danutz- Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 imi trebuie o dioda de detectie inntr-u montaj dar cum arata aceasta dioda si ce cod are ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Dioda de detectie arata ca o dioda obisnuita, doar ca este din sticla.Prin radiourile romanesti , diodele de detectie gen EFRxxx erau din sticla transparenta, iar notatia era facuta prin niste cerculete corolate (cred ca 3 la numar) precum cele de la rezistente.Mai multe detalii gasesti in "Agenda Radio-Electronistului". Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 diodele de detectie gen EFRxxx erau din sticla transparenta De fapt este vorba de EFDxxx si AAxxx; EFR-urile sint diode redresoare de putere (ma refer la cele produse de IPRS). Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Exact....uitasem numele complet....parca AA107 Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 viewtopic.php?f=66&t=53332&p=466300&hilit=DIODA+DETECTIE#p466300viewtopic.php?f=41&t=63791&p=564806&hilit=diode+iprs#p564806 Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Apropo de discutiile din primul link postat de dl. remus68... Cu rezultate surprinzator de bune, ca dioda detectoare se poate utiliza o dioda obisnuita cu siliciu sau o jonctiune a unui tranzistor BC sau BF, apeland la artificiul din poza. Sensibilitatea unei celule de detectie astfel realizata o poate depasi pe cea "clasica" care foloseste binecunoscuta dioda punctiforma cu germaniu. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Nu am intilnit pina acum aceasta schema. Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 tot o intrebare am si eu daca binevoiti a ma ajuta. am pus pasta siliconica intre un integrat de amplif audio si radiator si putina din ea a atins pinii acestuia. are ceva? face scurt? ca nu prea pot sa o curat. multumesc anticipat Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Nu se intimpla nimic daca vaselina atinge pinii integratului. Vaselina nu face scurtcircuit. Daca integratul se monteaza izolat de radiator, cred ca ai utilizat foita de mica unsa cu vaselina pe ambele fete si nipel pentru trecerea surubului. Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 nu,nu a trebuit izolat. multumesc mult de raspuns.numai bine Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 "Cu rezultate surprinzator de bune, ca dioda detectoare se poate utiliza o dioda obisnuita cusiliciu sau o jonctiune a unui tranzistor BC sau BF, apeland la artificiul din poza."Da, e o schema valabila si se foloseste si in montajele simple cu diode de microunde; din pot. se regleaza pragul de deschidere (sensibilitate). Link spre comentariu
titel90 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 inca o intrebare daca se poate.nu prea are legatura cu ce s-a discutat pana acum,dar ca sa nu fac un subiect nou,intreb aici. care este diferenta intre o auditie pe 8 ohmi sau una pe 4 ohmi? adica aud la tot pasul statie pe 4 ohmi sau statie pe 8 ohmi.care suna mai bine,un amplificator pe 8 ohmi cu difuzoarele necesare lui(aceeasi impedanta) sau un amplificator pe 4 ohmi,la fel cu difuzoare la aceeasi impedanta??? este diferenta de fidelitate,calitate?? multumesc anticipat. nu ma certati,daca vi se pare aiurea intrebarea,macar dati-mi ceva info sa ma documentez,ca nu gasesc neam.numai bine Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Scaderea impedantei de iesire este ca si cum ai tinde sa faci scurtcircuit la iesirea amplificatorului. O impedanta mai mare de iesire va asigura o auditie cu fidelitate mai buna. Link spre comentariu
Tudor Badescu Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 In general iesirile pe 4 ohmi se utilizeaza cand se dispune de tensiune de alimentare mica si totusi se doreste o putere mare.La automobile sunt si amplificatoare cu iesire pe 2 ohm;acolo sunt doar 12V.Dar atentie,depinde cum e proiectat amplificatorul.Daca e pentru 4 ohm si pui 8,puterea de iesire scade cu circa o treime.Daca la iesire de 8 ohm pui 4 se suprasolicita etajul final,4 ohm e ca un semiscurtcircuit.In general ar accepta si 4 doar daca volumul e foarte redus,asa pentru o anumita proba. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Daca e pentru 4 ohm si pui 8,puterea de iesire scade cu circa o treime Poti detalia acest aspect? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum