Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O nelamurire

florin48

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

4

• florin48

3

• Mircea Bartic

2

• adi_0106

2

Top autori în acest subiect

as vrea sa ma lamuritzi si pe mine daca eziste o diferenta intre boxele patrate si cele trapezoidale me refer la sunetVa multumesc

dupa cata geometrie stiam eu ... patratul e in plan .... si daca vrei sa fie boxa trebuie sa fie 3D - adica cubdin cate stiu si eu ...... nu e prea recomandat ca faci incinte cubice datorita undelor stationare care se formeaza in interiorul incintei - datorita distantelor egale dintre peretidaca am gresit cu ceva ... astept corectare, eventual adaugaridar in general - la o incinta nu conteaza forma, ci volumul
Link spre comentariu

Forma nu prea conteaza cine stie ce, la bugetul nostru (daca atunci cand se construieste incinta se iau in considerare notiuni elementare de acustica) , pentru ca daca ne gandim deja la incinte perfecte , trebuie sa punem in iele si motorase perfecte , iar difuzoarele obisnuite sunt destul de imperfecte .....si lasa loc de discutii interminabile...

Link spre comentariu
Vizitator lupu

as vrea sa ma lamuritzi si pe mine daca eziste o diferenta intre boxele patrate si cele trapezoidale me refer la sunetVa multumesc

Da exista : comprimarea aerului se face mai bine , si se elimina mai bine undele stationare. daca poti sa faci trapezoidala fa-o, dar este fff greu,,iti trebuie masini speciale de timplarie
Link spre comentariu

PAi am boxe trapezoidale dar numi place cu suna.am 2 difurii de 15 din seria spa 4050 de la sal mersii de sfaturii

aici e vina difuzoarelor sau a filtrelor, sau a incintelor facute la plesneala fara a lua in considerare parametrii
Link spre comentariu

mai am si eu o nelamurire..... volumul care un soft ti-l da...este volumul final ori trebuie sa mai scazi volumul wooferului???

basssbocs-u are rubrici unde trebuie sa pui si dimensiunile difuzorului ..... si probabil ia in considerare la rezultatul final al volumului intern
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări