Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor proiect termometru cu 12f675 si display de nokia

elcomar

Postări Recomandate

am facut montajul, am programat pic-ul dar display-ul nu arata corect, arata temperatura dar mai arata multe caractere care nu sunt la locul lor. Am incercat si soft de 12f629 si 675 si la fel.Care sa fie problema? nu am nici un scurt la fire, cand trec jumperul pe negativ arata destule puncte pe ecran ca sa-mi dau seama ca nu este nici un fir intrerupt. Si mai este ceva, am folosit display de 3410, nu de 3310, asta sa fie problema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elcomar

8

• fratello

2

• sofian

1

• gr1ph0n

1

Top autori în acest subiect

Daca nu ma insel, display-ul de Nokia 3310 are o rezolutie de 84x48 si ca driver foloseste PCD8544, iar cel pentru Nokia 3410 are o rezolutie de 96x64 si cred ca foloseste un alt driver cum ar fi PCF8812. S-ar putea ca adresele (ex:linii si coloane), ale celor 2 driver-e sa nu coincida.L.E: Cred ca pentru Nokia 3410 driver e OM6208 de la Philips

Link spre comentariu

Atasez softul original, poate cineva are idee cum sa-l modifice.Daca totusi te hotarasti sa folosesti display de Nokia 3310, atentie : marea majoritate a celor de de piata sunt chinezesti, bazate pe alt controler si nu afiseaza (nici ele !) corect. Cauta un display original, eventual dintr-un telefon de pe la "dezmembrari".

Link spre comentariu

[...aici era morala cum ca nu va pricepeti la programare si doar bagati un hex in pic , iar daca nu merge , sa-l rezolve altul, nu va apucati sa intelegeti programul sau sa faceti voi ceva de la zero...totul de-a gata]Habar nu am de basic (presupun ca basic e limbaju ala ) sau daca codul atasat de fratello e cel pentru termometrul tau, dar am modificat eu codu asa cum am putut, sunt curios daca functioneaza cum trebuie, nu am cum sa-l testez.

Link spre comentariu

multumesc mult, dar acum este prea tarziu, am schimbat display-ul si merge dar nu a mers din prima, a trebuit sa modific putin contrastul ca nu se vedea aproape deloc. Mai am o intrebare, cum pot sa modific acolo unde scrie pic12f... si sa scriu ce vreau eu?referitor la display-ul de 34 o sa mai fac alt montaj si o sa vad daca merge...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări