD - nivel destul de mare. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Trafo de ieşire sînt de slabă calitate, merg la amplifuri de chitară. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Daca tot bagi ciocanu' de lipit in amplificatoare, vezi ca alimentarea e de-a dreptul sinistra. Nu pot sa-mi imaginez ca un inginer a proiectat asta: Face redresare bialternanta cu punte pentru G2, defazor, intrare si CULMEA, leaga in serie o redresare monoalternanta de 22V pentru finale! Nu e bine nici pentru ampificator nici pentru traful de alimentare.Schimba EFD108 cu 1N4007 si fa o punte si pentru infasurarea de 22V.Notatiile "370V" si "380V" sunt inversate si sunt convins ca mai sunt si alte greseli... Link spre comentariu
fgbogdan Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 da, am observat si eu cum e facuta alimentarea pentru inalta. Am pus-o pe seama faputului ca nu aveau condensatori de filtraj apopiati de cei 380 V si au ales sa inserieze 2 surse (chiar daca una e redresata bi si alta mono).Ce vroiam eu de fapt sa intreb este daca inlocuirea lui ECC cu un 6H8C se preteaza. Eu am ales-o din 3 considerente:1- seamana mai mult cu 6P3s2- am vazut-o in scheme SE ca poata sa atace 6P3S (in SRPP) si am zis ca poate merge si ca defazor.3- o aveamOricum, o sa incep transformarea pe pasi. Schimb lampa intr-una dintre ele si testez. Daca imi place merg mai departe. Link spre comentariu
fgbogdan Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 am testat.Daca introduc direct in defazor semnalul - se aude mai incet decat PCL86 SE.am inlocuit si T1 (jumate) si se aude ok. Am facut o masurare cu voltmetrul si am varfuri de 11-12V pe sarcina de 8 ohmi - tinand cont ca testele le-am facut pe unul dintre aparate care imi da 300V in loc de 370 - merg mai departe cu configuratia de 3.5 lampi / canal. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Trebue sa iei in calcul faptul ca 6n8 nu are ecran intre cele doua triode Link spre comentariu
zal Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Nici ECC81, 82, 83 nu au ecran. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Din practica n-am vazut vreo diferenta intre dublele triode cu ecran si fara Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Da aveti dreptatate nu am fost atent, diferenta ar fi ca se reduce zgomotu Link spre comentariu
fgbogdan Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 lipituri. gauri in functiune (chiar merge) overview urmeaza stabilizarea filamente pentru 6H8C, gaura pentru transformator, vopsire, si finisaje. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Un singur trafo de alimentare pt 2 etaje? Din poze pare sa fie cel original de doina,care nu tine saracul 2 etaje finale Link spre comentariu
fgbogdan Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 nu e cel original de doina. E un traf de ups de 750VA rebobinat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum