Vizitator dragosh_uzzy Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 salut baieti ! stateam in seara asta si vorbeam cu prietenii pe mess si ce m-am gandit eu ce ar fi sa fac cumva sa iluminez butoanele tastaturii ca sa evit sa mai stau cu becul aprins in camera .... poate e o idee trasnita dar asi incerca sa o fac ... cum asi putea reusi si ce sa folosesc ..eu ma gandeam la ceva leduri ....se poate alimenta de la firele care vin de la pc ? sau trebuie o sursa separata de alimentare ? astept pareri multumesc ! Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Schema e alimentata din portul USB. Daca vrei pe PS/2, trebuie sa ai in vedere ca multe placi suporta doar 100mA pe acel port si vei lega circuitul intre pinii 3 si 4. S1 – intrerupator (optional) R1 (optional), R2 – 560Ω R3 – ~1K D1 – LED rosu (optional) D2 – 1N4007 D3...D8 – 6 LED-uri albe C1 – 10nF Q1 – BC548 Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Ce titlu e asta? Uita-te-n jur,mai vezi titluri d-astea exacte ca al tau? Si daca folosesti leduri versi,albastre,violet,albe,astea merg la >3v,deci nu merg puse 2 in serie Cum tensiunea pe USB e 5v constant,nu are rost sa te complici cu o sursa de curent constant (cea de mai sus) + ca ledurile nu se pun in paralel fara rezistenta de egalizare (in special pt high_voltage_tm,ca tu ai postat schema asta). Uite aici cum sa calculezi rezistenta: http://led.linear1.org/led.wiz Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 Mea culpa, am uitat de tensiunea LED-urilor. Nu-i problema, o sa le puna doar in paralel si inseriaza rezistenta de limitare pe fiecare LED. Am zis sa fie ceva umpic mai "deosebit" decat cea mai simpla solutie, doar R+LED - banuiesc ca pe asta o stie deja. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 In aplicatia asta chiar nu-i nevoie de o solutie mai complicata,cate o rezistenta pe led si atat Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 decat sa te mai chinui cu montaje, sunt tastaturi iluminate la preturi accesibile, simplu si mai elegant de cat sa mai tragi fire pt leduri ... parerea mea Link spre comentariu
Vizitator schnappi Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Eu mi-am luat o tastatura a4tech la care sunt iluminate doar caracterele de pe taste.M-a deranjat lumina albastra asa ca am schimbat ledurile in albe.Si eu m-am gandit sa imi iluminez tastele si din cate mi-am dat eu seama sunt 3 solutii: - fie pui leduri sub taste si gravezi in taste caracterele.Asta ar insema 100 si ceva de leduri sau cum am vazut pe youtube ceva diy cu fibra de sticla; dar gravarea nu stiu cum o sa o reusesti - eu am incercat cu cea mai fina freza de turbina pe o tasta de la tastatura veche si a iesit ceva tare nasol.Pentru toate astea iti trebuie loc sub foliile alea de la tastatura si nu o sa ai suficient. - fie cu un plexiglass si cu niste leduri iluminezi toata tastatura cat de cat uniform dar tot iti trebuie spatiu suficient si caracterel gravate in taste.Asa este conceputa tastatura de la a4tech.Un plexi cu 10 leduri. - fie folosesti ceva fir electroluminescent pe sub taste +- gravare taste - si aici am vazut ceva diy pe youtube.Sunt si alte tastaturi cu taste transparente iluminate (mie nu mi-au placut),sau cele mai scumpe cu iluminat de caractere si a spatiului de sub taste dar preturile sunt de la 350 ron in sus.La majoritatea tastaturilor lumina are diverse culori, eu am preferat cuoarea alba pentru ca o consider odihnitoare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Studiaza si ce poate face Pretext SRL. Link spre comentariu
Vizitator dragomivali9 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Cumpara o tastatura Iluminata , e in jur de 150 ron sau 10-20 ron un mini neon conectabil USB! Link spre comentariu
Vizitator nasul Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Exista lampa de tip USB cu LED-uri pentru PC sau laptop care se poate face in forma de sarpe. Consumul este foarte mic dar luminozitatea este buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum