florin48 Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 as vrea sa ma lamuritzi si pe mine daca eziste o diferenta intre boxele patrate si cele trapezoidale me refer la sunetVa multumesc Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 as vrea sa ma lamuritzi si pe mine daca eziste o diferenta intre boxele patrate si cele trapezoidale me refer la sunetVa multumescdupa cata geometrie stiam eu ... patratul e in plan .... si daca vrei sa fie boxa trebuie sa fie 3D - adica cubdin cate stiu si eu ...... nu e prea recomandat ca faci incinte cubice datorita undelor stationare care se formeaza in interiorul incintei - datorita distantelor egale dintre peretidaca am gresit cu ceva ... astept corectare, eventual adaugaridar in general - la o incinta nu conteaza forma, ci volumul Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 2, 2005 Partajează Postat Noiembrie 2, 2005 Daca folosesti materiale de damping de calitate ( pt spargerea undelor stationare ) nu este nici un fel de diferenta.(parerea mea ) Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 3, 2005 Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 Daca folosesti materiale de damping de calitate ( pt spargerea undelor stationare ) nu este nici un fel de diferenta.(parerea mea )exact :yawinkle: Link spre comentariu
florin48 Postat Noiembrie 3, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 ok mam lamurit ma gandeam si eu ca poate ar putea fii o diferenta.eu totusi cred ca boxa perfecta este fara colturii.va multumesc pentru informatie Link spre comentariu
notchman Postat Noiembrie 3, 2005 Partajează Postat Noiembrie 3, 2005 Forma nu prea conteaza cine stie ce, la bugetul nostru (daca atunci cand se construieste incinta se iau in considerare notiuni elementare de acustica) , pentru ca daca ne gandim deja la incinte perfecte , trebuie sa punem in iele si motorase perfecte , iar difuzoarele obisnuite sunt destul de imperfecte .....si lasa loc de discutii interminabile... Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 4, 2005 Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 Nu exista nimic perfect inrealitate, doar in imaginatie. Link spre comentariu
Vizitator lupu Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 as vrea sa ma lamuritzi si pe mine daca eziste o diferenta intre boxele patrate si cele trapezoidale me refer la sunetVa multumesc Da exista : comprimarea aerului se face mai bine , si se elimina mai bine undele stationare. daca poti sa faci trapezoidala fa-o, dar este fff greu,,iti trebuie masini speciale de timplarie Link spre comentariu
florin48 Postat Noiembrie 9, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 PAi am boxe trapezoidale dar numi place cu suna.am 2 difurii de 15 din seria spa 4050 de la sal mersii de sfaturii Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 PAi am boxe trapezoidale dar numi place cu suna.am 2 difurii de 15 din seria spa 4050 de la sal mersii de sfaturiiaici e vina difuzoarelor sau a filtrelor, sau a incintelor facute la plesneala fara a lua in considerare parametrii Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 mai am si eu o nelamurire..... volumul care un soft ti-l da...este volumul final ori trebuie sa mai scazi volumul wooferului??? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 mai am si eu o nelamurire..... volumul care un soft ti-l da...este volumul final ori trebuie sa mai scazi volumul wooferului???basssbocs-u are rubrici unde trebuie sa pui si dimensiunile difuzorului ..... si probabil ia in considerare la rezultatul final al volumului intern Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 DIn volumul intern al incintei se scade volumul difuzorului, volumul porturilor de reflex, volumul filtrelor, ranforsarilor etc Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 daca asa imi da mie volumul pt incitanta de la mama lor..... e inclus volumull difului sau nu?? Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Nu cred ca ai de unde sa sti.Producatorul ar trebui sa specifice dimensiunile cutiei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum