Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru audio

Miki Spaga

Postări Recomandate

m-am ales cu un filtru de unitra pe 3 cai...filtru fiind cam distrus....am decis sa-l dezmembrez si sa-mi fac altul eu.am gasit pt inceput o schema destul de simpla cu un condensator pe inalte si o bobina pe joase.pt bobina de joase o sa folosesc bobina cea mare din filtru.pt inalte am de ales intre 2 condensatori.....unu de 2.2 micro bpe(daca ma poate ajuta cineva sa-mi explice ce inseamna bpe-ul..bp-ul banuiesc ca e bipolar..dar e-ul ??? )si altul de 10 micro bpt (ce inseamna t-ul?? ).care ar fi cel mai indicat de folosit in filtru ?Multumesc si sper sa aveti rabdare cu mine daca nu inteleg de prima data sfaturile !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Miki Spaga

3

• mircea888

2

Top autori în acest subiect

Nu poti folosi orice bobina sau vreun condensatori ales dupa ochi pentru un filtru.In primul rand trebuie sa stabilesti frecventele de taiere si impedanta difuzoarelor, dupa aceste doua lucruri se pot calcula valorile componentelor. Nu poti folosi bobine cu inductanta necunoscuta recupertate din alte filtre...Schema pe care ai gasit-o este prea simplista, este un filtru de ordin 1 , ar trebui sa te orientezi dupa un filtru de ordin 2 (adica 12dB/octava). Nu prea poti folosi componentele unui filtru pe 3 cai pentru a face un filtru pe 2 cai, mai ales la partea de bobine.

Link spre comentariu

Nu poti folosi orice bobina sau vreun condensatori ales dupa ochi pentru un filtru.In primul rand trebuie sa stabilesti frecventele de taiere si impedanta difuzoarelor, dupa aceste doua lucruri se pot calcula valorile componentelor. Nu poti folosi bobine cu inductanta necunoscuta recupertate din alte filtre...Schema pe care ai gasit-o este prea simplista, este un filtru de ordin 1 , ar trebui sa te orientezi dupa un filtru de ordin 2 (adica 12dB/octava). Nu prea poti folosi componentele unui filtru pe 3 cai pentru a face un filtru pe 2 cai, mai ales la partea de bobine.

mmm da....cre ca abandonez ideea
Link spre comentariu

Daca nu poti folosi acel filtru cauta sa cumperi ceva din magazin sau de pe forum.Pana la urma cate boxe vrei sa faci? doar una? si pe cate cai vrei sa fie? pentru ca nu am inteles din postul tau.
Link spre comentariu

Daca nu poti folosi acel filtru cauta sa cumperi ceva din magazin sau de pe forum.Pana la urma cate boxe vrei sa faci? doar una? si pe cate cai vrei sa fie? pentru ca nu am inteles din postul tau.
o sa ma duc sa-mi iau din oras.vroiam sa-mi fac un central.de aceea aveam nevoie doar de 1 filtru.bafta !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări