Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

consumator trifazic de la bransament monofazic

Vizitator arusan

Postări Recomandate

Vizitator arusan

am si eu o intrebare de incepator, sper ca nu prea stupida: se poate cumva folosi un consumator trifazic intr-un apartament unde am doar monofazic? exista un transformator sau asa ceva?e vorba de o plita cu inductie...multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• sla

1

• kodor2001

1

• cristi_ozana

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

am si eu o intrebare de incepator, sper ca nu prea stupida: se poate cumva folosi un consumator trifazic intr-un apartament unde am doar monofazic? exista un transformator sau asa ceva?e vorba de o plita cu inductie...multumesc!

Exista invertoare in care intra 1x220v si scot 3x220v.
Link spre comentariu

e vorba de o plita cu inductie

Daca inductorii sint conectati intre o faza si nulul de lucru iar plita a fost conceputa pentru alimentarea de la retea trifazata cu 220V intre fiecare faza si nul, poate functiona alimentind toate fazele impreuna de la faza existenta a retelei monofazate; daca inductorii sint conectati intre faze, atunci solutia devine complicata (vezi raspunsul postat mai sus).
Link spre comentariu

Daca inductorii sint conectati intre o faza si nulul de lucru iar plita a fost conceputa pentru alimentarea de la retea trifazata cu 220V intre fiecare faza si nul, poate functiona alimentind toate fazele impreuna de la faza existenta a retelei monofazate; daca inductorii sint conectati intre faze...

Hmmm, nu cred ca e chiar asa....Ia uitati cam ce e printr-o astfel de plita (si asta e una monofazata, de apartament):
Link spre comentariu
Vizitator arusan

deci inteleg ca in primul caz (alimentind toate fazele impreuna de la faza existenta a retelei monofazate) pot doar sa fac o "priza speciala" si asta e tot? in al doilea caz mi-ar trebui un astfel de invertor - e mare, greu de obtinut, scump? aveti vreo idee?si cum determin cum sunt conectati inductorii?nu am plita aproape pt ca renovez inca, dar il rog astazi pe tatal meu sa verifice ce scrie pe ea, poate gasim un indiciu si cu ajutorul vostru reusesc sa-mi dau seama daca o pot folosi acasa sau nu.multumesc!

Link spre comentariu

Plita n-are o schema de conexiune la reteaua de alimentare (lipita pe plita sau data in manualul de utilizare)? Fiind un consumator de putere relativ mare, ar trebui sa mearga la ambele sisteme ( mono si trifazat) si sa aiba o schema de legaturi pentru ambele cazuri.

Link spre comentariu
Vizitator arusan

nu stiu sa aiba, dar ma voi interesa. am primit-o, nu e noua, dar i-a parut cuiva rau s-o lase intr-o casa pe care a vandut-o, pt ca a fost scumpa, si mi-a dat-o mie. voi intreba si daca are manuale etc... daca nu, poate la producator.din ce am vazut, are doar priza de trifazat. voi reveni cu detalii.multumesc pt ajutor inca o data, sper sa-i dau de capat ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări