djdansmart Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 STUDIOU de FILMARE si de FOTOGRAFIERE nu o sa faci tu niciodata cu camera WEB! Testele le poti face tu..dar eu zic sa lasi joaca si sa iti iei macar un aparat foto decent! Eu nu stiu exact de vrei tu sa faci dar nu imi miroase a bine Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Ok. Inainte de toate arunca web-camul si cauta ceva la un pret decent, un compact cu caracteristici bune, un bridge sau recomandarea mea un DSLR. In lucrul: ca la carte ai nevoie de asa ceva pentru un studio foto: 1) Stativ pentru fundal 2) Fundal 2,75 x 11m diverse culori 3) Stative pentru lumini 4) Blitzuri pentru studio cu lumina continua cu posibilitate de comandare i-TTL (daca suporta aparatul foto) 5) Soft-boxuri 6) Stativ pentru umbrele 7) Umbrele double-sided pentru difusie si reflexie (interior alb, exterior negru) 8) Expodisc 9) Blende pentru fill-in 10) Alte accesorii elementare In ecuatie nu am trecut aparatul foto si un blitz extern folosit pe commander Simplificare pentru studio-foto home-made si corelate cu numerele de mai sus 1) Scotch 2) Cearceaf bine calcat 3) Improvizatie de fixare 4) Lampi halogen de 150W, 300W si 500W (minim 2) 5) Un cadru metalic acoperit cu o panza alba in interior si neagra in exterior, iar in fata iar cearceaf 6) Stativ improvizat 7) Umbrele clasice vopsite cu spray alb (umbrelele sunt ieftine, nu prea se merita improvizatia asta) 8) O suprafata de culoare gri neutru pentru a face corect balansul de alb 9) Parasolarul auto folosit pe post de blenda 10) Alte accesorii mesterite la surubelnita. In ecuatie EXCLUDEM junghiul de camera web. Pentru detalii, referinte si analiza: www.f64.ro magazin online de echipamente de studio (ca sa iti faci o idee cum arata cele mentionate mai sus). Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 ma bucur ca v-am fost de ajutor, in continuare eu i-am pus gand rau web-camerei Succes !!! Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 4) Lampi halogen de 150W, 300W si 500W (minim 2)Decat alea, mai bine un tub fluorescent de 36W, care scoate 3200 lumeni, full-spectrum, de exemplu Philips Master TL-D 90 De luxe 36W/940 SL, care are si un CRI de 98, practic e o sursa de lumina cu compozitia unei zile insorite, la amiaza. Costa vreo 25-30 lei un astfel de tub. Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 crezi ca iti iese bine filmarea pe tub florescent? E posibil sa se vada lumina "palpaind" ca la monitor.Stai linistit, daca faci balance-ul de alb asa cum trebuie, albul ramane alb si nu galben de la lumina. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 De regula, webcamurile au in soft o setare pt. elimarea flicker-ului de 50/60 Hz...am testat asa ceva, e mult mai buna varianta decat Nitrafot/ halogen/bec incandescenta+fluorescent 765. Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 De regula, webcamurile au in soft o setare pt. elimarea flicker-ului de 50/60 Hz...am testat asa ceva, e mult mai buna varianta decat Nitrafot/ halogen/bec incandescenta+fluorescent 765.in fotografie mai bine elimini pe cat posibil sursele fizice ce pot duce la imperfectiuni decat sa le corectezi din softuri. Cel putin asta e stilul meu si evit de multe ori sa folosesc Photoshopul pentru lucruri pe care le pot exclude de la inceput.Ca tot ati amintit de tuburile florescente, va dau urmatorul caz:Ai de pozat un produs si vrei sa pui in evidenta calitatile sale prin cum cade lumina sau cum se vad umbrele (daca vrei sa obtii umbre). Din experienta proprie va spun ca mai mult control ai la un bec cu incandescenta (solutia neprofesionala) decat tubul neon. In primul rand e vorba de acea "palnie" (impropriu spus) cu care dirijezi lumina spre subiect care se pune in fata sursei de lumina, sau cum folosesti neonul in cazul in care vrei sa folosesti umbrele si vrei sa obtii difuzie uniforma, in al doilea rand e vorba de cantitatea de lumina pe care o poti controla daca pui un variator si nu in ultimul rand cu becurile spot poti concentra mai bine lumina pe o anumita zona.Conform teoriei si practicii NU ITI VA IESI niciodata balansul de alb la pozele in care ai si lumina de neon si lumina incandescenta. Daca faci balansul de alb pentru neon atunci vor iesi toate culorile galbejite, iar daca faci pt incandescent va avea o tenta albastru-rece si nu e o solutie tocmai profesionala sa-i scoti la un portret fata la unul ca fiind un mort de 2 zile.Peste toate acestea, in practica profesionala din acest motiv se folosesc blitzurile. Daca va uitati blitzurile mari de studio au o lumina continua in mijloc, iar in jurul luminii este lampa de descarcare. Lumina continua te ajuta sa vezi cum cade lumina pe subiect si cum se vad umbrele, dar in momentul declansarii lumina continua se stinge automat si se declanseaza bliztul. Spre deosebire de celelalte surse de lumina, blitzul are temperatura cea mai apropiata de lumina soarelui, asadar pozele vor iesi naturale.Pentru alte nelamuriri va stau la dispozitie in limita conostintelor mele in domeniu Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Eu inca nu m-am apucat de facut testari. Dar urmaresc cu interes ceea ce scrieti.In afara de iluminarea scenei si a personajelor, mai intervine o alta chestiune tehnica: Cum manevram laptopul sau netbookul, ca sa luam imagini ? Presupun ca ne trebuie un suport mobil.Aveti ceva idei care sa rezolve aceasta problema ?suportul l-as confectiona destul de usor, nu mi-as pune prea multe probleme.Daca vrei sa iasa ceva cat de cat ok ti-as recomanda sa il faci de metal:- Pentru suport, baza de jos: sudezi 2 bucati de metal in cruce (recomand cel din profil patrat sau dreptunghiular)- in intersectia lor sudezi perpendiculara din teava patrata (sa fie goala in interior si suficient de groasa) (inaltime aprox 80 cm)- cumperi sau faci rost de un profil de acelasi fel (patrat) insa sa fie mai ingust astfel incat sa intre in cel sudat deja, dai gauri din 5 in 5 cm (strapungere in ambii pereti paraleli) si folosesti un cui sau un bolt. Astfel ti-ai facut suportul reglabil pe inaltime. Datorita boltului pus in gaura se va opri la capatul tevii inferioare.- mai sudezi doua bucati in cruce si de asemenea se ataseaza de partea superioara (bara cu gauri).- peste ea pui o bucata de pal si ai facut suportul pentru laptop.Daca vrei mobilitate maxima sudezi la picioare roti metalice cu posibilitate de blocare si ti-ai facut ceva super stabil si flexibil. La sfarsit slefuiesti frumos sudurile, dai o vopsea neagra si problema rezolvata.Daca aveai aparat foto cu surub pentru patina (cau toate au), luai un trepied pe la un 80 Lei si rezolvai problema elegant. Dupa parerea mea personala eu spun ca te cam complici.Daca vrei o solutie mai usoara, se ia un scaun cu 4 picioare (taburet simplu fara spatar), ii pui roti dedesupt si cateva carti deasupra ca sa reglezi "inaltimea". Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 eee de aici nu pot sa te mai ajut ... partea de creeatie apartine autorului, altfel ar trebui sa ma treci pe mine la sfarsit la scenariu )) Spor la treaba, asteptam rezultatele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum