Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dioda de detectie

danutz-

Postări Recomandate

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• titel90

18

• remus68

14

• nea_bobina

12

• danutz-

7

Top autori în acest subiect

Dioda de detectie arata ca o dioda obisnuita, doar ca este din sticla.Prin radiourile romanesti , diodele de detectie gen EFRxxx erau din sticla transparenta, iar notatia era facuta prin niste cerculete corolate (cred ca 3 la numar) precum cele de la rezistente.Mai multe detalii gasesti in "Agenda Radio-Electronistului".

Link spre comentariu

Apropo de discutiile din primul link postat de dl. remus68...

Cu rezultate surprinzator de bune, ca dioda detectoare se poate utiliza o dioda obisnuita cu

siliciu sau o jonctiune a unui tranzistor BC sau BF, apeland la artificiul din poza.

Sensibilitatea unei celule de detectie astfel realizata o poate depasi pe cea "clasica" care

foloseste binecunoscuta dioda punctiforma cu germaniu.

Link spre comentariu

tot o intrebare am si eu daca binevoiti a ma ajuta. am pus pasta siliconica intre un integrat de amplif audio si radiator si putina din ea a atins pinii acestuia. are ceva? face scurt? ca nu prea pot sa o curat. multumesc anticipat

Link spre comentariu

Nu se intimpla nimic daca vaselina atinge pinii integratului. Vaselina nu face scurtcircuit. Daca integratul se monteaza izolat de radiator, cred ca ai utilizat foita de mica unsa cu vaselina pe ambele fete si nipel pentru trecerea surubului.

Link spre comentariu

"Cu rezultate surprinzator de bune, ca dioda detectoare se poate utiliza o dioda obisnuita cusiliciu sau o jonctiune a unui tranzistor BC sau BF, apeland la artificiul din poza."Da, e o schema valabila si se foloseste si in montajele simple cu diode de microunde; din pot. se regleaza pragul de deschidere (sensibilitate).

Link spre comentariu

inca o intrebare daca se poate.nu prea are legatura cu ce s-a discutat pana acum,dar ca sa nu fac un subiect nou,intreb aici. care este diferenta intre o auditie pe 8 ohmi sau una pe 4 ohmi? adica aud la tot pasul statie pe 4 ohmi sau statie pe 8 ohmi.care suna mai bine,un amplificator pe 8 ohmi cu difuzoarele necesare lui(aceeasi impedanta) sau un amplificator pe 4 ohmi,la fel cu difuzoare la aceeasi impedanta??? este diferenta de fidelitate,calitate?? multumesc anticipat. nu ma certati,daca vi se pare aiurea intrebarea,macar dati-mi ceva info sa ma documentez,ca nu gasesc neam.numai bine

Link spre comentariu

In general iesirile pe 4 ohmi se utilizeaza cand se dispune de tensiune de alimentare mica si totusi se doreste o putere mare.La automobile sunt si amplificatoare cu iesire pe 2 ohm;acolo sunt doar 12V.Dar atentie,depinde cum e proiectat amplificatorul.Daca e pentru 4 ohm si pui 8,puterea de iesire scade cu circa o treime.Daca la iesire de 8 ohm pui 4 se suprasolicita etajul final,4 ohm e ca un semiscurtcircuit.In general ar accepta si 4 doar daca volumul e foarte redus,asa pentru o anumita proba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări