djx700 Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Salut ! Nustiu daca a-ti observat dar dupa ce letconul sta mai mult in priza decat trebuie se incinge rau si lipitura nu mai este asa de frumoasa ......Am incercat sa rezolv problema asta dar din pacate nu am reusit ! Am pus termistorul pe letcon inseriat cu un potentiometru si cu releul....i-am dat drumu si pe la 18 v a cuplat releul (el fiind de 24v). Problema mea este ca de cuplat cupleaza dar de decuplat nici gand ! A scazut tensiunea pana la 13 v si releul tot nu a decuplat .....daca scoteam montajul de sub tensiune si il alimentam la loc nu mai cupla, doar daca atingea tensiunea necesara !Rugamintea mea este daca cineva este dispus sa ma ajute cu aceasta problema , eventual o schema .... Multumesc ! Link spre comentariu
lucione_cip Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Pe aici te-ai uitat ? viewtopic.php?f=14&t=9630&start=750 Link spre comentariu
djx700 Postat Februarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2011 merci .....deci sa incerc schema asta sau sa cumpar un variator pt becuri ....... http://www.niqro.3x.ro/variator/variator.htm Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Cu variator se poate controla tensiunea si implicit temperatura, insa "statia de lipire termostatata" are un traductor de temperatura care realizeaza o "reactie": temperatura varfului depinde SI de consumul de caldura (cu letconul in suport, caldura pierduta de varf e alta decat atunci cand incercam sa topim o lipitura mai marisoara). Asta-i si motivul pentru care "in asteptare" varful unui letcon ieftin are tendinta sa se oxideze (si principalul motiv pentru care eu prefer pistolul!)Spor! Link spre comentariu
dariuspopescu Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Va puteti inspira si de aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=39709 Cine a lucrat cu U1011(de la clocitori), poate modifica termistorul montajului astfel incat sa tina letconul in 100 grade, iar cand il ridica din suport sa anuleze alimentarea prin termostatare. La fel ,se pot folosi oricare din cele patru tipuri de montaje utilizate in clocitorile facute la Curtea de Arges. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum