Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator prost sau nu stiu eu cum sa programez

elcomar

Postări Recomandate

salut,

am realizat urmatorul programator de aici: http://elektronica.us/viewtopic.php?f=31&t=560 si m-am chinuit de m-au gasit dracii de 2 zile ca sa programez un 12f675 pentru montajul cu display de nokia. Ca soft de programare am folosit ic-prog, winpic si nici nu mai stiu ce ca nici unul nu a mers. E ceva gresit pe schema? am folosit si alimentare usb, am incercat si externa si tot nimic, nu merge. Ce sa-i fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elcomar

5

• gr1ph0n

3

• fratello

3

• INCEPATOR21

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

ce ar trebui sa fac? sa masor dupa rezistenta de 10k si sa vad daca am 12v? daca anulez rezistenta si alimentez direct cu 12v separat va merge? (bineintelesc ca las si cei 5v separat de 12V)

Link spre comentariu

ce ar trebui sa fac? sa masor dupa rezistenta de 10k si sa vad daca am 12v? daca anulez rezistenta si alimentez direct cu 12v separat va merge? (bineintelesc ca las si cei 5v separat de 12V)

Eu iti recomand sa schimbi programatorul, sa incerci sa faci cel putin un programator JDM, cum ar fi cel prezentat de bobtech. Cred ca daca ai inceput sa faci montaje cu pic-uri, un programator mai serios o sa te ajute mult (parerea mea).Daca ai sa te uiti in datasheet-ul atasat mai sus o sa observi ca degeaba alimentezi direct cu 12V.
Link spre comentariu

bun, atunci as avea o singura intrebare la care as vrea sa mi se raspunda concret: ce fel de om ar face un programator care nu merge si de ce? de ce s-a chinuit sa faca schema cel care a facut-o daca chiar nu merge?

Link spre comentariu

bun, atunci as avea o singura intrebare la care as vrea sa mi se raspunda concret: ce fel de om ar face un programator care nu merge si de ce? de ce s-a chinuit sa faca schema cel care a facut-o daca chiar nu merge?

Uite niste citate de pe wikipedia care o sa iti raspunda la intrebarile tale:"RS-232 was first introduced in 1962.[2] The original DTEs were electromechanical teletypewriters and the original DCEs were (usually) modems. When electronic terminals (smart and dumb) began to be used, they were often designed to be interchangeable with teletypes, and so supported RS-232. The C revision of the standard was issued in 1969 in part to accommodate the electrical characteristics of these devices.Since application to devices such as computers, printers, test instruments, and so on was not considered by the standard, designers implementing an RS-232 compatible interface on their equipment often interpreted the requirements idiosyncratically. Common problems were non-standard pin assignment of circuits on connectors, and incorrect or missing control signals. The lack of adherence to the standards produced a thriving industry of breakout boxes, patch boxes, test equipment, books, and other aids for the connection of disparate equipment. A common deviation from the standard was to drive the signals at a reduced voltage: the standard requires the transmitter to use +12 V and −12 V, but requires the receiver to distinguish voltages as low as +3 V and -3 V. Some manufacturers therefore built transmitters that supplied +5 V and -5 V and labeled them as "RS-232 compatible.""Voltage levels Diagrammatic oscilloscope trace of voltage levels for an uppercase ASCII "K" character (0x4b) with 1 start bit, 8 data bits, 1 stop bitThe RS-232 standard defines the voltage levels that correspond to logical one and logical zero levels for the data transmission and the control signal lines. Valid signals are plus or minus 3 to 15 volts; the ±3 V range near zero volts is not a valid RS-232 level. The standard specifies a maximum open-circuit voltage of 25 volts: signal levels of ±5 V, ±10 V, ±12 V, and ±15 V are all commonly seen depending on the power supplies available within a device. RS-232 drivers and receivers must be able to withstand indefinite short circuit to ground or to any voltage level up to ±25 volts. The slew rate, or how fast the signal changes between levels, is also controlled."Nu e obligatoriu sa regasesti pe portul serial 12V, cel care a facut acel programator probabil avea o placa de baza, la care semnalele transmise pe portul serial variau intre +12V si -12V.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Elcomar nu sunt expert in electronica dar si eu am facut acel programator mai demult si imi functioneaza si acum. Am reusit sa programez 12f629 si 12f675 cu el pt niste montaje ir on-off prezentate aici pe forum. Sfatul meu e sa verifici legaturile si portul tau serial. Cel mai probabil circuitul tau

Link spre comentariu

probabil era din portul calculatorului, poate pe unele merge pe unele nu - am cumparat un programator si la 2 calculatoare nu a mers, sau cand mergea cand nu, iar la altul a mers din prima... ciudatenie

Link spre comentariu

Nu este ciudatenie, colegul gr1ph0n ti-a explicat destul de clar ca problema...nu este o problema, doar "incadrarea in standarde" a parametrilor, in functie de solutiile tehnice adoptate de producatorii de MB.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări