Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

server de sms-mms

cristi_ro

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

lucrez la un site si vreau sa pun pe el si un expeditor de sms si eventual si mms. adica sa trimita mesaje de pe net pe telefoane din retelele din romania. de putut se poate la http://www.free--sms.com/ro/index.go se primesc un nr de sms la inregistrare.

Cam ce necesitati trebuiesc indeplinite, cum se poate face un astfel de server?

trebuie aparatura speciala sau un calculator normal cu configurari speciale pt asa ceva.

PS: vreau ca sa ofer posibilitatea vizitatorilor sa trimita gratuit un anumit nr de mesaje pe luna sau pe zi. daca ar fi nelimitate cred ca ar cam exagera lumea.

orice sugestii sunt binevenite.

multumes.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi_ro

7

• script22

6

la un site dasta ma gandeam si eu mai medemult dar cum nu stiu php perl pot sa zic ca ma depasesteasa de teorie ar fi ceva ori iti cumperi sms uri nelimitate ceva de la un provider pt o taxa luanara (nu renteaza) :Psau modemuri usb VODAFONE COSMOTE ORANGE la care sa ai abonamente sau cartele cu oferte de sms uri multe dupa cu batranu linux exista un plugin ceva am vazut eu prin ubuntu sms gateway care lucreaza cu modemuri dastea usbideia e simpla un form php creeaza un fisier perl care trimite un sms pe modemu respectiv

Link spre comentariu

la un site dasta ma gandeam si eu mai medemult dar cum nu stiu php perl pot sa zic ca ma depaseste

asa de teorie ar fi ceva

1. ori iti cumperi sms uri nelimitate ceva de la un provider pt o taxa luanara (nu renteaza) :P

2. sau modemuri usb VODAFONE COSMOTE ORANGE la care sa ai abonamente sau cartele cu oferte de sms uri multe

3. dupa cu batranu linux exista un plugin ceva am vazut eu prin ubuntu sms gateway care lucreaza cu modemuri dastea usb

ideia e simpla

un form php creeaza un fisier perl care trimite un sms pe modemu respectiv

nu vreau sa fac un site de genul acela, vreau sa integrez o pagina in care vizitatorii sa aiba aceasta posibilitate.

1. sa cumpar sms nelimitate nu as vrea pt ca vreau sa le ofer vizitatorilor gratuit

2. am internet de la romtelecom cu modem adsl, si tot cu plata ar veni

3. de ubuntu nu stiam ca are asa ceva. ce versiune de ubuntu si cum se numeste acel plugin.

am citit undeva pe net ca se trimite un mail la [email protected] iar serverul xxx.ro trimite sms direct in retelele de teefonie mobila.

formularul php il fac eu dar nu stiu cum se poate face acel server care sa trimita sms direct in retea.

cine are sfaturi sau idei sunt binevenite.

multumesc.

Link spre comentariu

trimite un mail la [email protected] iar serverul xxx.ro trimite sms direct in retelele de teefonie mobila.

de faza asta stiu si eu a fost o vreme cand mergea si la noi acm operatorii de gsm au restrictionat aceasta functie

instaleaza ubuntu 10.10 ori cum cu modemu tau de adsl nmu stiu daca faci multa treeaba

pentru inceput daca vrei sa faci ceva iati un modem de GSM si vezi cum poti face sa trimiti msg uri independent de aplicatia lui

Link spre comentariu

o sa incerc sa instalez ubuntu sa vad ce pot face. am posibilitatea sa folosesc si netul prin fibra optica de la rds dar momentan nu pot sa folosesc un modem gsm. multumesc de sfaturi. incerc si revin cu detalii.

Link spre comentariu

Nu am reusit sa instalez o versiune de linux, nu mai am loc pe hard.Stie cineva ce fel de date se transmit in reteaua GSM la expedierea unui mesaj?Ma gandeam la un program care sa prelucreze nr de telefon si mesajul intr-un format in care il transmit telefoanele mobile si un aparat sau telefon mai vechi modificat sa transmita acele mesaje direct in reteaua de telefonie mobila.am facut o schita cu ceea la ce m-am gandit.AR FI POSIBIL ASA CEVA?

Link spre comentariu

Practic nu am cum sa realizez asa ceva pt ca nu am cunostinte de programare.Ma descurc cu HTML, CSS, PHP si putin JavaScript.Eram curios daca teoretic ar merge aceasta idee. Adica datele din formularul care apare pe pagina web se trimit prin internet de ex. pe mail, acel calculator are un client de mail care receptioneaza datele, un program extrage informatiile din mail le modifica formatul (din .doc in .pdf asta asa de ex nu stiu ce format au mesajele din retea), si le trimite prin acel aparat* in retele operatorilor de telefonie mobila.*aparatul poate fi de ex un emitator sau un telefon la care se fac ceva modificari sa functioneze fara cartela.PS: daca as sti sigur ca varianta ar merge acel program s-ar rezolva cumva. Cum pot gasi formatul in care se trimit mesajele din telefon spre centralaMultumesc de sfaturi

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

mersi, o sa studiez. daca reusesc in final sa fac ceva ai sms-uri nelimitate pentru ca m-ai ajutat.numai bine.

mai esti interesat ?am acasa 2 modemuri profesionale + aplicatie pt linux + inferfata web pt trimitere sms astept oferta ta pe privat
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator florin29x

salve.. Un asemenea server se face relativ foarte usor. De ce ai nevoie: - o cartela cu numar intr-o retea de pe care sa puteti trimite cat mai multe SMS-uri la un cost acceptabil. Atentie cartela respectiva nu trebuie sa fie limitata ( nr maxim de sms-uri / interval de timp ) - un telefon mobil ( de exemplu eu am folosit de exemplu un Sony Ericsson T65 ) - un cablu de date pentru tel respectiv - o aplicatie SMS Gateway care sa foloseasca telefonul ca pe un modem Daca ai toatea astea nu trebuie decat sa configurezi aplicatia ta (script php, formular, etc..) sa trimita mesaje spre gateway-ul de sms-uri. Iti poti creea prorpriul script in functie de cerintele tale..

Link spre comentariu

salve.. Un asemenea server se face relativ foarte usor. De ce ai nevoie: - o aplicatie SMS Gateway care sa foloseasca telefonul ca pe un modem Daca ai toatea astea nu trebuie decat sa configurezi aplicatia ta (script php, formular, etc..) sa trimita mesaje spre gateway-ul de sms-uri. Iti poti creea prorpriul script in functie de cerintele tale..

pentru un nokia 6610i care ar fi aplicatia SMS Gateway
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări