Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce ,cum programez un PIC 10F206?

manolo

Postări Recomandate

Am niste pic-uri 10F206 normale si vreau sa scriu niste hex-uri si nu stiu ce programator si ce soft sa folosesc .Daca poate sa ma ajute cineva cu o schema,ceva ,ceva simplu ,eventual dedicat doar pentru acest pic.Multumiri anticipate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• manolo

8

• nico_2010

4

• DREDD

1

• 2 săptămâni mai târziu...

Am facut programatorul RCD ,cam in felul urmator:TEXT 1.txt[/attachment][attachment=1]TEXT 2.txt[/attachment][attachment=0]TEXT3.txt[/attachment]Deaja un pic cred ca l-am stricat,l-am scris ,am primit mesajul ca la adresa 000h trebuie025 si citeste 000 ,l-am sters si mi-a zis ceva de osc. pierdut,sters de astea.Daca cineva poate sa ma ajute cu vro indicatie ar fi nemaipomenit.Comentariile pe net, despre aceasta tema sint putine si neclare.

Link spre comentariu

salut!

Nu l-ai stricat, doar l-ai"defectat" putin.

Cu tote acestea nu dispera, lucrurile pot reintra in normal.

pune un alt PIC in programator si, dupa pronirea softului de programare, da-i comanda: "Device" - " Read all" sau ceva similar (nu cunosc softul, eu folosesc WinPIC800).

Cauta pe pagina afisata in urma operatiei de mai sus "OSC" si vei vedea ceva gen "0x0C" (asta e pentru PIC12F509).

Scrie pe hartie valoarea afisata in caseta OSC, pentru ca la reprogramare a PIC-ului bulit va trebui sa o inscrii in caseta OSC, sau acolo unde se poate inscrie ea (cel mai probabil intr-o fereastra de Settings). Scrie uC astfel si in principiu ai rezolvat-o.

Pe viitor citeste bine foaia de catalog inainte de a face operatii cu un uC pe care nu il cunosti

Daca erai atent, pe pagina de web era mentionat :

"Important !

Probably you should read "OSCCAL(internal OSCillator CALibration) word" and "BG(BandGap calibration) bits" in a device first, and should make a note of them on a piece of paper, before you start programming, so that it may not erase accidentally."

Link spre comentariu

Am inteles,sper,in WinPic 800 ma descurc cu 12F629,75 cu oscalul ,dar programatoru JDM nu stie pic10F,dar la softu asta nu prea ,da ma duc sa prajesc unul .Merci mult.

Link spre comentariu

Esec,nu vad unde scrie valoarea oscal ,pe ultimul rind scrie 000,daca a programat cineva un Pic 10F2xx si poate sa spuna ceva concret ar fi nemaipomenit de bine.

Link spre comentariu

In ecranul principal cauta "Frequency etc. Calib". Acolo gasesti OSCCAL, dupa citirea unui PIC nou!!!

PS:

Daca ai fi citit prezentarea PICProg4U ai fi gasit urmatoarele:

"[ Options ]

Options allow settings which part of the memory will be written/erased /verified.

[ Erase ] specifies which part of the memory will be erased before programming(write or erase command).

[ Bulk Erase Entirely ] allows erase User ID(and configuration word for some devices). This is the same as "Chip Erase". Normally uncheck this option. The PICProg4U will try "Chip Erase" if selected device is code protected(code protection bit will be reset and all data in the code memory and data memory will be lost. The treatment of the calibration value depends on the following option.

[ Default OSCCAL ] After erase, this option will restore original default OSCCAL value which calibrated at the factory for selected device.

[ New OSCCAL ] allows setting new OSCCAL value specified by user. The new OSCCAL value will be written into the selected device after erase.

[ Erase OSCCAL ] will erase the OSCCAL value. Not recommended because the original default OSCCAL value will be lost eternally.

[ Programming ] specifies which part of the memory will be written.

[ User ID ] will be checked automatically if the Hex file contains the User ID, When checked, User ID specified by user will be written .

[ Erase before Writing ] will erase the selected device before programming automatically. Normally checked.

[ Confirm Device ID ] will confirm the Device ID matches the selected device name before programming. Normally checked except of 12-bit core devices like PIC12F509,which has no Device ID.

[ Verify] specifies which part of the memory will be verified. These options cooperates with the above programming options.

[ Verify after writing ] will verify after programming, if the device is not code protected.

[ Verify during writing ] Not supported now.:

Link spre comentariu

Am citit.si degeaba,am incercat si cu Winpic 800 si la veificarea dinaintea scrierii ,imi da urmatorul mesaj:Verify failed at address 000h,required:025, read:000 , tind sa cred ca e ceva "mosmondit" in hex ,de exact acelas lucru s-a plins si altcineva de pe un forum de afara si autorul a cam dat-o in balarii ca nu e bun programatorul,softul etc. fara sa indice nimic concret. Se pare ca voi tine picurile pentru alta aplicatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări